reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Odżywianie naszych dzieci

reklama
A my dzis mielismy super wazne wydarzenie - pierwsze jabluszko Stacha.
Nerw mialam od wczoraj, nie wiedziec czemu, jak to przebiegac bedzie ale przebieglo... - same zobaczcie:
YouTube - Staś 1sza łycha 2
i zamiast cwiartki lyzeczki lakomczuch wszamal 2..i podejrzewam ze nie poprzestalby na tym!

Hruda, bardzo spokojnie Twoj synus potraktowal nowe jedzonko:szok:

Macius ma zapasy jedzonka na 3 tygodnie. Maz kupil dzis ostatnie juz do sprobowania sloiczki. Tak wiec Macius bedzie jeszcze testowac: szpinak z ziemniakiem, jablko z bananem, jablko z jagodami, jablko z dynia. Pozniej przechodzimy do sloiczkow po 5. miesiacu.

Dziewczyny, podaje Stachowi teraz jablko, marchewke. W najblizszej przyszlosci jablko z marchewka, jablko z malina. Co dalej? Myslalam o brokulach i dyni. Co przed podaniem zupki jeszcze podac? Wszystko bedzie leciec ze sloikow, nie ma czasu na gotowanko a tak chcialam zeby wszystko bylo takie naturalne :(

Carioca, teoretycznie najlepiej zaczac od warzyw. No ale skoro zaczelas od owocow (tak jak ja zreszta) to mozesz podawac na przemian, owoce z warzywami. Jest jeszcze szpinak,ziemniak,zupka jarzynowa,zupka marchewkowa z ryzem. Ja podaje Maciusiowi Bobovite.

reklama
a ja się wczoraj uśmiałąm z mojej koleżanki (jest przewrażliwiona na punkcie swojej teściowej ) że teściowa jej powiedziała, no prawie z wyrzuten że daje małemu bobovite a ona przeciez uczula że powinna dawać hipp, śmiać mi się zachciało, bo moja mamcia czy teściowa to krzywo patrzą na wszelkie słoiczki ja zreszta też bo są poporstu jak dla mnie drogie i staram się robić sama posiłki i tylko uzupełaniać jej słoiczkami z takimi owockami czy warzywkami któych nie mam w zapasie z własnej uprawy, a co do słoiczków to raczej każda firma ma podobne normy produkcji raczej narzucone przez państwo, ale hipp w samej nazwie jest hypoalergiczne, a może nie na temat ale ta sama pańcia obdarowała jej synka 2 oliwkami w żelu jonsona na które mały się uczulił, heheh może to poporostu tylko szpanesrskie zamiłowanie do zagranicznych marek

Do góry