reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Odżywianie naszych dzieci

reklama
mimo iż sama jeszcze nie podam kiełbasy Juli to jednak nie sądzę, żeby to było coś strasznego...
:tak:

żaden pediatra ani ekspert nie wyssał swojej wiedzy z mlekiem matki tylko ktoś mu te wiadomości wyłożył i powiedział, że to jest najlepsze i tak ma być. Więc nie wyrażają swoich spostrzeżeń tylko powtarzają cudze słowa, które przyjmują za jedyne i słuszne prawdy.

A tendencje w żywieniu i leczeniu zmieniają się z czasem jak każda moda.
:tak::tak:

To czy w takim przypadku dac mu drugą butlę/
daj :tak:

moja corcia wypija o 9 wieczorem 240ml mleczka z 3 lyzkami kaszki i spi do rana :-)
moj wypija ok 19 240ml mleka (240 wody+mleko= ok 270ml mieszanki) bez kaszki i spi do rana, czyli do 5, czasem nawet 7. choc bywa, ze obudzi sie o 3. ale sporadycznie

A moje dziecko wczoraj mnie zaskoczyło z jedzeniem( pomijam siadanko i obiad bo to swoja drogą)- o godzinie 17 miał malutki podwieczorek- 2 kanapeczki + żółteczko a o 19 zjadł około 180ml kaszki i zapił ja cycusiem. Powiem Wam, ze jak na moje dziecko to jest szok, bo on przeważnie nie jada dużo i to u nas są zawrotne ilości;-)
A dziewczyny z naszego doświadczenia powiem wam, że nie jestem tak do końca przekonana do zależności- ilość snu a ilość zjedzonego papu przed spaniem. U nas czasem mały prawie nic nie zje - oczywiście za wyjątkiem cycunia a prześpi cała noc

nie jestem tak do końca przekonana do zależności- ilość snu a ilość zjedzonego papu przed spaniem. U nas czasem mały prawie nic nie zje - oczywiście za wyjątkiem cycunia a prześpi cała noc

Adaś dostał o północy 150ml mleka z kleikiem ryżowym. Było dośc geęste bo nie wiedziałam ile nasypac i przedobrzyłam, ale zjadł wszystko i popił wodą. Ale to nie pomogło obudził się znów po 3 płakał, nawet wrzeszczał pic i jeśc nie chciał. Za ciepło też mu nie było. Usnął po 1,5 godzinie, a cycka dostał dopiero po 5 . Więc noc znów do bani.:tak:

agulka nie poddawaj sie. Dawaj mu kaszki do mleczka, ma byc dosyc geste. Ciezko powiedziec ILE powinnas nasypywac, bo zalezy jaka gestosc chcesz. Ja do 240 ml mlecza daje 3 wielkie czubate lyzki kaszki :-) do 150 ml mysle ze dawalabym 1,5 duzej lyzki

Agulka, ja jak rano robię mleczko z kaszką to na 180 ml mleka daję 1 miarkę kaszki. A próbowałaś robić tak jak ja i Klavell? Tzn. dawać jednak stopniowo więcej na ostatnio posiłek i ograniczać nocne jedzenie poprzez zmniejszanie porcji proszku lub zwiększanie ilości wody.

reklama
Mi Mati na wieczór wypija ok.260 ml mleczka i spi do rana tak do 5-6 i dopiero znów pije mleczko a jak mu się zdarzy w nocy obudzić to albo daje mu do picia samą wode a jak to nie skutkuję to sypię 1 miarke mleczka:tak:i jemu to pasi bo czuje smak mleka:-D

Do góry