majandra
Mamusia Maciusia 17/08/07
Maciuś tyle by nie zjadł. Max. 180 ml z 1 miarką kaszki. Bez kaszki też 180.Mateusz dostaje tak o 21 210-240ml mleka + 3 miarki kaszki.
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Maciuś tyle by nie zjadł. Max. 180 ml z 1 miarką kaszki. Bez kaszki też 180.Mateusz dostaje tak o 21 210-240ml mleka + 3 miarki kaszki.
a ja nie mam miarki w cyckach chiałabym dawać mu raz dziennie butelkę, ale Krzysio jest na nie
mimo iż sama jeszcze nie podam kiełbasy Juli to jednak nie sądzę, żeby to było coś strasznego...
żaden pediatra ani ekspert nie wyssał swojej wiedzy z mlekiem matki tylko ktoś mu te wiadomości wyłożył i powiedział, że to jest najlepsze i tak ma być. Więc nie wyrażają swoich spostrzeżeń tylko powtarzają cudze słowa, które przyjmują za jedyne i słuszne prawdy.
A tendencje w żywieniu i leczeniu zmieniają się z czasem jak każda moda.
dajTo czy w takim przypadku dac mu drugą butlę/
moj wypija ok 19 240ml mleka (240 wody+mleko= ok 270ml mieszanki) bez kaszki i spi do rana, czyli do 5, czasem nawet 7. choc bywa, ze obudzi sie o 3. ale sporadyczniemoja corcia wypija o 9 wieczorem 240ml mleczka z 3 lyzkami kaszki i spi do rana :-)
nie jestem tak do końca przekonana do zależności- ilość snu a ilość zjedzonego papu przed spaniem. U nas czasem mały prawie nic nie zje - oczywiście za wyjątkiem cycunia a prześpi cała noc