reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

odzwyczajamy maluszki od cycania :)

a ja mam spokoj i nic nie leci :laugh:

gdy juz przestalam odciągac to przestalam tez "testowac" czy leci czy nie
moze cos sie musi zasklepic i trzeba dac temu szanse?

No ale i tak grunt, zeby zgrubienia mineły

reklama
do mam które jeszcze karmią
wczoraj dowiedziałam sie jakie spustoszenie w moim organizmie zrobił prawie rok karmienia, bylam u dentysty i pani mówi ze widzi 2 malutkie świeże ubytki wiec jeden od razu machniemy, ................. po leczeniu okazało sie ze nie mam chyba z pół zęba, ubytek był malutki ale tylko z wierzchu  :o ??? mam zrobic prześwietlenie wszystkich zębów bo nie wiadomo co tam sie dzieje, normalnie masakra  :(
az sie boje tego przeswietlenia normalnie
musze cos zrobic zeby przestac karmic

Joaska pisze:
moja kolezanka nie karmi juz dwa lata i jak mocniej scisnie to tez jej jakastam kropelka poleci............................ehhh z tymi cycami!!!

u mnie to chyba podobnie będzie, bo ja już nie karmię jakieś 9 m-cy a jak nacisne to mleko nadal jest ::), leków nie brałam, zgrubień nie mam, ginekolog powiedział mi, żebym nic nie brała, bo po co mam się truc a i tak z czasem laktacja ustąpi
tylko kiedy?? ::) ::) ::)

teraz z perspektywy czasu troche żałuję, że odstawiłam Darię po 3 miesiącach, bo mój organizm widac jest stworzony do karmienia piersią ::) ::) ;D

Cześć
Są jeszcze tu jakieś mamy karmiące czy zostałam sama?
Ja staram się małej pierś podawać jak najmniej i czsami uda się przetrwać dzień bez karmienia ale w nocy to nie uda się .
Natalia nie zaśnie bez cyca a co najgorsze to jej ciągłe wybudzanie się i szukanie mnie. Raz z Łosiem zostawiliśmy ją mojej mamie wieczorem i była wielka tragedia bo usneła ale z płaczu i po 20 min się obudziła dalej płacząc i musieliśmy wrócić.
I jak tu ja przestać karmić w nocy się budzi i ciągnie mnie za koszule i mówi da da a jak jej nie dam to sie strasznie drze.

choc wtedy było mi smutno to teraz się cieszę ze się chłopak sam odstawił...moze Ysiu spróbuj jej podawac butle do znudzenia (tak zamiast cyca)

Ysia pisze:
Cześć
Ja staram się małej pierś podawać jak najmniej i czsami uda się przetrwać dzień bez karmienia ale w nocy to nie uda się .
Natalia nie zaśnie bez cyca a co najgorsze to jej ciągłe wybudzanie się i szukanie mnie. Raz z Łosiem zostawiliśmy ją mojej mamie wieczorem i była wielka tragedia bo usneła ale z płaczu i po 20 min się obudziła dalej płacząc i musieliśmy wrócić.
I jak tu ja przestać karmić w nocy się budzi i ciągnie mnie za koszule i mówi da da a jak jej nie dam to sie strasznie drze.
ja ci nie pomogę bo mam to samo i tez nie bardzo wiem co z tym zrobić

Ysia pisze:
Cześć
posmaroj brodawki AMOLEM.....dzieci odrzuca ten smak,
może to Ci jakoś ułatwi odstawienie

u nas też tak było piersze noce po próbach odstawienia były koszmarem,
chodziłam,jak cień w pracy,bo to co nie pocycała w dzień nadrabiała w nocy,
ale ustaliliśmy,że łosiek kładzie małą,a ja jestem w razie czego i tak powolutku
po miesiącu próbowała jeszcze cycać,ale ja Otylci dawałam tylko lewą pierś,
a tej jej już dwa miesiące wcześniej nie podawałam i tam nic nie było,
no i się Otylcia jakoś przekonała,że nie ma już mleka w cycuchach

możesz wykorzystać moją metodę,albo Amol

Ysiu, u nas tez było w nocy cycanie i to długo, ale pewnego razu powiedziałam, ze cyca w nocy nie będzie i na to miejsce podawalismy wodę przez butelkę. Alek z poczatku był niezadowolony ale potem sie nauczył, że dostaje wodę. Czasem jak to neipomagało to dostał cyca, ale może raz na 10 razy.

Teraz wieczorem juz nei karmię od tygodnia. Bałam sie ,że Alek nie uśnie, bo przy cycu usypiał. Nie było jednak najmniejszego problemu. Dostał smoka, przytulił sie do cycusia przez buzkę i usnął. Tak jest od tygodnia.
Teraz został nam ranny cyc i utrzymam go jeszcze do 2 tyg. Będzie smutno, ale trudno :(

reklama
Martuska ale ci zazdroszcze
U nas tez jest woda w nocy i nawet mała pije ale i tak za chwile domaga się cyca
I teraz dostaje cyca tak około 11 rano do uśnięcia i wieczorem do spania o 21 i nad ranem około 5 rano i to wszystko
Ale nie ma mowy o uśnięciu bez cyca i nie wiem co mam zrobic już probowałam usypiania przez kogos innego , butli z mlekiem, kaszką i nic drze się przeraźliwie tak długo jak nie dostanie cyca.

Do góry