reklama
alka2
Fanka BB :)
To ja się wpisuję - wczorajsza noc sajgon - poddałam się i nakarmiłam nad ranem, dzisiaj druga noc sajgon - nie poddałam się .. no i walczymy dalej. mam nadzieje że długo te nocne micha rozróby nie potrwają bo ja już ledwo ciągne... w sumie to jestem już zdeterminowana go odstawić, musze zacząc brać leki które odstawiłam na początku ciąży a poza tym jak wróce do pracy za miesiąc to mich musi już być przestawiony bo dopiero będzie sie działo...
Klaudia
Lipcóweczka 2005
To i ja się dołączę jeszcze do mam cycusiowych, które powoli nastawiają się na odstawienie Ale jakoś tak mi to karmienie nie przeszkadza i coś nie mogę się zdecydować. Karmię Maćka rano i wieczorem , w dzień w ogóle.
Mamusie które skończyły - mam do was pytanko. Jakie mleko zaczęłyście podawać po odstawieniu i ile razy dziennie?
Mamusie które skończyły - mam do was pytanko. Jakie mleko zaczęłyście podawać po odstawieniu i ile razy dziennie?
Joaska
Lipcowe mamy '05
u nas dwa razy dziennie Nan HA 2..........rano i wieczorem
U Nas coraz lepiej mała zasnęła już kilka razy bez cycusia i karmię ją tylko raz w dzień i nad ranem o 4
Pokarmu mam coraz mniej i ona chyba to czuje bo mówie do niej zostaw cycusia bo mame boli i już nie ma mleczka i ona odwraca się na drugi boczek i idzie spać
Pokarmu mam coraz mniej i ona chyba to czuje bo mówie do niej zostaw cycusia bo mame boli i już nie ma mleczka i ona odwraca się na drugi boczek i idzie spać
kate332
lipcowe mamy'05
Klaudia u mnie ten sam problem wypróbowałam chyba wszelkie dostępne mleka łącznie z takim łaciatym i guzik moje dziecko nie chce nawet tego powąchac
wieczorem dostaje butle bo ja daję z uporem maniaka ale zjada 50-100 ml i drze sie za cycem i co tu zrobic? żadnej kaszki łyżeczką smoczkiem kubkiem nie chce
wieczorem dostaje butle bo ja daję z uporem maniaka ale zjada 50-100 ml i drze sie za cycem i co tu zrobic? żadnej kaszki łyżeczką smoczkiem kubkiem nie chce
frida27
Fanka BB :)
Cześć Babulki
Ja Igę odstawiłam od cyca kilka dni temu i poszło dość gładko.
Robiłam to stopniowo najpierw przestałam dawać w dzień później wieczorem a na koniec karmiłam tylko rano i pewnego pieknego dnia pomyślałam że spróbuję rano wstać od razu i zaserwować Iguni kaszkę. No i się udało i tak ciągnę już kilka dni i na razie jest spoko nie domaga się cyca. Trochę apetyt je spadł i nie wiem czy to przez to odstawienie ale już powoli powraca. Przyczyną mogą też być te cholerne upały.
Dużo Igutkę też przytulam po odstawieniu i kokosimy się na łóżku dość często. ;D ;D ;D
Ja Igę odstawiłam od cyca kilka dni temu i poszło dość gładko.
Robiłam to stopniowo najpierw przestałam dawać w dzień później wieczorem a na koniec karmiłam tylko rano i pewnego pieknego dnia pomyślałam że spróbuję rano wstać od razu i zaserwować Iguni kaszkę. No i się udało i tak ciągnę już kilka dni i na razie jest spoko nie domaga się cyca. Trochę apetyt je spadł i nie wiem czy to przez to odstawienie ale już powoli powraca. Przyczyną mogą też być te cholerne upały.
Dużo Igutkę też przytulam po odstawieniu i kokosimy się na łóżku dość często. ;D ;D ;D
Martuska
Fanka Lipcowa mama 05'
Kate dzieki
Klaudia, no ja mialam brac przyklad z Ciebie i odstawiac po Tobie
Ja tez odstawialam stopniowo i najpierw odstawilam wieczorne a potem ranne karmienie. W urdziny Alus dostal cycusia ostatni raz.
Klaudia ja podaje mu mleko tutejsze SMA Wysoy (sojowe) najpierw Alek nei chcial jeszc ale stopniowo powolutku sie przestawil i teraz juz ciagnie mleko dwa razy dziennie rano i wieczor samo bez kaszek i kleikow. ostatnio na pogaduszkach pisalam Asi, ze tutaj mowia, zeby nie podawac zageszczaczy, ze bylo to modne w Angli ale doszli do wniosku, ze to nei dobre dla dzieci, noa le health visitorka nie powiedzial mi dlaczego (czasu malo)
Alka powodzenia!!! Napewno za kilka dni juz bedzie lepiej, sliy zycze i cierpliwosci no i dobrze, z emaz Cie wspiera, bo u mnie jak by Alek nie chcial sie odstawic topewnie karmienie trwalo by do dzisiaj. Moj Slawek dla swietego spokoju namawial by mnie ( w zlosciach w nocy napewno ) zebym dala mu cyca :
Ysiu no widzisz, z ejednak wytrwalosc przynosi skutki, trzymam za wami!
Klaudia, no ja mialam brac przyklad z Ciebie i odstawiac po Tobie
Ja tez odstawialam stopniowo i najpierw odstawilam wieczorne a potem ranne karmienie. W urdziny Alus dostal cycusia ostatni raz.
Klaudia ja podaje mu mleko tutejsze SMA Wysoy (sojowe) najpierw Alek nei chcial jeszc ale stopniowo powolutku sie przestawil i teraz juz ciagnie mleko dwa razy dziennie rano i wieczor samo bez kaszek i kleikow. ostatnio na pogaduszkach pisalam Asi, ze tutaj mowia, zeby nie podawac zageszczaczy, ze bylo to modne w Angli ale doszli do wniosku, ze to nei dobre dla dzieci, noa le health visitorka nie powiedzial mi dlaczego (czasu malo)
Alka powodzenia!!! Napewno za kilka dni juz bedzie lepiej, sliy zycze i cierpliwosci no i dobrze, z emaz Cie wspiera, bo u mnie jak by Alek nie chcial sie odstawic topewnie karmienie trwalo by do dzisiaj. Moj Slawek dla swietego spokoju namawial by mnie ( w zlosciach w nocy napewno ) zebym dala mu cyca :
Ysiu no widzisz, z ejednak wytrwalosc przynosi skutki, trzymam za wami!
reklama
kate332
lipcowe mamy'05
ja chciałam przestac karmic krzysia w dzien bo wydaje mi się to najłatwiejsze ale dzisiaj tak wył rano przez 3h nie chciał jeść ani pić tylko wył i nie opuszczał mnie na krok nawet nie dał sie na podłodze postawić że.......poddałam sie ja dałam mu cyca i zrobiło sie inne dziecko pogodne zadowolone bawiące się samodzielnie jakby go nie było....i co ja mam zrobić?
Podziel się: