Witam. Moja córeczka skończyła 10 miesięcy i postanowiłam ograniczyć jej ilość karmień z piersi ponieważ potrafi ona budzić się w nocy co godzinę lub dwie i ssać przez godzinę. Do tej pory spała razem z nami w łóżku a od kilku dni wkładam ją do jej łóżeczka za zwyczaj na śpiąco bo gdy robię to gdy nie śpi to strasznie płacze a nawet wręcz krzyczy. Jednak kilka razy udało jej się usnąć samej. Nie wiem czy dobrze robimy ale gdy budzi się w nocy to mąż nosi ją na rękach, ona wtedy strasznie krzyczy bo domaga się cycusia a buteleczkę z wodą odpycha rączką. W końcu jednak zasypia na rękach i wtedy wkładamy ją z powrotem do łóżeczka. Często po chwili znów się budzi i znów mąż ją nosi aż uśnie. Chcę ograniczyć karmienia do wieczornego po kąpieli, jednen raz w środku nocy i rano bo do tej pory było to bardzo uciążliwe gdy musiałam tak często budzić się w nocy aby ją nakarmić i włożyć do łóżeczka tym bardziej, że byłam przyzwyczajona do spania z córką. Na szczęście z dziennym cycaniem poszło nam dość dobrze. Trzymajcie za nas kciuki bo ciężkie noce przed nami.