reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

ODSTAWMY RAZEM NASZE MALUSZKI - wszystko o konczeniu karmienia piersią

reklama
Naur zycze Ci zeby poszlo tak gladko jak mnie ;) Moze przy okazji Julka sie nauczy przesypiac cala noc . Bedzie bardziej wyspana , w dzien lepszy humorek , no i wiecej checi i sily do cwiczen ;) Mamunia tez weszcie bedzie mogla spokojnie spac i znajdzie czas dla siebie :-* :-* :-* :-* :-*

Oby Aga oby tak bylo, bo mam juz serdecznie dosyc nocnych pobudek.. :p
Zobaczymy..jak zaczne dzialac to sie odezwe.

Naur, powodzenia życzę. Z tego co piszesz, to nie powinno być chyba strasznych problemów. Skoro mała sama nie chce cyca, to powinno Wam to jakoś gładko pójść. Oby! :laugh:

pozdrawiam
nikita

Tu jest wątek "odstawmy razem nasze maluchy", może dopisz się tam, skoro taki temat już został poruszony?
pozdrawiam
nikita

No chyba tak bedzie, od wczoraj od 23.00 Julka nie miala cycka wcale, bo ma katar i nie chce ssac, jak ja bralam na rece do karmienia to od razu zasypiala, a rano jak jej zaproponowalam cycowe sniadanko to tylko sie pobawila, popatrzyla na mnie, o co mi chodzi i nic! Wiec nie to nie 8) jeszcze kilka dni ja pomecze i zobaczymy, chyba ona sama szybciej sie odstawi!
:laugh:

A czemu chcesz ją "męczyć" jeszcze kilka dni? Jeśli nie chce brać cycka, to może lepiej już nie dawać, masz w ten sposób problem rozwiązany samoistnie. A jak jej katar przejdzie i nabierze znów ochoty na cyca, to co będzie? Może lepiej skorzystać z okazji i już nie proponować wogóle?
Ja marzyłam, żeby u nas coś takiego nastąpiło - jakieś naturalne okoliczności, które by nam to odstawienie ułatwiły, ale nic z tych rzeczy. Musiałam się przemęczyć, mąż wstawał po nocy i utulał... korzystaj z tego, że się takie okoliczności trafiają ;)

powodzenia
nikita

Dzieki Nikita ;D wiem, ze teraz to szczególnie latwo, ale ja poprostu chcialam ja troche dluzej karmic.
No ale dzisiaj jak narazie tez nie chce, a przeciez jej nie zmusze...poczekamy...zobaczymy.

No i tak wyszlo, ze to Julka zdecydowala: odstawiamy!! Poprostu odmówila wspólpracy i juz ;D
I nie karmie od dwóch tygodni, pokarm sam sie wchlania, ani troche cycki nie protestowaly. Tylko jeden sutek tak od przedwczoraj mnie pobolewa, tak jakby Julka mnie ugryzla (a nie ugryzla) i zastanawiam sie co to ??? Nie ma guzków, nie jest obrzmialy, ani czerwony...nie wiem czemu boli. Mam nadzieje, ze to nic powaznego!
;D

reklama
To gratulacje, że tak Wam łatwo poszło. No a piers obsewruj, może zrobił się jakiś maleńki zastój. Co prawda mnie też troszkę pobolewała pierś i już myślałam, że będzie z tego jakieś zapalenie, ale kiedyś jak przytuliłam syncia to z cycucha mleczko wypłynęło i problem się sam rozwiązał...

pozdrawiam
nikita

Do góry