Slonecznik11
Zaciekawiona BB
Każde dziecko jest inne i nikt ci nie da złotego środka jak odstawić twoje od piersi. Dziewczyny wyżej dały fajne rady, możesz skorzystać ale nie musisz. Piszesz, że nienawidzisz karmić piersią ale nie odstawisz bo będzie płakał, kiedyś bedziesz musiała i zazwyczaj pierwsze dni będzie płakał czy zrobisz to dziś czy za 3 lata. Tak samo będzie ze smoczkiem, pieluszką bo dziecko się przyzwyczaja. Może w dniu, w którym zdecydujesz się odstawić wybaw go na maxa. Basen, bieganie, zabawa cały dzień. Padnie wieczorem to będzie głębiej spał.Sorry dziewczyny, ale nic o mnie nie wiecie. Kocham synka nad życie, jest moim tęczowym dzieckiem i nie wyobrażam sobie, aby go nie było go w moim życiu. I nie życzę sobie, aby ktokolwiek oceniał mnie jako matkę, bo mimo że daleko mi do idealnej matki, to staram się najbardziej na świecie, aby był najszczęśliwszym dzieckiem na świecie. Gdybym chcialam go odstawić i pozwolić mu się wyplakiwac, już dawno bym to zrobiła, ale po to napisałam ten temat, aby znaleźć alternatywę. Poradzić się mam, które również miały cycoholika i mogą mi powiedzieć jak temu zaradzily.
Co do życia towarzyskiego to nie tylko całonocne imprezy, oddajesz dziecko do żłobka więc możesz wtedy się spotkać ze znajomymi, iść do pracy, korzystać. Czy popołudniu jak mąż jest w domu i zajmuje się dzieckiem