reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Odstawianie od piersi

JASS

Fanka BB :)
Dziewczyny,
Jakie macie sposoby na odstawienie od piersi Roczniaka Cycoholika? Jest za mała, żeby tłumaczyć i za duża żeby niepostrzeżenie zastąpić butlą ( której zresztą nie ruszy)
Ciumka przed drzemkami i w nocy.
Uwielbiamy to obie, ale organizacyjnie ciężko mi to kontynuować.
Podobno niektóre dzieci odstawiaja się same (?) , ale u nas się na to nie zanosi chyba...

reklama
Zmeczenie materialu! Rozumiem doskonale! Zombie party! Nawet lepiej. Kurcze wydaje mi sie, ze sporo dzieci w wieku Twojej corki ma takie problemy ze snem. Lek separacyjny moze.... Moze moja tez to ma... Chociaz na codzien jest do przodu hej i mysle ze moglabym nie istniec. W nocy spimy wtulone w siebie na maksa. Mala sie wprowadzila do naszego lozka jak miala 7 msc. I nigdy nie spalysmy tak.jak teraz. Mam nadzieje ze wkrotce sie to zluzuje i bede ja mogla odkladac do jej wlasnego wyrka. Szczerze mowiac( moze zabrzmi to mega laicko) ale myslalam ze takie cyrki ze spaniem to sa tylko z maluszkami kilkumiesiecznymi.... eh czlowiek sie uczy cale zycie. I wielkie szczescie za to forum kompedium wiedzy i doswiadczen innych mam!!! Tak jakos lzej jak mozna napisac i sie troche wyzalic bez wytykania :)

reklama
Zmeczenie materialu! Rozumiem doskonale! Zombie party! Nawet lepiej. Kurcze wydaje mi sie, ze sporo dzieci w wieku Twojej corki ma takie problemy ze snem. Lek separacyjny moze.... Moze moja tez to ma... Chociaz na codzien jest do przodu hej i mysle ze moglabym nie istniec. W nocy spimy wtulone w siebie na maksa. Mala sie wprowadzila do naszego lozka jak miala 7 msc. I nigdy nie spalysmy tak.jak teraz. Mam nadzieje ze wkrotce sie to zluzuje i bede ja mogla odkladac do jej wlasnego wyrka. Szczerze mowiac( moze zabrzmi to mega laicko) ale myslalam ze takie cyrki ze spaniem to sa tylko z maluszkami kilkumiesiecznymi.... eh czlowiek sie uczy cale zycie. I wielkie szczescie za to forum kompedium wiedzy i doswiadczen innych mam!!! Tak jakos lzej jak mozna napisac i sie troche wyzalic bez wytykania :)
Oj to prawda.. Nikt tak nie zrozumie matki, jak druga matka :D
P. S. Jakoś przetrwalysmy noc hehe ale pobudki były i dostałam kopa w rryjek bo Młoda w poprzek spała haha no cóż xD

W ciągu dnia moja niestety jest jeszcze wymagająca uwagi, chce noszenia i ogólnie nie usiedzi w miejscu, ja ciągle w biegu, bardzo aktywna, a przy tym absorbujaca :)

Hahahaha. Nie pociesze Cie, moja jest o tyle starsza a tez ciagle opa i opa. Najczesciej jak za wczesnie wstanie i jest nie wyspana. Absorbujaca tez jest bardzo biega jak diabel po pìekle. I czesto jest tak ze ja sprzatam myje a ona siedzie w czyms np szafce w kuchni i wszystko wyciaga albo chce zeby ja podniesc. Wiec no chwile to jeszcze potrwa. Dzis u mnie noc bez wyciagania cycka. Ani razu budzila sie ale wystarczylo ja przytulic
Bardzo sie ciesze

Hahahaha. Nie pociesze Cie, moja jest o tyle starsza a tez ciagle opa i opa. Najczesciej jak za wczesnie wstanie i jest nie wyspana. Absorbujaca tez jest bardzo biega jak diabel po pìekle. I czesto jest tak ze ja sprzatam myje a ona siedzie w czyms np szafce w kuchni i wszystko wyciaga albo chce zeby ja podniesc. Wiec no chwile to jeszcze potrwa. Dzis u mnie noc bez wyciagania cycka. Ani razu budzila sie ale wystarczylo ja przytulic
Bardzo sie ciesze
:D mamy ruchliwe i ciekawe świata Bestyjki hehe
Ooo to super, ze obyło się bez cyca :D

Dziewczyny mój od urodzenia budzi się co godzinę, dwie. Inaczej nigdy nie spał wiem co czujecie! Mój to typowy high need baby.. U mnie tydzień sukcesu, nie dostawał w dzień wogole i było fajnie ale od wczoraj coś zaczyna kombinować i wymuszać od nowa, cwaniaczek! Z nocami nawet nie próbuje jeszcze.. to będzie terror a rano „ puk, puk opieka społeczna”. Chyba do lasu się wyniosę :D

Dziewczyny mój od urodzenia budzi się co godzinę, dwie. Inaczej nigdy nie spał wiem co czujecie! Mój to typowy high need baby.. U mnie tydzień sukcesu, nie dostawał w dzień wogole i było fajnie ale od wczoraj coś zaczyna kombinować i wymuszać od nowa, cwaniaczek! Z nocami nawet nie próbuje jeszcze.. to będzie terror a rano „ puk, puk opieka społeczna”. Chyba do lasu się wyniosę :D
Dasz namiary na ten las.. dołączę się xD ;)
.. Rzeczywiście Cwaniaczek hehe

Mój synek odstawił się sam kiedy zamiast piersi dostał bidon, w którym podaje mu i wodę i mleko :) nigdy nie chciał pić z butli, jest też bez-smoczkowy i właśnie zawsze zasypiał przy piersi :)

Po pierwsze cześć wszystkim, to mój pierwszy wpis :) Miniaszka, a jaki bidon kupiłaś? Moja córcia ma 8 miesięcy i nie chce pić nic innego niż z piersi. Ani soczku ani wody ani mm. Mamy butelkę NUK first choice, Chicco natural feeling i kubek (nie)kapek Lovi. Nic nie działa. Jedynie raz napiła się 10ml soczku z butelki Chicco....

reklama
Po pierwsze cześć wszystkim, to mój pierwszy wpis :) Miniaszka, a jaki bidon kupiłaś? Moja córcia ma 8 miesięcy i nie chce pić nic innego niż z piersi. Ani soczku ani wody ani mm. Mamy butelkę NUK first choice, Chicco natural feeling i kubek (nie)kapek Lovi. Nic nie działa. Jedynie raz napiła się 10ml soczku z butelki Chicco....
Może bidon z rurką albo kubek360?
Prawda jest taka, że potrzeba na to czasu. Musi się oswoić. Najpierw przez zabawę (plucie, chlapanie) a w końcu będzie i konkretne picie. Teraz wystarczy pierś więc martwić się nie musisz na czas tej nauki.
U nas woda zawsze była w zasięgu ręki dziecka, proponowana często by się nauczyło jak to się obsługuje.

Do góry