reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Odstawianie od piersi

JASS

Fanka BB :)
Dziewczyny,
Jakie macie sposoby na odstawienie od piersi Roczniaka Cycoholika? Jest za mała, żeby tłumaczyć i za duża żeby niepostrzeżenie zastąpić butlą ( której zresztą nie ruszy)
Ciumka przed drzemkami i w nocy.
Uwielbiamy to obie, ale organizacyjnie ciężko mi to kontynuować.
Podobno niektóre dzieci odstawiaja się same (?) , ale u nas się na to nie zanosi chyba...

reklama
Zmeczenie materialu! Rozumiem doskonale! Zombie party! Nawet lepiej. Kurcze wydaje mi sie, ze sporo dzieci w wieku Twojej corki ma takie problemy ze snem. Lek separacyjny moze.... Moze moja tez to ma... Chociaz na codzien jest do przodu hej i mysle ze moglabym nie istniec. W nocy spimy wtulone w siebie na maksa. Mala sie wprowadzila do naszego lozka jak miala 7 msc. I nigdy nie spalysmy tak.jak teraz. Mam nadzieje ze wkrotce sie to zluzuje i bede ja mogla odkladac do jej wlasnego wyrka. Szczerze mowiac( moze zabrzmi to mega laicko) ale myslalam ze takie cyrki ze spaniem to sa tylko z maluszkami kilkumiesiecznymi.... eh czlowiek sie uczy cale zycie. I wielkie szczescie za to forum kompedium wiedzy i doswiadczen innych mam!!! Tak jakos lzej jak mozna napisac i sie troche wyzalic bez wytykania :)

reklama
Zmeczenie materialu! Rozumiem doskonale! Zombie party! Nawet lepiej. Kurcze wydaje mi sie, ze sporo dzieci w wieku Twojej corki ma takie problemy ze snem. Lek separacyjny moze.... Moze moja tez to ma... Chociaz na codzien jest do przodu hej i mysle ze moglabym nie istniec. W nocy spimy wtulone w siebie na maksa. Mala sie wprowadzila do naszego lozka jak miala 7 msc. I nigdy nie spalysmy tak.jak teraz. Mam nadzieje ze wkrotce sie to zluzuje i bede ja mogla odkladac do jej wlasnego wyrka. Szczerze mowiac( moze zabrzmi to mega laicko) ale myslalam ze takie cyrki ze spaniem to sa tylko z maluszkami kilkumiesiecznymi.... eh czlowiek sie uczy cale zycie. I wielkie szczescie za to forum kompedium wiedzy i doswiadczen innych mam!!! Tak jakos lzej jak mozna napisac i sie troche wyzalic bez wytykania :)
Oj to prawda.. Nikt tak nie zrozumie matki, jak druga matka :D
P. S. Jakoś przetrwalysmy noc hehe ale pobudki były i dostałam kopa w rryjek bo Młoda w poprzek spała haha no cóż xD

W ciągu dnia moja niestety jest jeszcze wymagająca uwagi, chce noszenia i ogólnie nie usiedzi w miejscu, ja ciągle w biegu, bardzo aktywna, a przy tym absorbujaca :)

Hahahaha. Nie pociesze Cie, moja jest o tyle starsza a tez ciagle opa i opa. Najczesciej jak za wczesnie wstanie i jest nie wyspana. Absorbujaca tez jest bardzo biega jak diabel po pìekle. I czesto jest tak ze ja sprzatam myje a ona siedzie w czyms np szafce w kuchni i wszystko wyciaga albo chce zeby ja podniesc. Wiec no chwile to jeszcze potrwa. Dzis u mnie noc bez wyciagania cycka. Ani razu budzila sie ale wystarczylo ja przytulic
Bardzo sie ciesze

Hahahaha. Nie pociesze Cie, moja jest o tyle starsza a tez ciagle opa i opa. Najczesciej jak za wczesnie wstanie i jest nie wyspana. Absorbujaca tez jest bardzo biega jak diabel po pìekle. I czesto jest tak ze ja sprzatam myje a ona siedzie w czyms np szafce w kuchni i wszystko wyciaga albo chce zeby ja podniesc. Wiec no chwile to jeszcze potrwa. Dzis u mnie noc bez wyciagania cycka. Ani razu budzila sie ale wystarczylo ja przytulic
Bardzo sie ciesze
:D mamy ruchliwe i ciekawe świata Bestyjki hehe
Ooo to super, ze obyło się bez cyca :D

Dziewczyny mój od urodzenia budzi się co godzinę, dwie. Inaczej nigdy nie spał wiem co czujecie! Mój to typowy high need baby.. U mnie tydzień sukcesu, nie dostawał w dzień wogole i było fajnie ale od wczoraj coś zaczyna kombinować i wymuszać od nowa, cwaniaczek! Z nocami nawet nie próbuje jeszcze.. to będzie terror a rano „ puk, puk opieka społeczna”. Chyba do lasu się wyniosę :D

Dziewczyny mój od urodzenia budzi się co godzinę, dwie. Inaczej nigdy nie spał wiem co czujecie! Mój to typowy high need baby.. U mnie tydzień sukcesu, nie dostawał w dzień wogole i było fajnie ale od wczoraj coś zaczyna kombinować i wymuszać od nowa, cwaniaczek! Z nocami nawet nie próbuje jeszcze.. to będzie terror a rano „ puk, puk opieka społeczna”. Chyba do lasu się wyniosę :D
Dasz namiary na ten las.. dołączę się xD ;)
.. Rzeczywiście Cwaniaczek hehe

Mój synek odstawił się sam kiedy zamiast piersi dostał bidon, w którym podaje mu i wodę i mleko :) nigdy nie chciał pić z butli, jest też bez-smoczkowy i właśnie zawsze zasypiał przy piersi :)

Po pierwsze cześć wszystkim, to mój pierwszy wpis :) Miniaszka, a jaki bidon kupiłaś? Moja córcia ma 8 miesięcy i nie chce pić nic innego niż z piersi. Ani soczku ani wody ani mm. Mamy butelkę NUK first choice, Chicco natural feeling i kubek (nie)kapek Lovi. Nic nie działa. Jedynie raz napiła się 10ml soczku z butelki Chicco....

reklama
Po pierwsze cześć wszystkim, to mój pierwszy wpis :) Miniaszka, a jaki bidon kupiłaś? Moja córcia ma 8 miesięcy i nie chce pić nic innego niż z piersi. Ani soczku ani wody ani mm. Mamy butelkę NUK first choice, Chicco natural feeling i kubek (nie)kapek Lovi. Nic nie działa. Jedynie raz napiła się 10ml soczku z butelki Chicco....
Może bidon z rurką albo kubek360?
Prawda jest taka, że potrzeba na to czasu. Musi się oswoić. Najpierw przez zabawę (plucie, chlapanie) a w końcu będzie i konkretne picie. Teraz wystarczy pierś więc martwić się nie musisz na czas tej nauki.
U nas woda zawsze była w zasięgu ręki dziecka, proponowana często by się nauczyło jak to się obsługuje.

Do góry