reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Odstawianie od piersi

JASS

Fanka BB :)
Dziewczyny,
Jakie macie sposoby na odstawienie od piersi Roczniaka Cycoholika? Jest za mała, żeby tłumaczyć i za duża żeby niepostrzeżenie zastąpić butlą ( której zresztą nie ruszy)
Ciumka przed drzemkami i w nocy.
Uwielbiamy to obie, ale organizacyjnie ciężko mi to kontynuować.
Podobno niektóre dzieci odstawiaja się same (?) , ale u nas się na to nie zanosi chyba...

reklama
Może bidon z rurką albo kubek360?
Prawda jest taka, że potrzeba na to czasu. Musi się oswoić. Najpierw przez zabawę (plucie, chlapanie) a w końcu będzie i konkretne picie. Teraz wystarczy pierś więc martwić się nie musisz na czas tej nauki.
U nas woda zawsze była w zasięgu ręki dziecka, proponowana często by się nauczyło jak to się obsługuje.

No właśnie mam nadzieję, że w końcu się oswoi, bo na razie to wszystkie te ustniki tylko gryzie, a wodę wypluwa;) kubek 360 mielismy przy starszej córce i nie wiem czy na tym etapie nie jest za mała, ale własnie może bidon z rurką byłby lepszy. będziemy próbować w każdym razie, bo kiedys w końcu jej sie pewnie pić zachce, a mamy w poblizu nie będzie :)

reklama
Moja też nie tolerowala niekapka.. W szał wpadała i na części od razu rozbierala.. Kupiłam bidon bBox i to był strzał w dziesiątkę :) chciałam już całkowicie odstawić butle, z której piła i tak tylko wodę. Bidon sobie stoi w zasięgu i jka chce pić to bierze, tylko wodę dolewam. Lubi z niego pić i szybko zalapala :) polecam bidony.

Ja wczoraj kupiłam bidon niekapek bBox i od razu załapała! Choć byłam sceptyczna po wcześniejszym przetestowaniu wszystkich możliwych butelek niekapkow.

Ja wczoraj kupiłam bidon niekapek bBox i od razu załapała! Choć byłam sceptyczna po wcześniejszym przetestowaniu wszystkich możliwych butelek niekapkow.
Ja tak samo sceptyczna byłam, ale ten bBox bidon zachwycił mnie i nie żałuję, a Mloda jaka radość miała :D cena niestety trochę wygórowana, no aleeee ;)

Moja córka również ciagle wisi na piersi.. Ma 10 miesięcy i po zjedzeniu obiadu potrafi przyssac się do piersi. Chciałabym ją odstawić ale nie wiem jak to zrobić, bo kiedy nie chce dać jej piersi to jest zrozpaczona.. Wpada doslownie w histerie. Mam również problem z tym że chce pić tylko z lewej piersi przez co mam spora asymetrie, prawa piers jest znacznie mniejsza i taka jakby pusta.. Boję się jak piersi będą wyglądały po całkowitym odstawieniu i ze asymetria zostanie i w dodatku to "sflaczenie" :((

Moja córka również ciagle wisi na piersi.. Ma 10 miesięcy i po zjedzeniu obiadu potrafi przyssac się do piersi. Chciałabym ją odstawić ale nie wiem jak to zrobić, bo kiedy nie chce dać jej piersi to jest zrozpaczona.. Wpada doslownie w histerie. Mam również problem z tym że chce pić tylko z lewej piersi przez co mam spora asymetrie, prawa piers jest znacznie mniejsza i taka jakby pusta.. Boję się jak piersi będą wyglądały po całkowitym odstawieniu i ze asymetria zostanie i w dodatku to "sflaczenie" :((
Próbuj podawać w innych pozycjach. Byłaś u fizjoterapeuty?

Co do wiszenia to nic dziwnego. Ma 10m. Pierś jest podstawą jej diety. Gdy unormuja się posiłki stałe a czas będzie zajęty poznawaniem świata to i o odstawienie będzie prościej.

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry