reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Odskocznia;))))

Witam dziewczynki :)
Przepraszam, ze tak późno, ale widziałam, że Tekla was już poinformowała o przyjściu chłopaków na świat :-)
Chłopaki są cudowne i kochane, Tomuś jest taki grzeczny, jakby dziecka nie było, a Dominiś taka mała beksa :sorry: no ale jakby dwójka grzeczna była to bym sie za dobrze miała:-D

Czarna, Milan śliczny i taki duży :szok: moje to takie kruszyny przwie 3 kg ważą :laugh2:

Emy ale przystojniak w brzuszku rośnie, już niedługo przywitasz maluszka na świecie....trzymam za Ciebie kciuki &&&& a gdzie w Katowicach będziesz rodzić? na Ligocie?

Lil a Twoje dziewczyny już takie duże, Weronika niedługo roczek będzie miała, kiedy ten czas zleciał, pamietam jak się nam chwaliłaś testem...wrzuć zdjęcie dziewczynek.

Pleni Tobie gratuluje slicznej Zoji :tak: a tą skórą się nie przejmuj, to zniknie, dzieci wcześniej urodzone często tak mają, tak mi położna powiedziała, no chyba że ta skóra schdzi nie tylko na rączkach i stópkach...

reklama
bibiana fajnie, że znalazłaś czas dla nas. szukałam wieści od ciebie na innych wątkach, ale domyślałam się, że z dwójeczką możesz mieć urwanie głowy.
Rodzimy na raciborskiej, po konsultacji z kardiologiem nie ma przeciwwskazań żeby rodzić gdzie się chce. a lekarza mam stamtąd więc tam rodzimy
buziaki dla chłopców i czekam na ich zdjęcie!

Pleni zejdzie zejdzie, nam już powoli schodzi, coraz lepiej wygląda ich skóra :tak:

Emy jeszcze nie jest tak źle, bo maluszki póki co jedzą i śpią, ale wiem, że już niedługo to się skończy ;-)

A no pewnie jak masz tam lekarza to zawsze lepiej :tak:

BIBIANA jeszcze raz ogromne podwójne gratulacje:)))) Dla mnie mamy bliźniaków są najdzielniejsze na świecie.Co tam walka z jednym terrorystą;)Ogarnąć dwójkę to wyczyn;))) GATTO ucałuj malutką na te jej pół roczku:)))Ciotka się zgapiła o dwa dni:( Dziewczyny w skrócie opisze Wam moje dzisiejsze popołudnie...dobrze,że choć mała jak nigdy pospała ciągiem 3h,bo nie wiem czy nerwowo bym wyrobiła...Wpadł przyjaciel eMa ze swoją żoną i ich 2,5 rocznym synkiem...Chłopaki szaleli na dworze,a ja miałam przyjemność pić kawę z ową dziewczyną,mało ją znam bynajmniej. Więc najpierw musiałam odpowiedzieć na jej wszystkie pytania (dość ciekawska osóbka): a dlaczego nie karmisz piersią?A dlaczego miałaś cesarkę?A chciałaś ją?A dużo musiałaś płacić?A dlaczego małej łóżeczko jest w salonie?A gdzie ona śpi?A jej pokój?...A dlaczego ją bujasz w tym wózku jak i tak śpi?Przyzwyczajasz ją tylko...A ja na to:wiesz,sama nie wiem,taki głupi odruch,nawyk,wiem,ze to bezsensu,ale co zrobić... Na to ona:no tak,ja tez tak robiłam i mama mnie ciągle wyzywała,żebym przestała... Zaraz zaraz-to jej pytanie do mnie zabrzmiało jak jakiś wytyk,"dobra rada" a ona po chwili mówi,ze robiła to samo... Kolejna dyskusja...a bo u nas na placu zabaw to tak: taka jedna dwuletnia Zosia to ciągle ze smoczkiem lata,wstyd...inna Kasia ma na bank chore bioderka ale jej mama mówi,ze ona juz tak pokracznie chodzi i ponoć to normalne,a mi się wydaje ,że ma taki chód bo gruba jest na maksa...a taki Kamilek to ma dziwne gesty,kiwa głową jak się bawi,nie słucha mamy,zawsze musi się mega drzeć,zeby przyszedł...itd itp. Temat rzeka...a ogólnie chodzi mi o to,że gdyby ktoś tak jej dziecko opisał to w skrócie wyglądałoby to tak: a mały jeszcze nie mówi,nawet słowa tata,tylko pojękuje mama,do tego jakoś dziwnie jest uzależniony od mamusinej spódnicy,ciagle płacze i na niej wisi,nie lubi się bawić z innymi,ogólnie zachowuje się jak taka mała dziewczyneczka.... Miło by jej było?Chyba nie. Jest matką,sama powinna wiedzieć,że każde dziecko ma swój "rytm",startuje z nowymi umiejętnościami w swoim czasie i już...Nie chce wiedzieć co po powrocie do domu opowiadała o mojej małej;) Rece opadają jakie te "niektóre" baby są głupie...

Emka olej to! znaczy dobre rady! masz instynkt, ktory ci podpowiada co robic, a co nie. A najgorsze sa takie mamusie, co to wytkna paluchem komus, a swoich bledow nie widza.
A swoja droga.....dlaczego masz lozeczko w salonie??:-D:-D:-p:-p
Buziak przekaze:tak:

Jak w ogole twoja mala rosnie? ile juz ma wzrostu? ile wazy? napisz cos!:-D wielki buziol dla Was!!

emka ja mega cierpliwy człowiek jestem ale chyba nie zdzierżyłabym tej osóbki.. zaczepno - wymiotna belki we własnym oku nie widząca, szarymi komórkami nie grzesząca:confused2:.. wrrrrr

bibiana u Zoi też ta skórka się trochę uspokoiła, położna mówiła, że idealna skóra u noworodków jest tylko w reklamach ;-)

gatto gratki pół roczku Twojej córci, buziaki dla niej :*

reklama
emka01 - pierwsze co robisz w takich sytuacjach to odpowiadasz "a u Ciebie?" "a u Ciebie?" "a u Ciebie?" :-p

Bibiana - cieszę się Twoim szczęściem, no i właśnie mówię do A., że gdybyśmy mieli bliźniaki-chłopaków to byłby spełniony szczyt moich marzeń, no idealnie by było dziewczynka-chłopak, ale A. upiera się przy dwóch chłopakach. :-p Miłego poznawania się wzajemnie.

Moje dziewczyny: Chodź siostra, zooooobacz. :-)

kwiatki.jpg

Załączniki

• kwiatki.jpg
    kwiatki.jpg
    43 KB · Wyświetleń: 32
Do góry