reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Odskocznia;))))

Dziewczyny a powiedzcie orientujecie się może czy jak pierwsza ciąża zakończyła się cesarką to kiedyś druga też tak musi się zakończyć? Jak przedstawiają się szanse na normalny poród? JAk na razie pytam z ciekawości...ale taka wiedza kiedyś się przyda:happy:

reklama
Dziewczyny a powiedzcie orientujecie się może czy jak pierwsza ciąża zakończyła się cesarką to kiedyś druga też tak musi się zakończyć? Jak przedstawiają się szanse na normalny poród? JAk na razie pytam z ciekawości...ale taka wiedza kiedyś się przyda:happy:
To wszystko zalezy jak zaleczyla sie blizna po ostatniej cc (ta w srodku), ile czasu uplynelo od ostatniej ciazy. Znam osoby, ktore po pierwszej cc mialy drugi/trzeci porod naturalny. To wszystko zalezy i raczej dowiadujesz sie o tym, bedac juz w nastepnej ciazy, czy masz wskazania do cc czy do sn. Generalnie nie musi tak byc:tak:

Mówi się rok od cięcia do poczęcia. A wszystko zależy tak jak wyżej napisano, trzeba sprawdzić jak zrosła się blizna na macicy. Ja np. urodziłam Weronikę SN, a Adriannę miałam CC. Miałam ładnie zagojoną bliznę i można było SN rodzić. Niemniej jednak bezpośrednio po porodzie, a przed szyciem miałam namacalnie sprawdzone czy z blizną jest wszystko ok i było, nic nie pękło.

Lili, zjola na samą myśl o pomyślnym rozwiązaniu lecą mi łzy, nie wiem jak będzie i nie potrafię ogarnąć i nazwać wszystkich uczuć, które we mnie siedzą. zresztą łzy mi lecą non stop. jak mi gin mówi, że wszystko będzie ok to od razu lecą mi krokodyle łzy. myślę,że na pewno wyleję ocean łez, żeby poczuć ulgę, to na pewno.
owszem,przychodzą złe myśli i wtedy ściska mi gardło tak mocno,że mam wrażenie, że coś w nim pęknie. wiem, że musi być dobrze, inaczej... nawet boję się o tym myśleć. musi być dobrze

Emy bardzo sie ciesze, ze wszystko ok, teraz pozostalo nic innego jak czekac. Jestem pewna, ze bedzie wszystko dobrze :tak: Wyraliscie juz imie dla tego ananasa??:-):-)
Tym razem ananasek bez imienia :baffled:. Niby mamy kilka wybranych ale nic nam nie mówi, tak, to jest to!
Podoba mi się Basil (chyba po naszemu Bazyli, no i Wasyl z rosyjska)
Faworytem jest jedna opcja Ali Aleksander. dwa imiona, dla każdej kultury jedno, no i Olek a Ali brzmią podobnie. Tak jak Jas, miał dwa imiona Jan Yassin.
No i jeszcze mamy kilka opcji...
Postanowiliśmy, że nadamy imię po porodzie. Zobaczymy co będzie do niego pasowało. Na razie do brzucha zwracam się per młody :rofl2:

Emy jestem za Olkiem hihihi:-D:-D zobaczycie czy na zewnatrz bedzie lobuzowal jak Bazyli czy Olek:-):-)
Na pewno wylejesz niejedno morze lez i moze to i dobrze, wylezie cisnienie z ciebie:tak: Bedzie dobrze, zobaczysz!!!

Ja jak byłam dwa mc temu u gin na kontroli, ta wyskoczyła z tekstem czy w ciązy jestem. Mówię jej że minęły dopiero 4 mc od cc a ta do mnie że już mogę być w ciązy! To jej mówię że słyszałam że najlepiej odczekać 2 lata, a ona powiedziala że tak było dawniej, gdzie nie mieli takiej wiedzy na temat cc. Ale jak na razie u nas nie zanosi się na drugą dzidzię. Muszę mgr skończyć, ale jak Bozia by dała wcześniej płakać będę ale tylko ze szczęścia.
Yes, yes, yes:-D połączyli mi konta:rofl2: jeszzcze chwila i odzyskam swój stary nik:tak: Liliana dziękuję:tak:

Ostatnia edycja:
Tak kwiatuszku teraz coraz więcej lekarzy podziela opinię, że można zajść w ciążę już po 3 m-cach od cc. niektóry mówią 6 mcy, niektórzy rok albo dwa, tak jak mówiono kiedyś

Aschlee
Co do porodu naturalnego po cc decyzja należy do rodzącej, oczywiście jak pisały wyżej dziewczyny jeśli nie ma problemów z blizną i oczywiście żadnych innych powikłań w trakcie ciąży. Czyli wszystko zależy od rozwoju sytuacji w trakcie ciąży

Gatto może być i Olo, oby tylko był. Chociaż Aleksander to dość popularne imię, jak i Ali w Egipcie.
Może wymyślimy coś bardziej oryginalnego

reklama
Od pierwszego porodu minęły trzy lata ale mam nadzieje że teraz za drugim razem obyłoby się bez CC bo źle to wspominam...i przez to strasznie się tego boje.Aczkolwiek trafiłam na mało przyjazny szpital.Nie wiem jak blizna w środku ale ta z zewnątz wygląda chyba tragicznie bo Pani doktor tutaj aż kiwała głową:no:

Do góry