reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Odskocznia;))))

reklama
Zjola , a u nas dzisiaj zlot motocyklowy w cz-wie. szkoda że im pogoda nie dopisała bo siąpi i zimno trochę.
Pozdrawiam wszystkie : doti , anastazję , magde , ewelinkę , danulkę , anulkę , kobietkę :*)
to chyba wszystkie , które się aktualnie udzielają na tej naszej odskoczni - poczekalni....

no właśnie Aniunia napisz co u ciebie ?!

czesc dziewczynki...

JA Was bardzo przepraszam, ze tak rzadko sie odzywam, ale nie wiem co pisac... W kazdym badz razie jestem tu codziennie i czytam cały czas... zreszta nie tylko ten wątek, bo stare rowniez... BB bardzo uzaleznia i choc czasem sobie mowie, że nie bede wchodzic na CPP, bo tam tyle strat i po co mi stres to i tak wchodze..
U mnie ok... W srode kolejna wizyta u gin.. Nie musze chyba mowic jak juz sie stresuje, bo weszłam w II trymestr i boje sie czy wszytsko jest ok.. Pogoda jest do bani i to tez nie nastraja do pozytywnego myslenia.. Zgaga dalej meczy i zle samopoczucie nie przeszlo, wiec to chyba daje nadzieje, ze jest dobrze... Brzuszek tez juz wiekszy.. ( Dalej nie zrobilam Wam zadnej fotki).. U Was tez tak dzis leje?? Pozdrawiam Was gorąco :*

Hejka,

doti - koniec zabawy - trzeba za robotę brać - bo poniedziałek :-D
zjola - nadzieja w Tobie - Ja odpadłam dzisiaj rano - mam plan jeszcze włączyć castagnus - myślicie że bez konsultacji brać czy może zaszkodzić bardziej niż pomóc?
czarna - jak u Ciebie? Ja cały czas czekam , kiedy Twój się zdecyduje.
aniunnia - dawaj fotkę :-) nie stresuj się - jest dobrze ! i nie narzekać - bom zazdroszczę :sorry:
kobietka co u Ciebie? spojrzałam na wątek 2012 a Ty tam byłaś kiedyś , czemu przestałaś pisać? zostało nas tam trochę - starających się i odkładających:tak:
Pogoda do bani - ale przed chwilą powiedzieli że 1 maja ponoć 27 stopni ma być zobaczymy czy im się sprawdzi:-) Ubieram gumiaczki, zadzieram kiecę i lecę do pracy:-p

Anastazja - a ja motórek lubię, ale nie zamierzam rozwijać wariackich prędkości :) Zaczynam we wtorek, ale jeszcze nie jazdy.
Ja @ spodziewam się w piątek. Podczas ostatnich 3-ech ciąż bolały mnie na początku piersi, ale przed @ też, wiec to nic nie znaczy. W pierwszej, udanej ciąży miałam też mdłości od 7-go tygodnia do końca 4-go miesiąca. W dwóch nieudanych mdłości nie miałam, może dlatego, ze poziom hormonów nie zdążył osiągnąć odpowiednio wysokiego poziomu.
Przed żadną z tych ciąż nie miałam plamienia a tak zawsze przed @ dwa dni przed lub trzy mam plamienie i wiem wtedy, że o ciąży nie ma mowy :no:. Na razie jednak plamień brak, cyc boli a na dokładkę jestem wkurzona, że u Ciebie znowu nici :(, buuuuuuuuuuuuuuuuuuuu. Przytulam.
A co to jest ten Castagnus?

Anniunia - kciuki za wizytę &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&. Na CPP nie wchodź broń Boże! Masz rację, po co się stresować? Ale do nas zaglądaj, wiesz, że my tu o duperelach piszemy :)

Anulka - gdie ty?

Ostatnia edycja:
zjola - no u mnie to jest tak jak mówiłam, nie znam się na objawach, bo z Nelcią - to po prostu nie pamiętam bom nie wiedziała :sorry: a za drugim razem to się nie liczy - bo i tak nieudana. Wyczytałam że objawem jest m.in. pionowa kreska od pępka w dół - ale Ja ją mam od czasów ciąży :-D Castagnus - to jakiś lek ziołowy , na nieregularne miesiączki, na PMS i m.in. na obniżenie prolaktyny - Ja teraz nie mam za co zrobić badań - ale podejrzewam że jak mi TSH skoczyło to PRL też mogła skoczyć - bo ponoć są zależne od siebie. Już biorę wiesiołek od 1 dnia do OWU , mg 500 - na promocji był :-D, w zwykłych jest tylko 75 mg a tutaj aż 500 mg, wit B no i wino czerwone - bo podobno dobrze robi na endometrium :-):-)

Wiesiołek ja też biorę :) i kwas foliowy.
Pionowej kreski, to ja nawet w 9-tym miesiącu ciąży nie miałam, tak że jej nie wypatruję :-D

Ja kwas foliowy już rok biorę , odstawiłam teraz - nie wiem czy w takich ilościach można, myślę że przerwa nie będzie zła.
No widzisz - każdy ma co innego , za to Ja mam wyraźną, moze strzele sobie zdjęcie wieczorem :-D
Ja z kolei od jakiegoś czasu mam tak że jak jestem w bezruchu - to mam wrażenie jakby mi na klatkę piersiową jakiś ciężar położyli, nie wiem czy to duszność - raczej coś innego - może to nerwica jakaś :eek: Ja tak mam jak mi się klaustrofobie objawia, np. w nieznajomej windzie, czy w pełnym autokarze - no ale siedzą przed biurkiem raczej nikt mi nie zabiera powietrza :-D

reklama
Anastazja - nerwica swoimi drogami chodzi. Mnie brakuje oddechu przy jedzeniu a przecież nikt mnie za gardło nie ściska. Jak siadam do stołu od razu robię "karpika". Kwas foliowy podobno nie szkodzi, bo powinien na stałe znajdować się w naszej diecie. Zresztą mnie gin teraz kazał brać, więc biorę.

Do góry