reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Odparzenia - pomocy!

Co używacie na pupki waszych maluszków w razie odparzenia?

• Wszystkich głosujących
    123

Ponoć w takiej dawce w jakiej używany jest do smarowania pupy jest zupełnie nieszkoliwy. Powyżej iluś tam ml szkodzi, a cała tubka tyle nawet nie zawiera,

Poza tym jest zamiennik, tak samo działający tylko bez kwasu bornego - tormazol.

Nie wiem czy ktoś pisał, ale ja polecam kosmetyki dodupne firmy Bubchen - taki krem na odparzenia (w okrągłym opakowaniu) jest rewelacyjny.

reklama
Nam pomagało wietrzenie pupy conajmniej 5 min przy każdej zmianie pieluszki, mycie pupy wodą z mydłem i dokładne osuszanie i niezawodna mąka ziemiaczana.

My uzywamy pieluszek tetrowych i pudru Johnsona i nie wiem co to odparzona pupa:-)pampersy tylko nan noc i spacerek i smarujemy oliwka:tak:Chyba nie pomogłam za bardzo:sorry:

my na szczescie niemielismy problemow z odparzeniami , na noc po umyciu uzywam tylko oliwki a w ciagu dnia prawie po kazdym przewinieciu penatenu , czasem zasypki b mam az 3:p i trzeba kiedys zuzyc :-p

moim zdaniem jesli cos powazniejszego sie dzieje mozna probowac te kartoflanke bo to naturalne i niepowinno zaszkodzic a moze i pomoc , ale jak nie to raczej isc z tym do lekarza zeby sie maleństwu cos gorszego nieprzyplątalo :eek:

a husteczek i pieluszek uzywam roznych na zmiane pampers , huggies bella, a husteczek ostatnio dzidziusia a wczesniej tez innych i nienarzekam ale to zalezy od indywdualnego cialka malenstwa i jego wrazliwosci :happy:

My tez walczymy z pojawiajacymi i znikajacymi odparzeniami:sad: zmieniam pieluchy nie zadziej niz co 3 godziny, myje pupcie woda z mydlem, za kazdym razem daje tony sudocremu i nic:hmm: Musze wyprobowac ktorys z waszych sposobow. Dam znac jak nam idzie, oby pomoglo:rolleyes2:

My uzywamy pieluszek tetrowych i pudru Johnsona i nie wiem co to odparzona pupa:-)pampersy tylko nan noc i spacerek i smarujemy oliwka:tak:Chyba nie pomogłam za bardzo:sorry:
Chyba często Kira musisz zmieniasz te tetrowe:baffled:. Ja zakładam przed kąpielą tetrową, żeby sobie powietrzył i zaraz jest mokra.:szok:
Jak często masz przewijkę?

mojemu synkowi 2 mies smaruje pupcie Balneum z firmy Hermal i jestem bardzo zadowolona wydajny i nic sie nie dzieje z pupcia pozd i polecam!!!!!!!!!!:tak:

radze stosowac alantan z mala iloscia tormentiolu to znaczy 2 razy tyle alantanu co tormentiolu wymieszac i posmarowac...u mojej corci tak robie i zadnych odparzen:)

reklama
Witaj
Mój synek ma teraz prawie 4 miesiace i od początku miał problemy z odparzeniami a używałam tylko Sudocremu i to własnie on powodował te problemu, wypróbowałam kilka różnych maści i Tormentiol tylko pomógł a poza tym poleciła mi go pediatra i położna więc na pewno dziecku nie szkodzi skoro leczy i został polecony przez nie :) jak tylko się coś na pupie pojawia to smaruję tormentiolem i pupa od razu się goi więc polecam :)

Sylwia

Do góry