reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Odparzenia - pomocy!

Co używacie na pupki waszych maluszków w razie odparzenia?

• Wszystkich głosujących
    123
Moja corka trafila do szpitala majac 1 tydz (ze wzgledu na zakazenie szpitalne) i w szpitalu dzieciecym na oddziale noworodkow byla stsosowana wylacznie masc z kwasem borowym. Nie moglismy nic innego uzywac. I szczerze pupka Oliwki byla zdrowiutka-zero zaczerwienien. Nawet poprosilam o recepte na te masc (gdyz wykonuja ja w szpitalne aptece). Lekarka wypisujaca recepte (ordynator) ostrzegla ze sa zdania podzielone na temat masci borowej. Trzeba tylko pamietac ze ta masc jest wylacznie do pupy. Mysle ze gdyby bylo cos nie tak to nie uzywaliby tej masci na oddziale gdzie leza noworodki.
Pozdrawiam

tez mam taką maść zapisaną...generalnie wychodzę z założenia prościutkiego. żyjecie mamy???żyjecie!!! a wiecie czym była smarowana Wasza pupa. własnie maścią z borem!!!:-p

reklama
Od kilku dni bezskutecznie walczę z wypryskiem pieluszkowym u mojego trzytygodniowego synka i mam wrażenie, że jest coraz gorzej. :-:)-:)-:)-(Proszę bardzo o wasze porady, jakie macie skuteczne sposoby na pozbycie się wyprysku pieluszkowego.

Zmień pieluszki,jeśli niepomoże zmień chusteczki lub krem do pupki.Może jest na coś z tych rzeczy uczulony.

Mój synek ma teraz 9 miesięcy i 2 tygodnie od urodzenia miał problemy z odparzeniami i zaczerwienioną pupą po jakiejś żrącej kupce. Wczoraj zrobił taką kupę i pupa znowu mega-czerwona i aż jakby pachwinki przy jądrach napuchnięte. Zawsze używałam Alantanu maści albo tormentiolu ale ostatnio to już nie pomagało i przestałam mu smarować pupę w dzień, podleczyło zaczerwienienie a wczoraj znowu i to tak bardzo bardzo :( się porobiło. Czym mam smarować jak coś takiego powstanie? Koleżanka mi doradziła linomag, kupiłam dzisiaj i po raz pierwszy posmarowałam, zobacze jak jutro to będzie wyglądać. Mały ma chyba tak wrażliwą tą pupę bo wciąż się to przytrafia ;( doradźcie proszę.

Sylwia

U nas na odparzona pupe pomoglo jak przestalam uzywac mokrych chusteczek, to zadzialalo lepiej niz jakakolwiek masc. Pediatra mi poradzila zeby kupic duze platki do makijazu (najlepiej jak najwieksze) zwilzyc je woda i zamknac w pudelku po chusteczkach, wygodniejsze to niz miseczka z woda.

cześć moejmu szkrabowi pomogło na odparzenia a miał je spore krem nivea baby NUTRI SENSITIVE , KREM SOS! kosztuje ok 12 zł 150 ml. od tamtego czasu żadne odparzenie sie nie pojawiło. Miął takie odparzenie że mu skórka żeszła tyle że z przodu , od tamtego czasu stosuję ten krem i nic się nie pojawia. pozdrawiamy

Moja mala miala odparzenia pupy przez 3 miesiace i nic nie pomagalo.Ciagle plakala i nie mogla spac bo ja bolalo.
Zmienilam lekarza i okazalo sie za mala miala grzybice i potwornie ja bolalo i szcypalo a ten durny "weterynarz" sie nie zorientowal.
Dostala masc przeciwgrzybicza i po 3 dniach bylo ok

reklama
CZESC!Polecam krem NIVEA baby(krem przeciw odparzeniom )hipoalergiczny.:-)jest bardzo wydajny ,na dlugo starcza........takie problemy moga tez byc spowodowane pampersami,muj synus byl uczulony na HAGISY,JAK MU ZMIENILAM NA INNE TO ODRAZU BYLA POPRAWA.;-)POZDRAWIAM PA.:-)

Do góry