reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Odparzenia - pomocy!

Co używacie na pupki waszych maluszków w razie odparzenia?

• Wszystkich głosujących
    123
też słyszałam ze pampersy uczulaja.Nasz malutki jak miał odparzona pupkę przemywałam mu nadmanganianem potasu i smarowałam sudocremem po dwóch dniach wszsytko znikło. Rozpuściłam nadmanganian w szklance i po zmianie pieluszki wacikiem przemywałam pupke. Tak przez dwa dni. Lekarka kazała małego 2razy w tyg kapać w tm ale stwierdziłąm ze to zły pomysł bo jescze zaróżowieje :) dlatego znalałam swój sposób. Naprawde polecam :)

reklama
Moja Blaneczka tez miala uczulenie , dokladnie na wargach sromowych i to od pampersow, za kazda zmiana pieluszki, wietrzylam , ocierlalam -osuszalam do konca wszystkie faldki zgeicia i pupcie, smarowalam sudocremem i bpanthen krem i zniklo po paru ndiach wszystko i do dzis nie ma sladu. :happy:

Właśnie wrocilam od lekarza- okazalo się że to od pieluszek-co jest dziwne bo używamy Huggies'ow i zawsze bylo dobrze,doktor powiedziala że moze to byc taka seria -trafiłam na złą..
w efekcie kazała WIETRZYC -Dużo!! -wiec czesc z was faktycznie miala rację:) , do tego przepisala jakas masc-musze ją odebrac w aptece.. a na co dzien zasypywac mąką ziemniaczaną..

Z pierwszym dzieckiem miałam podobne problemy z pupą.Pomogło mycie zwykłą wodą i kartoflanka.Bierzesz na wacik troszkę mączki i sypiesz malutko na pupkę.To na prawdę działa.Z drugim tylko tak robię i nie mam problemów.

Polecam zielony linomag. Świetnie się rozprowadza, kosztuje ok 10 zł , w przeciwieństwie do sudokremu bardzo dobrze się zmywa. No może tylko kolor ma trochę niezachęcający ;-) żółty. Sudokrem stosowałam dotychczas tylko ze 2 razy jak pojawiły się zaczerwienienia po biegunce, wiem, że jest to bardzo silnie działający krem, więc nie używałabym go codziennie. Pozdrawiam i życzę poprawy skóry u dzidziołka.

Ja na początku stosowałam Alantan Plus po każdej zmianie pieluszki i kilka razy użyłam sudokremu jak się robiły zaczerwienienia. Ostatnio to tylko po kupce smaruje pupę Kremem przeciw odparzeniom Hipp (ma fajną konsystencję i nie wysusza tak jak np sudokrem), albo Alantanem. Sudokremu już nie używam bo nie ma takiej potrzeby.

TYLKO TORMENTIOL.
odrazu w szpitalu pielegniarki przestrzegly mnie przed tymi nowosciami. Ja stosuje tylko tormentiol i moj 5 miesieczny synek nigdy nie byl uczulony czy odparzony. Do kapieli uzywamy plynu oilatum potem krem oilatum i nigdy nic sie nie przydarzylo.

TYLKO TORMENTIOL.
odrazu w szpitalu pielegniarki przestrzegly mnie przed tymi nowosciami. Ja stosuje tylko tormentiol i moj 5 miesieczny synek nigdy nie byl uczulony czy odparzony. Do kapieli uzywamy plynu oilatum potem krem oilatum i nigdy nic sie nie przydarzylo.

z tym tormentiolem raczej trzeba uważać na ostre odpażenie tak można sporadycznie użyć żeby dziecku pomóc ale na codzień nie polecam :no:

reklama
z tym tormentiolem raczej trzeba uważać na ostre odpażenie tak można sporadycznie użyć żeby dziecku pomóc ale na codzień nie polecam :no:
Zgadzam sie!
Ja Sarze smarowalam pupke Tormentiolem tylko 2 razy - tzn. 2 razy po 2-3 dni rano i wieczorem jak miala ostre zapalenie pieluszkowe. Na codzien polecam Alantan Masc Plus albo Linomag.

Do góry