reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Odparzenia - pomocy!

Co używacie na pupki waszych maluszków w razie odparzenia?

• Wszystkich głosujących
    123
Ewo-Krystyno nie wiem czemu dziwisz sie, ze w dzisiejszych czasach wiekszosc matek uzywa pieluch jednorazowych. Takie mamy czasy. Kiedys tzw. pampersy byly rarytasem, bardzo drogim i prawie niedostepnym.Teraz jest wiele rodzajow i raczej na kieszen przecietnej mamy. Ja swoja pierwsza corke trzymalam na tetrze przez pierwsze trzy m-ce. Pozniej przeszlam na jednorazowki. I powiem szczerze, pupa po tetrze nie wiem jak czesto bylaby zmieniana byla wiecznie wilgotna, klejaca. Nie chodzi mi tu o moje lenistwo i wygodnictwo. Po pampersach pupa byla w o wiele lepszym stanie niz w zwyklych pieluchach. Porownujesz pieluchy do podpasek. Tu jest tak samo, chodzisz ze szmatkami w majtkach? Jak kiedys nasze babcie? Z jedna rzecza tylko sie zgadzam z toba, obojetnie jakich pieluch sie uzywa, trzeba je zmeniac jak czesto sie da. Pozdrawiam.

reklama
nonek- w moim porownaniu pieluch do podpasek chodzilo mi o czestotliwosc zmiany a nie o material... nie ,nie uzywam podpasek materialowych,choc bys sie zdziwila ile kobiet je jeszcze uzywa.... prawde mowiac nie wiedzialam,ze cos takiego istnieje zanim nie przewertowalam internetu w temacie wlasnie pieluch,bo nigdy sie nie zastanawialam jak kobiety sobie kiedys radzily z okresem przed epoka podpasek....

Nonek popieram Twoją wypowiedź! Na początku też używałam pieluch tetrowych, nie było tak źle bo teraz , kiedy są super pralki, nastawiałam pranie na gotowanie i nie męczyłam się przy zmianie tych pieluch! Ale to prawda, ze po tetrówkach pupcia jest cały czas mokra, nie mówiąc o ciagłym zmienianiu ubranek!!! Później używalam pieluszek na zmianę- tetrówki i pampersy a teraz tylko pampersy:-) Nie miał nigdy odparzonej skórki od pampersów- często je zmieniam, nie pozwalam, żeby dziecko przechodziło pół dnia w jednej pieluszce!! Przy każdej okazji też "wietrzymy" pupcie:-) :-)

A uzywam tylko pampersów, teraz jakAntos raczkuje, duzo sie rusza najlepsze sa pampers Let`s go - majteczki, nie naciera skórki przy poruszaniu.

Potrzebuję pomocy. Moja 2,5 tygodniowa córcia dostała na cipce i udkach takiej drobnej, czerwonej wysypki. Nie wiem co to jest i czym do potraktować? Czy to uczulenie na jakiś kosmetyk czy odparzenie. Pieluszki zmieniam na bieżąco. Do tej pory nie było problemów. Poradźcie coś

My używamy Alantanu i czasem Sudocremu i odparzeń niet;-) Thormentiol bym odradziłą ze względu na to,że zawiera kwas borowy a ten jest szkodliwy dla maluszków:-(

Czy ktoras mama kupila moze Pampersy Sleep &Play? jakie one sa? oplaca sie kupic?Nasz Kuba ma sik ze hej :szok: Dwa razy w nocy go przewijam.

megusek myślę że masz problem własnie dlatego że kupujesz za duże pieluchy, nie przylegają one wtedy tak jak powinny i wszystko wypływa bokiem

Michalina pije w nocy poł lira wody.nie pszewijam jej w nocy, rano pielucha ciezka jak niewiem co, ale nigdy nic nie przemokło.......a uzywamy pampersy

za duze pieluchy moga nie tyle pszemakoc, co przeciekac bokami.....

reklama
Do góry