takze "meczenie" dziecka w jednej pielusze przez wiecej niz 4 godziny jest makabra,nawet jesli ma sucho.... sprobujcie ponosic tyle czasu,bez zmiany podpaske.....[/guote]
nie wyobrazam sobie budzenia dziecka w nocy i przewijanie go co 4 godziny...a podpaska i pielucha nie maja ze soba nic wspólnego bo podpaska nie "oddycha", a dobre pieluszki tak
,a prasowac trzeba najwyzej pierwsze 2-3 tygodnie,pozniej jest to zbedne... i tetra ( nawet po uwzglenieniu kosztow prania i suszenia ) wychodzi najtaniej...
prasowac trzeba zawsze, bo prasujesz nie po to aby było gładkie, ale po to aby zabic bakterie i po wyprasowaniu tetra staje sie bardziej chłonna...a dodam ze po 3-4 tyg to tetre nalezy wymienić, bo staje sie juz nie do użytku, szczególnie przy dziecku, które zaczyna juz jesc stałe pokarmy...liczyłysmy kiedys z kolezanka jak to wyglada cenowo i jesli kupujesz pieluchy typu tesco to te jednorazowe wychodza taniej....
jednak uwazam,ze zawsze trzeba zachowac zdrowy rozsadek i mozna pogodzic oba rodzaje pieluch,co tez zamierzam stosowac... tetra w 80% i pozostale 20% jednorazowki...
jak dziecko zacznie rosnac te proporcje sie zamienią..jakoś ciezko bedzie Ci przewinac dziecko w innym miejscu niz w domku, stosujac pieluche tetrową...
Mam jeszcze do Ciebie
Ewa-Krystyna pytanko
co zrobisz z zabrudzoną pieluszką???to trzeba gdzies magazynowac przed praniem? najpierw pewnie trzeba spłukac conieco..a gdzie? do wanny?potem taka brudna niby wypłukanapielucha sobie gdzieś lezy i dogorywa zanim wrzucisz ja do pralki i wypierzesz, bo przeciez nie bedziesz prac codziennie..nawet jak ja wypłuczesz to zapach dzieciecych siusków i kupek to nie perfumy, i bedzie czuć...i gdzie to suszyc co?..jak ktos nie ma mozliwosci,wiecznie obijac sie głowa o schnace pieluchy..oj to przygnebiające, wszedzie wiszace białe szmaty.....wrrrr.....
łatwo sie mówi, ale ciezko wykonac w praktyce, a uwerz mi przy dziecku jest mnuustwo roboty, a ja wole sie z Michalina bawic, niz prac , wieszac i prasowac jej brudne pieluchy...
Ewa-Krystyna za jakis czs jak bedziesz juz mamusia (czego z całego serduszka Ci życzę) znajde Cie na BB i zobaczymy jak idzie Ci z ta tetrą....:-) pozdrawiam i bez urazy....