reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Odparzenia - pomocy!

Co używacie na pupki waszych maluszków w razie odparzenia?

• Wszystkich głosujących
    123
Leki homeopatyczne w niczym nie pomogły. Inny lekarz stwierdził że mój Maksiu za dużo je, chociaż karmię go tylko piersią. Zalecił debridat i lakcid, a do smarowania linomag. Nie wiem czy linomagiem mam mu za każdym razem smarować czy tak jak w ulotce 3 razy dziennie. A mój Niuniuś robi kupkę 30 razy dziennie, to czym mam mu wtedy smarować? Do lekarza sie nie mogę dodzwonić, może Wy coś poradzicie. Pozdrawiam :)

reklama
Dzięki za radę, smaruję za każdym razem i wygląda ciut lepiej, tylko kupki wciąż co parę minut. Ale będzie lepiej :)

Lekarz powiedzial ze na piersi nie moze miec biegunki, tylko za duzo je i leci mu kupka, bo po prostu jedno jedzenie wypycha to drugie niestrawione do kona zkwasem żołądkowym. Stąd odparzenie podobno. Zobaczymy jak będzie dalej.

ynia7 pisze:
Leki homeopatyczne w niczym nie pomogły. Inny lekarz stwierdził że mój Maksiu za dużo je, chociaż karmię go tylko piersią. Zalecił debridat i lakcid, a do smarowania linomag. Nie wiem czy linomagiem mam mu za każdym razem smarować czy tak jak w ulotce 3 razy dziennie. A mój Niuniuś robi kupkę 30 razy dziennie, to czym mam mu wtedy smarować? Do lekarza sie nie mogę dodzwonić, może Wy coś poradzicie. Pozdrawiam :)

co za debil z lekarza, na piersi dziecko i za dużo je ??? ???? ??? ćwiok jakiś normalnie, linomagiem śmiało smaruj przy każdym przewijaniu, a jak mału kupsztali ci i na żadko, to może cos ty jesz co mu szkodzi ???

Jajuż prawie nic nie jem, żadnych mlecznych bo od tego miał wysypkę. Robi kupki non stop, raz luźne raz tylko takie kropki jakby jajecznica i bardzo przy tym płacze. Juz nie wiem co robić.

ynia7 pisze:
Jajuż prawie nic nie jem, żadnych mlecznych bo od tego miał wysypkę. Robi kupki non stop, raz luźne raz tylko takie kropki jakby jajecznica i bardzo przy tym płacze. Juz nie wiem co robić.

takie jak jajecznica to na cycu ok, ja też bym poszła do innego lekarza, no i może spróbuj zrobic badanie kupiszona może ma jakąś bakterię i antybiotyk załatwi sprawę (niestety na bakterię musi być antybiotyk)

próbowałas lakcidofil ??? albo lakcid ???

reklama
Masakra,całą noc kupa za kupą,na razie zasnął bąbelek,ale nie chciał jeść :( Dostaje lakcid 2 razy dziennie i debridat 3 razy,ale tak wygląda jakby było jeszcze gorzej.Jak mi się uda to dzisiaj nawiedzę jakiegoś lekarza,bo kupki prawie same wodniste i nawet po 3 godzinach od karmienia wciąż ulewa :(

Do góry