reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Odparzenia - pomocy!

Co używacie na pupki waszych maluszków w razie odparzenia?

• Wszystkich głosujących
    123
u mnie ta robiona z antybiotykiem nie działała takdobrze jak tanno... była detreomycyna jako antybiotyk w tym leku ale ta słabsza i hydrocortizon

reklama
My od początku używaliśmy pampersa, raz kupiłam hugisy, ale cała zawartość się z nich wylewała! Byłam zaskoczona, bo jak Konradek był mały to ich czsem używałam i było ok. Teraz niestety musieliśmy poczynić oszczędności i spróbowałam biedronkowych Dada. Przez pięć lat wiele się zmieniły - nie ma już wstrętnej ceraty, są cienkie i kolorowe. Jak narazie niezauważyłam, żeby jakością odbiegały od papersów, więc mogę je polecić z czystym sumieniem. Pozdrawiam.

Ja wczoraj rozbieram malego do pluskania a tam odparzona pupa!
Odrazu posmarowalam sudocremem dzis juz mniej czerwona.

Ewan - Augustowianka no wlasnie ale wiesz dzis juz jest lepiej nam jednak pomaga ten sudocrem prawie nie widac a jak tam u was?

kurcze u na Majka już ok, a od wczoraj znowu pojawia się zaczerwienienie, no i już pomysłów nie mam :(

Oskarkowi zrobiły się na pupie takie krostki czerwone, zktórych później wytworzyły się wielkie plamy, byliśmy u lekarza i pzrepisał oxycort. Jednak anwet nie zaczęłiśmy nim samrować, bo posmarowaliśmy niveą na odparzenia i zaczęło znikać. Potem gdy już się wydawało, że nic nie ma pojawiło się i smarowaliśmy oxycortem i to samo - zniknęło i bach - wczoraj to samo - dzisiaj idziemy dolekarza. Mam zamiar zapytać o maść na receptę, bo moja bratowa kiedyś takiej używała i nic nie wyskakiwało. Zobaczymy co dziś powie. Koleżanka mnie straszył, że jeśli to zapalenie pieluszkowe to każe mi przejść na pieluchy twtrowe to prawda ????

Mama Boo chyba w tetrach jeszcze gorzej, bo odparzają przeciez bardziej, spróbuj wietrzyć popsztala, te upały daja czadu, u nas na szczęśie dziś się ochłodziło

Jak jestem w pracy to moja teściowa jak jest z nim w domu to mu w ogóle nie zakłada pieluchy...Już nie wiem co zrobić, ale z tymi tetrami masz rację, bo pzrecież pampersy wchłaniają a te z materiału to nie bardzo....

reklama
Byliśmy dziś z moim Maksiem u bardzo miłej pani doktor, ktora jest pediatrą i zajmuje się homeopatią. Przepisała nam mnóstwo leków, mam nadzieje, że pomogą. We wtorek kontrol. Niestety tanno tylko pogorszył sprawę, ranki się połączyły w jedną wielką ranę :( A przy okazji, okazało się, że moje kochanie, mając niecałe 6 tygodni, waży już 6200 :) Pozdrawiam, dam znać czy pomogło.

Do góry