reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Odgłosy, krzyki, sylaby słowa naszych dzieciaczków

Mamoot a jak Wojciaszek wola dada to ma jezyk miedzy dziaslami? Tak sie pytam bo u nas tydzien temu bylo caly czas dada ale tak zabawnie z jezykiem miedzy dziaslami klapal cala szczeka:-) procz tego jakos pasowalo mu gaga i na. Teraz tlucze baba i cos jak ble co szczegolnie przy jedzeniu wyglada zabawnie bo buzie otwiera, je ze smakiem a potem dorzuca to swoje ble..;-)

Sumka moj ciagle nie mowi duzo ale najwazniejsze,ze przynajmniej troche zaczal po dosc dlugim calkowitym milczeniu. W kazdym badz razie jego gadatliwosc nadal mierzy sie w godzinach a nie dniach.

reklama
NA TOPIE TEŻ PLUCIE,A Z ROZWOJU MOTORYCZNEGO TO STANIE NA CZWORAKA A GŁOWĄ STARA SIĘ OBALIĆ PODUSZKĘ,WYGLĄDA TO JAK WALKA TORREADORA Z BYCZKIEM,OCZYWISCIE MAXI TO BYCZEK,MÓWIĘ WAM PRZEŚWIETNIE TO WYGLĄDA.

I JESZCZE JAK JEST POTWORNIE ZMĘCZONY TO WOŁA BABA,BABA ,ALE TO TAK ŻAŁOŚNIE ,ŻE AŻ MOJA MAMA RZUCA WSZYSTKO I LECI DO WNUSIA ZE SŁOWAMI;JUŻ IDĘ MÓJ KOCHANY,JUZ IDE......

Cicha, nie, jest "dada" bez języczka, ale zapewniam Cię, że wskazujący palec w buźce (taki "zaczepiony" o wargę) bardzo w tym pomaga.:-D:-D:-D:-D

Hmmm... u nas mama i baba już od dawna, tata jeszcze nie było. Poza tym mnóstwo najróżniejszych "słów" , a najciekawsze odgłosy wychodzą ze smoczkiem lub paluszkami w buźce:-) Podczas wizyty księdza po kolędzie tak nawijał, że ksiądz się nie mógł modlić:-D :-D :-D i powiedział, że mamy niezły żywioł w domu:laugh2: A przy pożegnaniu wytarmosił księdza za komżę:-D
Mamoot mam nadzieję, że z tym rozwojem to prawda - Marcinek tak się rozwija pod względem mowy, że nie ma czasu myśleć o raczkowaniu;-)

:-) Podczas wizyty księdza po kolędzie tak nawijał, że ksiądz się nie mógł modlić:-D :-D :-D i powiedział, że mamy niezły żywioł w domu:laugh2: A przy pożegnaniu wytarmosił księdza za komżę:-D
;-)

To będzie więcej opowieści o ksiedzach . Marysia ssię nauczyła mówić wcozraj papapa - oczywiscie nie kuma o co chodzi tylko nawija tak sobie. A ksiadz dzisaij siedział u nas po kolędzie, gatka sie srednio klei bo o cóż tu gadać??? (głównie było o Marysi ale akurat ksiadz byłz z tych dretwych) az tu moja MARYCHA się patrzy na ksiedza i mówi z poważną miną PA PA. Myslałam ze skonam..,.:-D :-D KSiadz nie miał wyjscia - musial pójść dalej ;-)

reklama
Do góry