reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Odgłosy, krzyki, sylaby słowa naszych dzieciaczków

A ja jak tak słucham ile wsze maluchy nawijają to jestem w szoku. Moje dziecie wogóle nie gada nie mówiąc o całych sylabach.:baffled:

reklama
Sumko, ale ile Kubiszon ROBI. :tak:Podobno dzieci rozwijają się w danym momencie albo motorycznie albo psychicznie. Na raz się nie da. Sądzę, że Kubiszon jest na etapie rozwoju motorycznego. Na gadanie i "bleblanie" przyjdzie czas później.

Martusia też powiedziała tata, ale mama było wcześniej :-D teraz gada praktycznie cały czas: ata, atie, ada- to najczęściej, ale inne sylaby też czasem padają, no i nauczyła się prytać języczkiem, przy okazji opluwając wszystko dookoła :-) i nie da się ukryć że to ostatnio jej ulubiona zabawa

Olka tez paple - ide ide ide... Pytamy sie ją, gdzie idzie :):):)

Poza tym babababa, papapapa, dedede... i cała masa samogłosek :)

Kurcze, fajnie będzie, jak maluchy zaczną ostro nawijac :)

A mój mama i mama :) może nie wie że mama to mama -sama nie wiem, ale doskonale wie że jak zawoła mama to ktoś go wyjmie z łóżeczka (czasem tata) - i jest to rozbrajające :)

Heh a u nas oprocz tych wszystkich przerownych odglosow na topie jest takie sciszone aaaaa ale jakby z taka chrypka...tak jakby chciala nas tym a wystraszyc,... kurcze trudno to wytlumaczyc...ale uwielbiam tego sluchac...:-D:-D

reklama
A MAXIEMU OSTATNIO NIE UDAJE SIE [PISZCZEC,TYLKO ZAMIAST TEGO WYCHODZI GRYYYYY,GRYYYYYYYYY,AZ CZASAMI MYŚLIMY ŻE OD TEGO GARDŁO GO ZACZNIE BOLEC,KRZYCZY TAK ,ŻE GDYBY KTOŚ STANAŁ POD DOMEM TO BY POMYŚLAŁ,ŻE JAKAS KRZYWDA MU SIĘ DZIEJE ,HI,HI,HI

Do góry