reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Odgłosy, krzyki, sylaby słowa naszych dzieciaczków

reklama
A u nas wczoraj bylo i baaaa i dadaa ama i multu innych odglosow a to wszystko z radosci na widok psa...:szok: :-D Ciekawe jak to dzis bedzie ...czy tez taka rozmowna do mamusi bedzie...:-)

Jakies pol godziny temu bylo dwa razy baba... a przed chwila niunia pociagnela mnie mocno za wlosy a ja krzyknelam ALALAAAA [sorry nie mam polskich znakow) to niunia za mna alaaalaaa...:-D no tak a teraz slysze ze dalej cwiczy baba...Wlasnie przeslalam mamie jak niunia wczoraj probowala robic jezykiem jak pies a zamias go wywalic to robila cos w rodzaju udawania kaszlu...:-D:-):-D

Z mojej to jakaś poliglotka wyrośnie bo od paru dni namiętnie go czytaj (goł) dodała by let`s i można iś na spacer:-D :-D

Olka jeszcze parę dni temu nawijała sylabami (baba, papa, gaga na topie), a od kilku dni wróciła do smych samogłosek: aaaaaa... eeeee.... Coś sie zepsuła :) Czasem jej sie jakies pa wyrwie, ale to chyba przez pomyłkę :) Uwstecznia się? Czy może po prostu zajęła sie raczkowaniem i wstawaniem? :):):)

reklama
Ania Karolek miał już kilka takich uwstecznień - bardzo szybko ładnie mówił mama baba, potem zapomniał, potem na parę dni sobie znów przypomniał, potem znów ćwiczył coś innego...ostatnio na topie jest nawijanie bez otwierania buzi - wszelkie guuu geeee i inne które ciężko określić a rzadko wyrywa mu sie jakies sensowne mama :)

Do góry