reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Odczucia marcowych mam

reklama
I ja dołączam do klubu, bo też dopadło mnie przeziębienie i ogromny katar mniej więcej wtedy jak robiłam test

Witam...Jestem tu nowa i nie wiem za bardzo w które forum się wkręcić.;P
Generalnie potrzebuje się dowiedzieć czy u mnie możliwa była by w ogóle ciąża, bo przeglądając różne forum niczego sensownego się nie dowiedziałam..
A więc powiem tak od dnia 20.05 zaczęłam brać tabletki antykoncepcyjne, tylko ze względu na to, żeby przesunąć okres w czerwcu,mój ginekolog nie miał nic przeciwko temu..a wię do 20.05 zazęłam brać tabletki, to był 1 dnień mojego @ brałam praktycznie aż do 23.06 bez przerwy 7 dniowej. od 24.6 zaprzestałam je brać. Dnie 26.06 dostałam krwawienia z odstawienia,który trwał 5 dni,wiec do 30.06..I tu moje pytanie kochanie kobietki do was..Czy jeśli miałam stosunek 02.07 to jest szansa na zajście w ciąże? Pierwszy raz brałam tabletki,poza tym nigdy nie potrafiłam sobie policzyć dni płodnych..używam kallendarzyka,nie wiem czy po takim krótkim czasie brania, mogło się już poprzestawiać..Jeśli nie to być może trafiłam w sedno.:) nie ukrywam,że bardzo bym się cieszyła. Proszę o szybką odpowiedz.:)

a co pisze w ulotce? z tego co pamiętam to przy tabletkach które brałam, w tych pierwszych dniach po @ pisało, że istnieje szansa zajścia w ciąże i należy skontaktować się z lekarzem.

a ja mam pytanie to przeziębionych Mamusiek, u mnie zaczęło się od zapalenia gardła ale poszło na zatoki, ma któraś z Was pomysł jak uśmierzyć ból i ''przeczyścić'' je? mogę robić inhalacje z wody z solą albo używać wody morskiej?

Mój 7tydzien.w pierwszej ciąży bylo znacznie lepiej. Teraz ciągle ssanie w żołądku, mdlosci, słabość i senność calkowicie rozkladaja mnie na łopatki nie moge normalnie funkcjonowac....

a co pisze w ulotce? z tego co pamiętam to przy tabletkach które brałam, w tych pierwszych dniach po @ pisało, że istnieje szansa zajścia w ciąże i należy skontaktować się z lekarzem.

a ja mam pytanie to przeziębionych Mamusiek, u mnie zaczęło się od zapalenia gardła ale poszło na zatoki, ma któraś z Was pomysł jak uśmierzyć ból i ''przeczyścić'' je? mogę robić inhalacje z wody z solą albo używać wody morskiej?
Można rozgrzewać zatoki czyli smarować zatoki Amolem. Ja smaruje skronie, szyje ,za uszami Amolem i ubieram czapkę aby głowę rozgrzać. Klade się spac i po bólu...

Ból piersi, głód i senność mnie męczy, ale to miłe męczenie ;)
Poza tym strasznie zimne stopy mam! :-D

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry