a mój teściu kupił taką maszynę
Mango Vibro Max w Fitness Telezakupy Mango już jest rozłożona od tygodnia i chodzę 2 razy dziennie po 10 minut wiecie jakie to fajne. powinno się chodzić 4 razy po 10 minut.najlepsze bo nic się nie robi tylko trzęsie.
Karola, mój Tomek ostatnio słyszał wypowiedź jaiegoś specjalisty od odchudzania, że takie maszyny, to nabijanie ludzi w butelkę, że te drgania powodują jakieś napięcie chwilowe mięśni, ale napewno nie rozbijają tłuszczu.
Karola ja tam jakoś do tego zaufania nie mam jak ci wytrzęsie choć troszkę kg daj znać ;-)
u mnie łącznie -4kg mniej ;-) pozbyłam się tych 2kg co przybrałam ;-)a jem wszystko tylko mniejsze porcie tak by się najeść
boję się jeszcze zacząć Dukana choć na styczniówkach ją stosują i niby mówią ze dzieci przybierają ale stwierdziłam że poczekam najwyżej do wprowadzenia jedzonka co w cycku nie dostanie to zje sam choć nie wiem czy to dobry pomysł jak myślcie ?
Rosmerta ja znalazłam fajne przepisiki tutaj :
Przepisy w diecie proteinowej - Dukana.
Gratulacje Gosiu straconych kg!
I masz rację, że chcesz poczekać aż cyc nie będzie jedynym jedzonkiem synka. Mam koleżankę (też się udziela na BB zresztą), która zrezygnowała z diety, bo córka przestała przybierać (dziecko ma 4 miesiące). Poza tym w diecie dukana jest dużo białka w tym krowiego, co może wywołać skazę białkową u dziecka, a inne produkty się drastycznie ogranicza, a dieta matki karmiącej powinna być jednak urozmaicona.
Kasiad mogła bys mi poslac na e-mail:
rosmerta@poczta.onet.pl - moja mam się przymierza do tej diety, bo zacheciłam ja twoimi wynikami
a moze i ja przy niej sie załapie i zrzucę wreszcie to co nadmiar jeszcze mam (jakies 5-8 kg byłoby idealnie)
tylko chciałabym wiedziec jak rozkładasz posiłki w ciagu dnia no i co na nie zajadasz, tak mniej wiecej, na poczatek, zeby jakos ruszyć
Widzę, że książkę już masz, więc nie wysyłam.
Jem 3 posiłki główne i czasem 4 mały, ale bardzo rzadko, bo skurczył mi się żołądek i najadam się dużo mniejszymi porcjami niż to było kiedyś. Dukan sugeruje 3 główne posiłki, z których żadnego nie należy opuszczać,ale jeśli jest się głodnym, należy zjeść więcej, tak, żeby nie chodzić głodnym, oczywiście wybierając z produktów dozwolonych w diecie.
Ja na śniadanie przykładowo jem:
2 jajka na miękko
lub
pół kostki twarogu 0% wymieszane z jogurtem 0% i cebulką
lub
galareta z piersi kurczaka
lub
ryba w galarecie
lub płaty śledziowe w occie (wybieram te słodzone słodzikiem)
lub puszkę tuńczyka
Do prawie każdego śniadania zjadam 2 kromeczki mojego chlebka dukanowego i nie jem wtedy 2 łyżek otrębów owsianych (zalecanych przez Dukana), bo w chlebie są już te otręby.
na obiad jadam:
drób pieczony bez skóry
lub
udko wędzone bez skóry
lub
kopytka z twarogiem z otrębami
lub makrelę wędzoną
a na części warzywnej do tego mięsa wszystkie dozwolone warzywa i zupy na tych warzywach (zupa gotowana na chudym mięsie bez skóry).
na kolację zazwyczaj wypijam duży kefir 0%.
Od czasu do czasu zrobię jakąś dukanową słodycz i jem na podwieczorek lub 2 śniadanie, ale niezbyt często.
Można też robić pierogi, do których zamiast mąki dodaje się zmielone otręby, ale jeszcze nie próbowałam :-)