reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Odchudzamy się

Joasiek, Miśka serdecznie Wam gratuluję.
Mnie sie nic nie udaje za cholere:wściekła/y::no: :-(jem mało probuje stosowac diety waga ani drgnie:no: Z tego powodu w przyszłym tygodniu ide do dietetyczki, zbada mnie co i jak i ustali jakąs indywiadulna diete. Juz sie nie moge doczekac efektów....

reklama
Madzix, ja wlasnie od jutra zaczynam diete dopasowana dla mnie przez dietetyka. Dzis mam ja dostac przez internet. Ciekawa jestem jak to bedzie, ale powiem szczerze ze dawno juz nie bylam tak zmobilizowana.

Oj dziewczyny, chyba też się przejdę do dietetyka :confused: Choć ja zasady niby znam, bo już kiedyś chodziłam do dietetyka, ale mam słabą wolę i dietę trzymam do pierwszego większego ataku głodu.
Planuję zapisać się na basen, ale muszę najpierw kupić sobie strój, nie wiem, czy taki wielki na siebie dostanę :baffled: Ale pływanie to jedyny ruch, który lubię i potrafię z siebie dać naprawdę dużo, wszystkie inne ćwiczenia mnie męczą i zniechęcają.

Miśka, nie zauważyłam, że Ty też masz całkiem całkiem osiągnięcia, gratulacje :tak:

A wiecie, że ja nigdy się nie zastanawiałam nad pójściem do dietetyka:nerd: Może to właśnie błąd, bo powinnam o nim pomyśleć. Jak wygląda ustalenie diety, co bierze pod uwagę:confused: Ciekawa jestem jak to tu w IE wygląda.
Karolinko a Ty byłaś u dietetyka tutaj czy w Polsce? Czy może udaje się to jakoś załatwić przez internet?
Ja się pewnie bardziej zmobilizuje jak skończę karmić piersią, bo wyglądam strasznie:sorry: Ale do tego czasu warto się zorientować co i jak:tak:

A tym czasem życzę Wam wytrwałości i powodzenia w stosowaniu diet:tak:

Wolfia, ja zalatwilam to przez internet. Wypelnilam dosyc dokladna ankiete, napisalam co lubie jesc, czego nie, ile czasu mam na przygotowanie poszczegolnych posilkow, co chcialabym jesc np. na sniadanie (tzn, czy preferuje kanapki, czy musli, czy cos innego), czy mam jakies przeciwskazania medyczne, jaka jest moja aktywnosc fizyczna. Czekalam 3 dni i dietetyczka wyslala mi internetem szczegolowe menu na najblizszy tydzien. Jesli czegos nie chce jesc to moge to wymienic na inne dania. JA mam ustalone zgubic 10 kg i wg dostosowanej diety powionnam to osiagnac do 12 czerwca. Teraz mam staly kontakt z dietetyczka (tzn. moge do niej pisac maile) i co tydzien bede otrzymywala szczegolowa diete. Acha, i moja dieta ktora chcialam to 1500 kcal dziennie. Jak wypelnialam te ankiete to bylo min. pytanie czy karmie piersia i jak dlugo, czyli dla kobiet karmiacych tez pewnie moga ustalic jakas sensowna diete. Acha i jeszcze zapomnialam napisac ze te diety i dietetyczka to z naszego BB Vitalia.pl - Twoja indywidualna dieta, diety odchudzające

Ostatnia edycja:
Joasiek, Miśka wielkie gratulacje dla Was:-)
Ja ostatnio nie mam sukcesów na tym polu. Jak na razie udaje mi się utrzymać moją wagę od zeszłego lata 57 - 58 kg :tak:

Wolfia, ja zalatwilam to przez internet. Wypelnilam dosyc dokladna ankiete, napisalam co lubie jesc, czego nie, ile czasu mam na przygotowanie poszczegolnych posilkow, co chcialabym jesc np. na sniadanie (tzn, czy preferuje kanapki, czy musli, czy cos innego), czy mam jakies przeciwskazania medyczne, jaka jest moja aktywnosc fizyczna. Czekalam 3 dni i dietetyczka wyslala mi internetem szczegolowe menu na najblizszy tydzien. Jesli czegos nie chce jesc to moge to wymienic na inne dania. JA mam ustalone zgubic 10 kg i wg dostosowanej diety powionnam to osiagnac do 12 czerwca. Teraz mam staly kontakt z dietetyczka (tzn. moge do niej pisac maile) i co tydzien bede otrzymywala szczegolowa diete. Acha, i moja dieta ktora chcialam to 1500 kcal dziennie. Jak wypelnialam te ankiete to bylo min. pytanie czy karmie piersia i jak dlugo, czyli dla kobiet karmiacych tez pewnie moga ustalic jakas sensowna diete. Acha i jeszcze zapomnialam napisac ze te diety i dietetyczka to z naszego BB Vitalia.pl - Twoja indywidualna dieta, diety odchudzające

Bardzo dziękuje Ci za odpowiedź:tak::tak: Skorzystam z tego jak tylko Oliver zacznie jeść coś oprócz cycusia, czyli jeszcze ze 4 miesiące się wstrzymam. Wcześniej jakoś się obawiam, żeby nie zaburzyć laktacji, chociaż wierzę, że dobrze dobrana dieta nie powinna tego zmienić:sorry: Mam też nadzieję, że przez te 4 miesiące dojrzeje to ostatecznej decyzji wzięcia się za siebie:-)

Susu, rzeczywiscie fajna sprawa. Od wczoraj jestem na diecie i jak na razie w ogole nie jestem glodna. I nie czuje ze jestem na diecie. Wieczorem mam ochote wiecej zjesc, ale to z przyzwyczajenia. '' Oczy chca'' . Zobaczymy jakie beda efekty odchudzania.

reklama
Do góry