reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Odchudzamy sie... Diety, cwiczenia itp.

Wysłuchałam i .. chyba pani dietetyk nie czytała wszystkich książek Dukana ... Ot co.. ale to moje zdanie.
Ja jestem zmęczona też, ale ... dziecko mnie budzi w nocy, a poza tym pogoda też nam nie ułatwia, więc nie sądzę , że to wina diety.

reklama
ja tez wysluchalam tego, ja sie baardzo zle czulam w pierwszej fazie, oj bardzo:(
a potem juz bylo spoko i tak jest do teraz. Ta dziewczyna to niezle schudla,30 kg wow. Brakuje mi jeszcze troche do tego heh:p
a ja to nawet na wage teraz nie staje, nie ryzykuje po wczorajszej kolacji.
Ja do 14, 15 moge doslownie nic nie jesc:( a od 18 to moglabym wszystko zjesc co by w domu bylo;/ denerwuje mnie to strasznie, juz na sile kilka razy jadlam sniadanie, wmuszalam w siebie zeby sie najesc i zebym wieczorem mniej potrzebowala ale nie dam rady:( wmuszam w siebie a potem wymiotuje albo tak mi niedobrze, ze szkoda gadac...

a mnie moze pierwsze dwa dni sie troche kreciło w glowie, ale sie przyzwyczaiłam i jest ok. Żadnych skutków ubocznych. A to ze czasami mi słabo bo niedojadam.....to juz inna para kaloszy.

Pianistka - oto przepis(...)

Dzieki ana, zrobie jak tylko uda mi sie dostac to odtluszczone kakao (swoja droga jakie stosujesz? moze w sklepie polskim sprawdze?) i odtluszczone mleko w proszku:)
A z czym ta nutelke jesz? Ona zastyga w kawalkach? Czy wychodzi rzadka i sie je lyzeczka?

Hej:-)(...)Pianistka, powiem Ci, że wyszły super!!I bardzo smakowały nie tylko mi, ale i mojemu S.:-)(...)

Super, bo wygladaja apetycznie, moze zrobie na dniach. A dawalas mozarelle?

aaa dziewczyny zaraz rabne ta dieta chyba, znowu sie dzisiaj pokusilam na rybke w panierce smazona na oleju;/;/;/ niedobrze mi teraz po niej, a maz wlasnie jest w kuchni i jakas salatke robi i jak tu byc na diecie?? Jeszcze mi powiedzial:" Mam nadzieje, ze bedziesz jadla i nie chce slyszec ze gruba jestes" no i co Wy na to? AA nie mam juz sily, schudlam tyle ile chcialam a cos mi odbija, jak zjem cos wiecej to wydaje mi sie ze wygladam juz jak slon:( mam dosc...

No cos ty, nie daj sie zwariowac:) Czasem ciezko odmowic, zreszta kazda miala juz tu chyba taka sytuacje:) od jednego kawalka nie przytyjesz tyle, ile schudlas wiec sie nie martw, zeby twoj mezczyzna nie pomyslal ze wpadlas w dietetyczna obsesje bo wtedy to ci bedzie ciagle cos podsuwal:)
Ja swoja droga wczoraj sie skusilam na wino u znajomych i tez mialam wyrzuty, po co na co i dlaczego? hehe, no ale bylo milo i tak wyszlo:) W ogole zaczelam sobie coraz bardziej poblazac, a tu kesa wezme od meza jak sobie cos zrobi, a tu lyka soczku, jak tak dalej pojdzie to nigdy nie dotrwam do fazy III.

O kurde, ta dietetyczka sie az prosi zeby jej ta buzke zamknac. Dziwie sie, ze dziewczyna ktora tyle schudla jej nie dogadala i byla na tyle cierpliwa i kulturalna. Dla tej dziewczyny to musialy kompleksy odejsc po takim spadku, czuje sie pewnie jak nowo narodzona, a babka wyjezdza z takimi tekstami. Co ona tam nawiazywala o kobietach w ciazy? Moim zdaniem kobieta w ciazy nie powinna stosowac tej ani zadnej innej diety, tak samo ludzie slabi na zdrowiu, starsi itp. Same ogolniki w tym wywiadzie. Dobrze, ze nie obejrzalam go jak nie mialam pojecia o diecie, po takim wywiadzie na pewno bym jej nie rozpoczela, masakra.

Ja dzis na PW, na sniadanko mialam serek wiejski z wedzonym filetem z indyka i rzodkiewka w lodeczkach z papryki, mniami, polecam! Papryka zastepuje jakby pieczywko i wszystko sie tak fajnie komponuje:) Na obiad mial byc bogosik, ale chyba nie zdaze zrobic wiec poszukam czegos innego.
No i teraz za mna chodzi ta wasza nutelka i ptasie mleczko:) hmmm

Pianistka - ja mam wedla kakao , jedm przed zastygnięciem, bo jęzor mi ucieka do ... konsystencję robię taką dość gęstą - najlepiej mi smakuje...
A kobitki w ciążę czasami zachodzą podczas dukana, więc wskakują na fazę 3 i trochę ją modyfikują. ( możesz poczytać wątek staraczek na dukanie na bb ;-) )

Dziś na obiad kurcze muszę coś wykombinować rysuje mi się cosik, ale jeszcze nie wiem co .. jajka mam , mąkę też, skrobię, twarogi trzeba więc jakieś leniwce

Anawawka ja sceptycznie podchodze nawet do modyfikacji III fazy w razie ciazy.. nie wiem , ale słowo dieta i ciaza sie wykluczaja.
A ja Wam zdradze, ze jak w ciagu dnia pojem za duzo to bardzo w spalaniu pomagaja cytrusy. Grapefruit po sytym obiedzie , deserze w ramach kolacji mimo, ze jestem pełna i waga stoi

obejrzalam miedzy kuchnia a salonem (dzieki za linka). ta pani dietetyk mnie wogole nie przekonala, jest sposob wypowiadania sie i lekcewazace podejscie uwazam za bardzo wkurzajacy.szkoda,ze ta laska jej nie dogadala :)))

Anawawka ja sceptycznie podchodze nawet do modyfikacji III fazy w razie ciazy.. nie wiem , ale słowo dieta i ciaza sie wykluczaja.(...)

Ja uwazam tak samo, robienie diety w czasie ciazy (tym samym zapobieganie zbytniemu przytyciu) uwazam za brak odpowiedzialnosci. Kazda diete mozna zaczac zaraz po ciazy, o ile sie nie karmi dzidziusia. Ale nie mozna tego kobiecie zabronic, tak samo jak nie mozna zabronic alkoholu czy papierosow ciezarnej.

A ja w koncu gotuje bigosik, mialam taka ochote:) Musze jeszcze dzis otreby zjesc, moze wiec sobie jeszcze muffiny zrobie wieczorem pozniejszym:) jak nie to musze wcisnac do jogurtu.

Dziwna ta dietetyczka..:szok: No tak, dietetycy "dzięki Dukanowi" mają mniej pacjentów, więc się nie dziwię, ze bluzgają na tą dietę:-):-).
Pianistka, ja zrobiłam bez zotarellki, trochę się jej bałam:-D:-D.
Co do diety w ciąży - uważam podobnie jak większość z Was - brak odpowiedzialności!! Z czego dzidzia ma czerpać papu, jak mama wcina w ograniczony sposób..hm..
Jutro znów zaczynam PW:-), już przyszykowałam leczo na jutrzejszy obiad:-)

reklama
Ja mówię o mądrym podejściu do diety, wszystko jest dla ludzi, tylko nie należy przeginać ani w jedną , ani w drugą stronę... czy to ciąża czy normalny tryb życia nie powinno się przesadzać... nie umiałabym żyć na liściu sałaty, ale też nie wyobrażam jeść ciągle fast-foodów..
A te dwie kobitki z między kuchnią i salonem prowadzą też program rewolucja na talerzu .. i mają nawet fajne przepisy TVN
A ja dziś jadę na zakupy do fazy 3 ;-) muszę ten chleb pełnoziarnisty znaleźć... a i ser mi się marzy.. w niedzielę chyba będzie schab po kawalersku...

Do góry