reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Odchudzamy sie... Diety, cwiczenia itp.

Wysłuchałam i .. chyba pani dietetyk nie czytała wszystkich książek Dukana ... Ot co.. ale to moje zdanie.
Ja jestem zmęczona też, ale ... dziecko mnie budzi w nocy, a poza tym pogoda też nam nie ułatwia, więc nie sądzę , że to wina diety.

reklama
ja tez wysluchalam tego, ja sie baardzo zle czulam w pierwszej fazie, oj bardzo:(
a potem juz bylo spoko i tak jest do teraz. Ta dziewczyna to niezle schudla,30 kg wow. Brakuje mi jeszcze troche do tego heh:p
a ja to nawet na wage teraz nie staje, nie ryzykuje po wczorajszej kolacji.
Ja do 14, 15 moge doslownie nic nie jesc:( a od 18 to moglabym wszystko zjesc co by w domu bylo;/ denerwuje mnie to strasznie, juz na sile kilka razy jadlam sniadanie, wmuszalam w siebie zeby sie najesc i zebym wieczorem mniej potrzebowala ale nie dam rady:( wmuszam w siebie a potem wymiotuje albo tak mi niedobrze, ze szkoda gadac...

a mnie moze pierwsze dwa dni sie troche kreciło w glowie, ale sie przyzwyczaiłam i jest ok. Żadnych skutków ubocznych. A to ze czasami mi słabo bo niedojadam.....to juz inna para kaloszy.

Pianistka - oto przepis(...)

Dzieki ana, zrobie jak tylko uda mi sie dostac to odtluszczone kakao (swoja droga jakie stosujesz? moze w sklepie polskim sprawdze?) i odtluszczone mleko w proszku:)
A z czym ta nutelke jesz? Ona zastyga w kawalkach? Czy wychodzi rzadka i sie je lyzeczka?

Hej:-)(...)Pianistka, powiem Ci, że wyszły super!!I bardzo smakowały nie tylko mi, ale i mojemu S.:-)(...)

Super, bo wygladaja apetycznie, moze zrobie na dniach. A dawalas mozarelle?

aaa dziewczyny zaraz rabne ta dieta chyba, znowu sie dzisiaj pokusilam na rybke w panierce smazona na oleju;/;/;/ niedobrze mi teraz po niej, a maz wlasnie jest w kuchni i jakas salatke robi i jak tu byc na diecie?? Jeszcze mi powiedzial:" Mam nadzieje, ze bedziesz jadla i nie chce slyszec ze gruba jestes" no i co Wy na to? AA nie mam juz sily, schudlam tyle ile chcialam a cos mi odbija, jak zjem cos wiecej to wydaje mi sie ze wygladam juz jak slon:( mam dosc...

No cos ty, nie daj sie zwariowac:) Czasem ciezko odmowic, zreszta kazda miala juz tu chyba taka sytuacje:) od jednego kawalka nie przytyjesz tyle, ile schudlas wiec sie nie martw, zeby twoj mezczyzna nie pomyslal ze wpadlas w dietetyczna obsesje bo wtedy to ci bedzie ciagle cos podsuwal:)
Ja swoja droga wczoraj sie skusilam na wino u znajomych i tez mialam wyrzuty, po co na co i dlaczego? hehe, no ale bylo milo i tak wyszlo:) W ogole zaczelam sobie coraz bardziej poblazac, a tu kesa wezme od meza jak sobie cos zrobi, a tu lyka soczku, jak tak dalej pojdzie to nigdy nie dotrwam do fazy III.

O kurde, ta dietetyczka sie az prosi zeby jej ta buzke zamknac. Dziwie sie, ze dziewczyna ktora tyle schudla jej nie dogadala i byla na tyle cierpliwa i kulturalna. Dla tej dziewczyny to musialy kompleksy odejsc po takim spadku, czuje sie pewnie jak nowo narodzona, a babka wyjezdza z takimi tekstami. Co ona tam nawiazywala o kobietach w ciazy? Moim zdaniem kobieta w ciazy nie powinna stosowac tej ani zadnej innej diety, tak samo ludzie slabi na zdrowiu, starsi itp. Same ogolniki w tym wywiadzie. Dobrze, ze nie obejrzalam go jak nie mialam pojecia o diecie, po takim wywiadzie na pewno bym jej nie rozpoczela, masakra.

Ja dzis na PW, na sniadanko mialam serek wiejski z wedzonym filetem z indyka i rzodkiewka w lodeczkach z papryki, mniami, polecam! Papryka zastepuje jakby pieczywko i wszystko sie tak fajnie komponuje:) Na obiad mial byc bogosik, ale chyba nie zdaze zrobic wiec poszukam czegos innego.
No i teraz za mna chodzi ta wasza nutelka i ptasie mleczko:) hmmm

Pianistka - ja mam wedla kakao , jedm przed zastygnięciem, bo jęzor mi ucieka do ... konsystencję robię taką dość gęstą - najlepiej mi smakuje...
A kobitki w ciążę czasami zachodzą podczas dukana, więc wskakują na fazę 3 i trochę ją modyfikują. ( możesz poczytać wątek staraczek na dukanie na bb ;-) )

Dziś na obiad kurcze muszę coś wykombinować rysuje mi się cosik, ale jeszcze nie wiem co .. jajka mam , mąkę też, skrobię, twarogi trzeba więc jakieś leniwce

Anawawka ja sceptycznie podchodze nawet do modyfikacji III fazy w razie ciazy.. nie wiem , ale słowo dieta i ciaza sie wykluczaja.
A ja Wam zdradze, ze jak w ciagu dnia pojem za duzo to bardzo w spalaniu pomagaja cytrusy. Grapefruit po sytym obiedzie , deserze w ramach kolacji mimo, ze jestem pełna i waga stoi

obejrzalam miedzy kuchnia a salonem (dzieki za linka). ta pani dietetyk mnie wogole nie przekonala, jest sposob wypowiadania sie i lekcewazace podejscie uwazam za bardzo wkurzajacy.szkoda,ze ta laska jej nie dogadala :)))

Anawawka ja sceptycznie podchodze nawet do modyfikacji III fazy w razie ciazy.. nie wiem , ale słowo dieta i ciaza sie wykluczaja.(...)

Ja uwazam tak samo, robienie diety w czasie ciazy (tym samym zapobieganie zbytniemu przytyciu) uwazam za brak odpowiedzialnosci. Kazda diete mozna zaczac zaraz po ciazy, o ile sie nie karmi dzidziusia. Ale nie mozna tego kobiecie zabronic, tak samo jak nie mozna zabronic alkoholu czy papierosow ciezarnej.

A ja w koncu gotuje bigosik, mialam taka ochote:) Musze jeszcze dzis otreby zjesc, moze wiec sobie jeszcze muffiny zrobie wieczorem pozniejszym:) jak nie to musze wcisnac do jogurtu.

Dziwna ta dietetyczka..:szok: No tak, dietetycy "dzięki Dukanowi" mają mniej pacjentów, więc się nie dziwię, ze bluzgają na tą dietę:-):-).
Pianistka, ja zrobiłam bez zotarellki, trochę się jej bałam:-D:-D.
Co do diety w ciąży - uważam podobnie jak większość z Was - brak odpowiedzialności!! Z czego dzidzia ma czerpać papu, jak mama wcina w ograniczony sposób..hm..
Jutro znów zaczynam PW:-), już przyszykowałam leczo na jutrzejszy obiad:-)

reklama
Ja mówię o mądrym podejściu do diety, wszystko jest dla ludzi, tylko nie należy przeginać ani w jedną , ani w drugą stronę... czy to ciąża czy normalny tryb życia nie powinno się przesadzać... nie umiałabym żyć na liściu sałaty, ale też nie wyobrażam jeść ciągle fast-foodów..
A te dwie kobitki z między kuchnią i salonem prowadzą też program rewolucja na talerzu .. i mają nawet fajne przepisy TVN
A ja dziś jadę na zakupy do fazy 3 ;-) muszę ten chleb pełnoziarnisty znaleźć... a i ser mi się marzy.. w niedzielę chyba będzie schab po kawalersku...

Do góry