reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Odchudzamy sie... Diety, cwiczenia itp.

A ja mimo @ 0,5 kg mniej:-)..
Dzisiaj na obiad Skubance Teściowej - nazwa super:-D:-D, a w sumie to "tylko piersi z kurczaka..
Mama, nie przejmuj się, waga dalej pójdzie w dół, ale jak już prędzej pisała bodajże Martolinka, że im bliżej celu, tym gorzej..
Kilolku, nie łam się;-)

reklama
no jak mona się było spodziewać po tych cukierkach dzis waga w miejscu. Nie wiem co mnie podkusiło

martolinka pisałam wcześniej ale nie iem czy zauważyłaś - pisałaś kiedys że robiłaś ptasie mleczko. Dasz mi przepis?

Kilolek już szukam :)
Aza polecam te strone Przepisy w diecie proteinowej - Dukana.

edit. CYTAT ZE STRONY http://forum.dieta-dukan.pl/viewtopic.php?f=15&t=35&start=40
Zrobiłam ptasie z jogurtu tak jak mówiłam
icon_e_biggrin.gif
i jest super

750ml jogurtu (ja miałam truskawkowy o niskiej zawartości tłuszczu)
ok 250ml mleka 0% zagotowałam i przelałam do wysokiego naczynia
Wsypałam 6 łyżeczek żelatyny i szybko mikserem zmiksowałam no i w końcu dobrze się żelatyna tym mikserem rozbiła bo wcześniej zawsze mi jakiś glut został.
2 białka ubiłam w osobnym naczyniu i potem jeszcze pomiksowałam jogurt żeby był bardziej puszysty dolałam trochę słodziku w płynie.
Do jogurtu dodałam mleko z żelatyną dobrze wymieszałam i na końcu białko też dobrze wymieszałam.

No i wyszło przepyszne truskawkowe prawdziwe ptasie o konsystencji puszystej dokładnie tak jak w ptasim mleczku.
Ja uwielbiam truskawkowe ale jak ktoś chce to w sumie można pewnie z każdego innego smakowego jogurtu zrobić np kawowe
icon_e_biggrin.gif

a i ponieważ sporo mi tego wyszło to odlałam do małego kubeczka trochę i wsadziłam do zamrażalnika i wyszły lody puszyste truskawkowe
icon_e_biggrin.gif

szkoda,że nie mogę Was poczęstować
icon_cry.gif

Ostatnia edycja:
Aza ja gotuje normalnie. Te dunkanowskie przepisy śrenio mi smakuja. Pieke kurczaki, gotuje mięsko, a na jutro np zrobilam spagetti tzn ja sam sos a chłopaki z makaronem tylko mięsko wolowe i nie podsmażałam tylko dusilam..

Edit: a czemu piszą by za dużo nie jeść tego ptasiego mleczka?

Edit2: dziś z niedowierzaniem zauwazyłam, ze spódnica rozmiar 44 jest na mnie nieco za luźna (okręca mi sie jak chodzę :D) a uwaga uwaga na święta nosiłam już 46/48 aż nie chce mi się wierzyć.

Ostatnia edycja:
martolinka jutro robie ptasie mleczko, ale mi narobilas ochoty:) no szkoda, wielka szkoda, ze nie mozesz poczestowac:(
kilolek - no widzisz;) super, gratuluje. Za chwile rozmiar 40 bedzie za duzy:D powodzonka

a ja sobie dzisiaj pofolgowalam;/;/;/ no coz, jedna kromka chleba zjedzona a nie chcialam jesc w ogole pieczywa;(

jutro w miedzy kuchnia a salonem "
Najgłośniejsza dieta ostatnich miesięcy-dieta Dukana. Czy może być niebezpieczna dla zdrowia? Ile można schudnąć?" ;P
no ciekawe... u mnie w pracy wszyscy mówią, że niezdrowa i zebym nie stsowała ale nie sądzęby w tym programie coś zlego powiedzieli, bo wydawca książek dukana jest sponsorem DDTVN.

reklama
no ciekawe czy bede miala czas poogladac .....
my juz na nogach bo piguła zaraz z zastrzykiem przyjdzie....
dobra nowina ;] waga z suwaczka wrocila - mysle ze to zatrzymana woda z @.

Do góry