reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Odchudzamy sie... Diety, cwiczenia itp.

Ale ja juz od dluzszego czasu nie jestem na diecie... Tylko odkad Ł wypłynal (2tyg) nie mam czasu na nic - łacznie z jedzeniem ;)

ja tez nie mam czasu na jedzenie ale czekolade lub inne batoniki zawsze podkradne z kuchni :dry:
Moze teraz przy stresie zejde w dol troche... bo jak tak dalej pojdzie to znowu nie bede sie miescic w spodnie sprzed ciazy hehe

Mary a Ty dalej planujesz leciec w dol z waga? czy to byl Twoj ostateczny cel ? ;-) rewelacyjnie schudlas!

reklama
...
Mary a Ty dalej planujesz leciec w dol z waga? czy to byl Twoj ostateczny cel ? ;-) rewelacyjnie schudlas!
Nawet jesli bym planowala dalej leciec w dol to wiem juz z doswiadczenia ze zaraz by mi to wrocilo... Moja stałą i stabilną waga zawsze bylo 81-82kg i do tego bede dążyc a pozniej w miare mozliwosci trzymac :)

Nawet jesli bym planowala dalej leciec w dol to wiem juz z doswiadczenia ze zaraz by mi to wrocilo... Moja stałą i stabilną waga zawsze bylo 81-82kg i do tego bede dążyc a pozniej w miare mozliwosci trzymac :)

Pewnie. U mnie tak jest wlasnie z 61. Jak schudne tylko troszke to zaraz wraca....pewnie to dlatego ze jak juz waze mniej to predzej sobie na wszystko pozwalam. Zwaze sie jutro z rana i zobacze ile waze ;-)

Ja prawie 3 kg w 3 tygodnie, niecałe właściwie, schudlam. Po prostu zupelnie nie mam czasu jeść. Choc jak juz dopadne do lodwóki to wpierniczam na akord, za caly dzien, wszytsko co mi w ręce wpadnie

pojechałąm w piatek na zakupy. Chciałm kupic sobie spodnie , bo juiz nie miałam co na tylek wlozyc... gdy okazało sie jaki rozmiar musiałabym kupic to pomyslałam dosc... Za pieniadze na spodnie kupiłam profesjonalna wage , najnowsze przepisy dukana0 empik 4 mijsce wsrod najlepiej sprzedajacych sie.
Na jutro zrazy z indyka :) jeszcze tylko pomysł na sniadanie i kolacje.. macie jakies pomysły.
Mam 180 cm. wzrostu... waże 86 kg. Przytłam w ciagu miesiaca 5 kg :( przez dogadzanie sobie. chce schudnac do swiat Boze Narodzenia do 70-72 kg. teraz jeszcze musze sobie fazy wyliczyć

pojechałąm w piatek na zakupy. Chciałm kupic sobie spodnie , bo juiz nie miałam co na tylek wlozyc... gdy okazało sie jaki rozmiar musiałabym kupic to pomyslałam dosc... Za pieniadze na spodnie kupiłam profesjonalna wage , najnowsze przepisy dukana0 empik 4 mijsce wsrod najlepiej sprzedajacych sie.
Na jutro zrazy z indyka :) jeszcze tylko pomysł na sniadanie i kolacje.. macie jakies pomysły.
Mam 180 cm. wzrostu... waże 86 kg. Przytłam w ciagu miesiaca 5 kg :( przez dogadzanie sobie. chce schudnac do swiat Boze Narodzenia do 70-72 kg. teraz jeszcze musze sobie fazy wyliczyć

Trzymam kciuki

Klaudzia , Mary mam pytanie

Jak z Waszym zdrowiem , wypróznianiem samopoczuciem podczas "dukania"?? wiele mam ma jies problemy sennosc, znuzenie, zaparcia. Otręby powinny pomóz z zaparciami.Czytam i czytam. Stworzyłąm sobie jadłospis na pierwsza faze-6 dni. Dobrze, ze sa ryby:tak: macie linka do bułeczek ?
Zrobięsobie dzis galarete z kurczaka:tak:Odchudzam sie z siostra i sie mobilizujemy

jak macie jakies fajne , godne polecenia przepisy to prosze.
To pierwsza moja dieta. Zawsze byłam szprycha max.70 kg a tu takie coś na wadze:tak: najpierw tabsy teraz ciaza

Klaudzia , Mary mam pytanie

Jak z Waszym zdrowiem , wypróznianiem samopoczuciem podczas "dukania"?? wiele mam ma jies problemy sennosc, znuzenie, zaparcia. Otręby powinny pomóz z zaparciami.Czytam i czytam. Stworzyłąm sobie jadłospis na pierwsza faze-6 dni. Dobrze, ze sa ryby:tak: macie linka do bułeczek ?
Zrobięsobie dzis galarete z kurczaka:tak:Odchudzam sie z siostra i sie mobilizujemy

jak macie jakies fajne , godne polecenia przepisy to prosze.
To pierwsza moja dieta. Zawsze byłam szprycha max.70 kg a tu takie coś na wadze:tak: najpierw tabsy teraz ciaza
Musze powiedziec ze zdrowotnie czulam sie OK :tak:
Lekkie osłabienie pojawilo sie na 2 dzień i minelo na 3dzien, ale wiem ze niektore osoby czuja sie dluzej oslabione. Mysle ze to zalezy tez od ilosci jakie spozywamy - ja tam sobie nie żałowałam ;-)
W sumie 3 razy po dluzszej 2-3tyg przerwie wracalam do diety - za kazdym razem organizm wolniej reagowal ale w stosunku do innych diet i braku meczarni glodowymi dawkami to i tak uwazam ze super.
Otreby pomagaly mi na tyle zeby co 2-3dzien byc w toalecie w fazie proteinowej, w fazie z warzywami problemu nie mialam. Przez ostatnie 2 m-ce (maj,czerwiec) bralam tez alli co juz calkowicie usunelo problem wyproznien)
Obecnie jem normalnie w 100% choc powinnam raz w tyg zrobic dzien proteinowy ze nie wspomne o fazie stabilizacyjnej ktora olałam :zawstydzona/y:
Póki co nic mi nie wraca a wrecz przeciwnie ;-)
Ale znajomi z ktorymi robilam ostatni raz dukana odrobili juz ubytki tzn kg zrzucone im wrocily, wiec mysle ze to indywidualna sprawa...
Pisz koniecznie jak tam efekty i samopoczucie....

Martolina ja trzymam kciuki, tez myslalam ze jednym plusem po odstawieniu mamy od cyca bedzie mozliwosc rozpoczecia diety dukana, ale waga leci sama w dół, najbardziej po powrocie do pracy.

Ja to mam staszne wachania wagi, raz jestem szczuplejsza a raz paczek

naprawde: rok przed zajsciem w ciaze 78
jak zaszlam w ciaze 63
pod koniec ciazy 79
teraz 61

skacze jak bumerang

Bede ci kibicowac

reklama
Dziś pierwszy dzień:tak:
trzymajcie kciuki!!!!!!!!!
dziś na śniadanko twarożek ze szczypiorkiem i szyneczka z indyka:tak: będę dziś piec chlebek, zawsze lepiej będzie smakować:tak: na obiadek pstrąg z pary . kolacja jeszcze myślę:tak:
teraz kawusia:tak:poza tym zaraz wyczaję jakieś deserki na ząb

Do góry