reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Odchudzamy sie... Diety, cwiczenia itp.

reklama
Klaudzia do dzieła :) ja do niedzieli proteinki potem 5/5 :)

zdecydowalam sie ;-) zaczynam od jutra.

ciekawe jak mi tym razem pojdzie 5 dni proteinek. Podobno taki ogromny skok przy pierwszych 5 dniach to tylko raz w zyciu ;-) musze pozniej odnowic suwaczek i dac sobie nowy cel. Zdecydowalam ze sprobuje zejsc do 55kg. Czyli zostalo mi okolo 6kg bo teraz 61 mi waga wybija :dry: moze uda mi sie do urodzinek Oliverka ;-)

Martolinka z tego co obliczylam probujesz pierwsze 7 dni proteinki tak? Na twoim miejscu przeszlabym od razu po 5 dniach na warzywka bo nie masz ogromnej wagi do stracenia a te 2 dni i tak wiele Ci nie dadza. A przy warzywkach od razu poczujesz sie lepiej ale zrobisz jak chcesz ;-) trzymam kciuki!

Klaudzia ja robie 6 dni (pon-sob). Tyle wyszło mi z testu Dukana i trzymam sie jego zalecen ściśle;-) niktórzy grzeszą cxzasem , ale ja jak sie zawezme to wytrzymam;-) na raazie tak bardzo mnie nie kusi:) to melduj co planujesz na jutro?

edit. włąsnie maz zaaplikowal mi czopki glicerynowe ... od niedzieli rana brak sukcesu na toalecie :/ teraz siedze jak na bombie :)

Ostatnia edycja:
Czuję sie jakbym prowadziłą tu bloga :)
klaudzia i jak z dietka?

u mnie dziś waga stoi, ale jestem przed okresem i podobno tak jest :) dziś na śniadanko była jajeczniczka i twarozek wiejski z chlebkiem dukanowskim :) potem owsianeczka , łosoś z piekarnika i nie wiem co na kolacyjkę. Może dzis upiekę serniczek dukanowski?

dziś idę na basen - zaplanowałam sobie to 2 razy w tyg.

Zrobilam wczoraj mini zakupy proteinkowe. I od dzis zaczelam dietke. Waga 60,7kg. Cel 55kg!!!!

Sniadanko: jajecznica na szyneczce :D juz pochlonieta.
Obiad: filety z kurczaka na ostro z jakims sosem, pewnie czosnkowym
kolacja: krewetki z grilla ;-)

a na jutro bede juz miec otreby wiec sniadanko zaczne od kanapeczek z extra lekkim serkiem topionym lub cos w tym stylu
Pozniej losos pieczony w folii w grillu a na kolacje jeszcze pomyslu nie mam.

Oczywiscie 2l napojow.

Martolinka ja zamiast sernika to polecam muffinki i drozdzowki z serem. Juz daje przepis

MUFFINKI:
4 jaja, 4 lyzki pszennych otrebow
8 lyzek owsianych
4 lyzki twarogu (chudy)
slodzik i aromaty wedle uznania (ja lubie waniliowy lub migdalowy)

bialka ubijamy i dodajemy do reszty wymieszanych skladnikow. Wylewamy wszystko do foremek (ja mam takie silikonowe-swietnie sie sprawdzaja ale zwykle papierowe tez beda ok tyle ze trzeba uwazac bo moga sie wylac)
I pieczemy ok 30 min w 180 stopniach.

5min PRACY a muffinki sa PRZEPYSZNE. Ja w swieta wielkanocne dodalam sobie troche maku do niektorych. raczej nie mozna ale w swieta minimalnie zgrzeszylam ;-)

DROZDZOWKI

ciasto:
6 lyzek otrebow: 2 p i 4 ow.
20g drożdzy
2 jaja
2 lyzki homo
2 lyzki slodziku

Otreby serek homo, zoltka, drozdze wymieszac mikserem. Odstawic ciasto na 30 min. Dodac ubita piane z bialek.
Uformowac 4/5 kopczykow. (na te kopczyki dajemy ser)
Odstawiamy w cieple miejsce na 30 min
Pieczemy 20 min w 180 stopniach

SER:
4 lyzki zmielonego twarogu, 1 lyzeczka skrobii/ maki kukurydzianej
aromaty: waniliowy/ migdalowy itp
Ja dodalam troszeczke slodziku (ale ja to wszystko na slodko lubie)

Wszystko wymieszac i wylac na kopczyki z ciasta ;-)

Zajadlam sie tym dlugooooooo, muffinki sa swierze przez kilka dni, a drozdzowki trzymalam w lodowce i tez byly mniam mniam przez kilka dni ;-)
Ja planuje dzis moze muffinki zrobic u mamy w piekarniku ;-)

reklama
Zmodyfikowłąm trochę przepis Uli i wyszły mi takie krewetki ( pycha!!!! ja owoców morza nie znoszę a te były pyszne):tak:
krewetki wrzucasz na patelnie- bez tluszczu , dorzucasz czosnek. Smazysz i po okolo 10 minutach dorzucasz duuzo pietruszki, jogurt naturalny. niech sie "pyrka z minutke i gotowe :)
nie podaje dokladnych proporcji, niech kazdy sam sobie wybierze , czego -ile.

sos np.do piersi , kotlecikow z indyka-jogurt, pół soku z cytryny, pieprz , sól(odrobinke), słodzik (ja mam w małych saszetkach) i do teko koper/ pietruszka. Mięsko drobiowe nabiera fajnego smaku :tak:

sałatka puszka tuńczyka , jedno jajko, korniszon, sól pieprz , jogurt. Mozna tunczyka zastapic wedzona makrela ( i do niej dodac twaróg)- pycha:tak:

klaudzia nie moge znalezc serka homo ponizej 0%:baffled:
dziękuję za przepisy

Do góry