reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Odchudzamy sie... Diety, cwiczenia itp.

Aga dzięki !!! nie poddaje się / nie poddajemy :) Najgorzej jak jedziesz w gości i tam trzeb asi etlumaczyc i patrza na Ciebie jak na dziwaka :/ jeszcze 3.9 kg i bede szczesliwa sama ze soba :)
martolinka podziwiam naprawdę. Ponad 10kg, super! I to tak szybko.Pamietamm jakby to bylo kilka dni temu - pisalaś, ze spodnie chcialaś kupic a wrociłaś z książką o dietach. Szast prast i 10kilo mniej. Dopinguję cie mocno!

reklama
Dzięki Ilona:tak: już 7 tyg minęło:szok: n apoczatku spadało szybciej , teraz jest juz mniej spektakularnie ale w dół:tak:Wstawiąłm wlasnie golabeczki mmmm :tak:a do kawki serniczek czeka
Anadri jak tam?

trzymam sie !!!

dzień 6 Faza I
śniadanie - 4 białka + dwa żołtka i łyzka szczypiorku, 100 g serka cottage, 100 g wedzonej makreli, herbata mietowa

trzyma mnie do tej pory, ale zaraz ugotuje sobie piers z kurczaka i podsmaze na teflonie.

waga spada :)

a ja dziś na urodzinkach Pawełka pogrzeszyłam... gdybyscie widziały te ciasta , miesa... troche pojadłam. Jutro miął byc trzeci dzień PW , ale za kare robie 5 dni protein . Nie chce sie jutro wazyc nawet

obiad : pierś z kurczaka i dwa plastry łososia.
deser: mleko 0,5 proc. zmiksowane z kawą rozpuszczalną i słodzikiem :)
kolacja : yyy nie jestem głodna

mam nadzieję że jutro waga pokaże poniżej 98 kilogramow, bo cos mało mi spadlo na ten "uderzeniowej". może przedłuże ją do 9 dni. na razie nie brakuje mi warzywek, a przecież można byc maksimum 10 dni na Fazie I. myślałam, że spadnie mi cos około 5 kg, ale nawet i "prawie" 2 to juz cos.

Anadri 10 dni to baaaardzo dużo . A jak się czujesz? nie masz zadnych dolegliwosci?
Anadri a ile pijesz wody? powiem Ci szczerze, ze wiecej powinno Ci spasc.
a ja sie dzis zwazyłam jednak i mimo wczorajszych grzeszkow 200 g. mniej :) moze to dlatego , ze w końcu po 4 dniach zaliczyłam kibelek :)

Ostatnia edycja:
Ja od jutra dieta....

Otreby ciekawe czy kupię dzis gdzies. Dokupie sobie jajek, makrele, serków wiejskich i wody gaz, a reszte bede obmyslac w trakcie.

Jak sie na I fazie czułyście?Mi przypada akurat szkoła na ten czas wiec siły musze miec ;p

Boje się tego mieska, bo suche bedzie pewnie...;/

Wyjatkowa wszystko zalezy od tego jak zrobisz miesko... piers z natury jest sucha wiec jem ja sobie z sosami- czosnkowym , curry , koperkowym - sa rozne mozliwosci

martolinka czuję się dobrze. po pierwszych dwoch dniach rozwolenienia teraz mam odwrotnie :( . pije około 1, l wody mineralnej i z 2-3 herbaty.

wyjatkowaonaa nic nie musi byc suche :D. super przepisy znajdziesz w necie. ja sobie te ciekawsze wypisałam i je stosuję. nie jestem głodna, a wrecz przeciwnie. i mam jakos więcej siły.

dzień 7 Faza I

reklama
Sama robisz sos?Jak? A serków to ile mogę zjeśc?Wiem,że są ograniczenia w ilości pewnych produktów ale nie pamętam jakich.Dobrze,że mam książke to Dukana z polskimi przepisami.

Do góry