reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Odchudzamy sie... Diety, cwiczenia itp.

aga mi i tak zostanie na brzuchu ja mam od porodu "wiszący" brzuch. na razie jako cwiczenia zaliczam spacer. ale po przeprowadzce na nowe lokum wlacze brzuszki i rower stacjonarny.

śniadanko: jajecznica z 3 calych jajek + 100 g makreli wedzonej

reklama
Ja reż mam taki wiszący i nie wiem czy to już tak zostanie na zawsze .Boję się przez to zacząc dukana,że jeszcze gorzej to będzie wyglądało. :(

Wg książki Ducana, jeśli ktoś nie ćwiczył przed dietą lepiej nie forsować się w Fazie I , bo organizm musi się przyzwyczaić....
najlepszym ćwiczeniem wg autora diety jest marsz... w każdej fazie zaleca ileś tam minut - najmniej 30 ;)
Mi też brzuch wisi, mam oponkę, ale ja dodatkowo mam "to coś" po operacji... przy pierwszej ciąży kobitki łatwiej się gubi i kg i oponkę ;)

Dziewczyny nie mozna powiedziec ze mi brzuch wisi i bedzie wisiał z czwiczeniami czy bez......cwiczenia dadza efekt. Przykład....moja bratowa....babka prawie pod 180 cm wzrostu waga na pewno 90 kg jak nie lepiej. Przyszły stresy bo teściowa b. chora, na koniec zmarła biedulka :( no ale nie o tym miałam..... stresy zaczeła chudnac w oczach. Poszła na fitness aby wlasnie skóra jej nie została....teraz laska jak tralala, fakt ma pare małych rozstępów ale skóry zero absolutnie naciągnięta jak modelka....w ogóle wyglada jak modelka chyba ma z 50 kg......szok. Wiec wiecie praca nad soba robi cuda....a nie wierze ze nie miała galaretowatego brzucha, oponki itp przy tych kg.

poczytalam sobie i powiem Wam, ze fajna ta dieta tylko droga niestety

Kilolku mi sie wydawala tania ta dieta... owszem miecho drogie ale jak juz sie zajadamy warzywkami to duzo zup sie gotuje i inne rzeczy wiec nie jest najgorzej. Najwiecej chyba kosztuja jajka i jogurty no bo tego sie je najwiecej.

co do cwiczen przy dukanie to tak jak pisze anawawka nie mozna sie forsowac na poczatku diety. 2 razy spacer szybszym krokiem po pol godz. dziennie w zupelnosci wystarcza ;-)

Anadri gratulacje !!! u mnie po 0,5 kg spadku na drugi dzień przybyło te 0,5 kg. Teraz znowu je zgubiłam i startuje od 75.9 znwu. nie wiem czemu sie tak stało.. podobno przez dni płodne ech.. było minęło :)

Czy moge poprosic o podanie linku do tej ksiazki Dukana? albo chociaz tytul?
szukam wlasnie po chomikach i ciagle jakies dziwne pliki trafiam...

W koncu i na mnie padlo, koniec lenistwa :) - lepiej pozno niz wcale, tj stosuje wlasnie diete 1200kcal,, ale oprocz wszechobecnego glodu to innych efektow nie widze :/
Gratuluje wytrwalosci, Martolinka :) Ja potrzebuje zejsc ok 15kg, nozobaczymy jak to bedzie :D

kilolku wszystkie diety są drogie... chyba że jabłkowa w sezonie jabłkowym UWAŻAM ŻE TO IE FAIR...

LASKI 3MAM mocno za was kciuki :-)

ja też mam brzuch wiszący po porodzie i ćwiczę i brak rezultatów :-(

reklama
Aga dzięki !!! nie poddaje się / nie poddajemy :) Najgorzej jak jedziesz w gości i tam trzeb asi etlumaczyc i patrza na Ciebie jak na dziwaka :/ jeszcze 3.9 kg i bede szczesliwa sama ze soba :)

Do góry