reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Odchudzamy sie... Diety, cwiczenia itp.

Mi wskaznik wyszedł 19,1 czyli niby waga idealna. Moim zdaniem przydałoby mi sie 5kg przytyć. Tylko jak??

reklama
Martolinka mogłabym Cie poprosic o wysłanie tych książek równiez do mnie? Nigdy o tej diecie nie słyszałam a chce sie zabrac za siebie. Ale od poniedziałku - jak juz bede na swoim nikt mi w garnki nie bedzie zaglądał i skonczą sie juz spoznione roczkowe odwiedziny koleżanek no i ciacha sie tez skoncza i ruszam z dieta bo szlag mnie trafia!! Niby nie jest najgorzej skoro wchodze w 38 ;p ale było 34 i tego sie trzymam... mama_marcela@o2.pl

Wyjatkowa wiec tak Twoje Bmi jest lekko ponad granice normy . Chce zebys wiedziąła , ze najszybciej chudna te osoby z duza nadwaga wiec musisz uzbroic sie w cierpliwosc i nie loczyc od razu na spektakularny efekt :) ale czas pozwoli Ci zobaczyc wymarzona wage. Przy Twojej wadze zrobiłabym 5 dni uderzeniówki, czyli puerwszej fazy :)

Ilona a moze w tej wadze Twój organizm czuje sie dobrze :) zawsze tyle wazyłaś?

mama pare minutek i wysle:) ktos jeszcze?

moje BMI 36,7

wyliczyłam sobie na tej francuskiej stronie (podana na str. 1 tego tematu) ile powinna trwac moja faza I, II, III i IV. jesli będę sie trzymała diety i będe chudla rownomiernie to do końca września niby osiągne cel. 11 miesięcy przede mną - ciekawa jestem czy mi sie uda.

Faza I dzień 1/6

pytanko:
w przepisach do tej diety nie widziałam nigdzie jajecznicy. czy jest ona niedozwolona? czy moge sobie zamiast ugotowac 3 jajka na sniadanie moge je usmazyc na teflonie? pomyślałam też, że mogłabym tą jajecznice zrobic np 3 białka z jajek plus tylko jedno żółtko - bedzie o wiele mniej kcal.

Anadri oczywiscie jajecznica jak najbardziej wskazana :) To wlasnie w jajku znajduje sie bialko w czystej postaci. Mysle zebys nie odmawaial sobie zoltka. Dluga droga przed Toba i orgaznizm musi skads siłę brać :) przede wszystkim musi Ci smakowac :)

Maizena... czy uzywasz? chyba nie znajdę tego u nas w sieciówkach.

A wode mogę tylko pić? Tzn chodzi mi o to ,że ja bardzo lubię nestea i tymbarka pić no i nie wiem czy można. Czytałam przepisy - matko musze zrobić zakupy...

Ja tylko mam pytanie dotyczące kawy .... pijam slim coffee czy można?? nawet pozbędę się cukru bez wyrzeczeń, ale kawę .... tylko odstawiłam podczas pierwszej ciąży...

Maizena... czy uzywasz? chyba nie znajdę tego u nas w sieciówkach.

A wode mogę tylko pić? Tzn chodzi mi o to ,że ja bardzo lubię nestea i tymbarka pić no i nie wiem czy można. Czytałam przepisy - matko musze zrobić zakupy...

Wyjatkowa maizena do diety dukana to poprostu maka kukurydziana. Co do napojow to wszystkie ponizej 3ckal na 250ml wiec nestea i tymbark raczej odpada bo tam duzooooo cukru. ale mozesz pic wody smakowe tylko sprawdzaj ile kalorii maja.

reklama
wyjatkowaona ja pierwsze dwa dni mam zamiar przezyc na tym co jest w lodowce: pierś z kurczaka, jajka, tuńczyk, serek cottage (serek wiejski) i twaróg (półtlusty - wiem że powinien byc chudy, ale przeciez nie wyrzuce).

jajecznice moge jesc codziennie razy hahaha :)

Do góry