reklama
Mama_i_Marcel
Listopadowa mama '09
Martolinka mogłabym Cie poprosic o wysłanie tych książek równiez do mnie? Nigdy o tej diecie nie słyszałam a chce sie zabrac za siebie. Ale od poniedziałku - jak juz bede na swoim nikt mi w garnki nie bedzie zaglądał i skonczą sie juz spoznione roczkowe odwiedziny koleżanek no i ciacha sie tez skoncza i ruszam z dieta bo szlag mnie trafia!! Niby nie jest najgorzej skoro wchodze w 38 ;p ale było 34 i tego sie trzymam... mama_marcela@o2.pl
martolinka
Mama i nie tylko :-)
Wyjatkowa wiec tak Twoje Bmi jest lekko ponad granice normy . Chce zebys wiedziąła , ze najszybciej chudna te osoby z duza nadwaga wiec musisz uzbroic sie w cierpliwosc i nie loczyc od razu na spektakularny efekt
ale czas pozwoli Ci zobaczyc wymarzona wage. Przy Twojej wadze zrobiłabym 5 dni uderzeniówki, czyli puerwszej fazy 
Ilona a moze w tej wadze Twój organizm czuje sie dobrze
zawsze tyle wazyłaś?
mama pare minutek i wysle
ktos jeszcze?
Ilona a moze w tej wadze Twój organizm czuje sie dobrze
mama pare minutek i wysle
moje BMI 36,7
wyliczyłam sobie na tej francuskiej stronie (podana na str. 1 tego tematu) ile powinna trwac moja faza I, II, III i IV. jesli będę sie trzymała diety i będe chudla rownomiernie to do końca września niby osiągne cel. 11 miesięcy przede mną - ciekawa jestem czy mi sie uda.
Faza I dzień 1/6
pytanko:
w przepisach do tej diety nie widziałam nigdzie jajecznicy. czy jest ona niedozwolona? czy moge sobie zamiast ugotowac 3 jajka na sniadanie moge je usmazyc na teflonie? pomyślałam też, że mogłabym tą jajecznice zrobic np 3 białka z jajek plus tylko jedno żółtko - bedzie o wiele mniej kcal.
wyliczyłam sobie na tej francuskiej stronie (podana na str. 1 tego tematu) ile powinna trwac moja faza I, II, III i IV. jesli będę sie trzymała diety i będe chudla rownomiernie to do końca września niby osiągne cel. 11 miesięcy przede mną - ciekawa jestem czy mi sie uda.
Faza I dzień 1/6
pytanko:
w przepisach do tej diety nie widziałam nigdzie jajecznicy. czy jest ona niedozwolona? czy moge sobie zamiast ugotowac 3 jajka na sniadanie moge je usmazyc na teflonie? pomyślałam też, że mogłabym tą jajecznice zrobic np 3 białka z jajek plus tylko jedno żółtko - bedzie o wiele mniej kcal.
martolinka
Mama i nie tylko :-)
Anadri oczywiscie jajecznica jak najbardziej wskazana
To wlasnie w jajku znajduje sie bialko w czystej postaci. Mysle zebys nie odmawaial sobie zoltka. Dluga droga przed Toba i orgaznizm musi skads siłę brać
przede wszystkim musi Ci smakowac 
W
wyjatkowaonaa
Gość
Maizena... czy uzywasz? chyba nie znajdę tego u nas w sieciówkach.
A wode mogę tylko pić? Tzn chodzi mi o to ,że ja bardzo lubię nestea i tymbarka pić no i nie wiem czy można. Czytałam przepisy - matko musze zrobić zakupy...
A wode mogę tylko pić? Tzn chodzi mi o to ,że ja bardzo lubię nestea i tymbarka pić no i nie wiem czy można. Czytałam przepisy - matko musze zrobić zakupy...
xxxklaudziaxxx
Listopadówka 2009
Maizena... czy uzywasz? chyba nie znajdę tego u nas w sieciówkach.
Wyjatkowa maizena do diety dukana to poprostu maka kukurydziana. Co do napojow to wszystkie ponizej 3ckal na 250ml wiec nestea i tymbark raczej odpada bo tam duzooooo cukru. ale mozesz pic wody smakowe tylko sprawdzaj ile kalorii maja.
reklama
wyjatkowaona ja pierwsze dwa dni mam zamiar przezyc na tym co jest w lodowce: pierś z kurczaka, jajka, tuńczyk, serek cottage (serek wiejski) i twaróg (półtlusty - wiem że powinien byc chudy, ale przeciez nie wyrzuce).
jajecznice moge jesc codziennie razy hahaha
jajecznice moge jesc codziennie razy hahaha