reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Odchudzamy sie... Diety, cwiczenia itp.

w moim nazwisku był błąd zamias n to ja ń ale juz sobie sciągnełam sama z neta :)

Curu nie lubie więc nie bede potrzebować słodzika ip

reklama
ciekawe czy w anglii mozna to kupic. mi najbardziej zaley na tych otrebach - patrzyloam ostatnio w asda ale nie widziałam, albo slepa bylam. musze popatrzec w polskich sklepach, może ktos wpadł na super pomysł sprowadzenia tego z polski :)

sniadano: jajecznica z 4 białek jajka + 1 zółtko i 100 g serka cotagge light + herbata miętowa (uwielbiam rózne herabty: czerwone zielone smakowe ziolowe mniamuu - kawa błeee feee fujjj )

Normalnie moge na oliwie z oliwe usmażyć tylko tak normalnie 2 białka, 2 żółtka? :D

Hderbaty nie lubię, wole nestea ale jak juz to z cytrynką będę pić

ciekawe czy w anglii mozna to kupic. mi najbardziej zaley na tych otrebach - patrzyloam ostatnio w asda ale nie widziałam, albo slepa bylam. musze popatrzec w polskich sklepach, może ktos wpadł na super pomysł sprowadzenia tego z polski :)

sniadano: jajecznica z 4 białek jajka + 1 zółtko i 100 g serka cotagge light + herbata miętowa (uwielbiam rózne herabty: czerwone zielone smakowe ziolowe mniamuu - kawa błeee feee fujjj )

Anadri oczywiscie wszystko kupisz w UK. otreby pszenne- wheat bran, owsiane - oat bran znajdziesz w tesco przy wszystkich platkach itp. jezeli chodzi o oliwe to mozesz uzyc ale doslownie kropelke i papierem kuchennym rozmarowac po patelni. A ja polecam Ci oliwe w spreju kupisz w morissonie czy tesco przy olejach. Nazywa sie easy fry czy jakos tak w zielonej butelce. (1kal - 1 psikniecie) bardzo fajna sprawa ja uzywam nawet teraz do smazenia np nalesnikow sa wtedy takie lekutkie i lekkostrawne ;-)

Normalnie moge na oliwie z oliwe usmażyć tylko tak normalnie 2 białka, 2 żółtka? :D

Hderbaty nie lubię, wole nestea ale jak juz to z cytrynką będę pić

Wyajtkowa myslalam ze to pytanie zadala Anadrii takze przeczytaj sobie tylko tego posta od poczatku to tam napisalam co i jak ;-)

Klaudzia mazeina to SKROBIA KUKURYDZIANA, maka to co innego. Dukan zaleca Skrobię :)

Martolinka u nas w UK jest tylko maka kukurydziana (corn flour jak cos dla Anadrii) i to jest wlasnie skrobia wyglada identyko jak skrobia ziemniaczana ;-) nie wiem jak to jest w PL ale mozliwe ze faktycznie macie i make i skrobie ;-)

Heh to ja będe jadła rano jajecznice :p
Na obiad nie wiem co :p

Na kolację ryby , bo lubię hehe :)

Jak zobaczyłam te przepisy to mi się od razu zachciało zjeść coś normalnego ,czytając zgłodniałam od razu chba czuję ,że to prędzej głodówka będzie :( Szkoda ,że u nas nie ma sklepu ze zdrową żywnością...;/

Idę robić spaghetii :) W tym tygodniu zrobię sobie zakupki i zapiszę sobie przepisy warte uwagi i proste w zrobieniu by nawet mój B zjadł bo on przy 180cm waży 130 kg !!!!!!!! ;/

jak macie jakieś pomysły proste na dania to piszcie ja z chęcią sobie je spiszę i będę gotować :)
RYbka w folii hmmm tzn? Rybka do foli a czymś można przyprawić>

Klaudzia i Martolinka piszcie co tam serwowałyście sobie , byle było łatwie do zrobienia.

Wyjatkowa mozesz uzywac WSZYSTKICH przypraw jakich tylko sobie zamarzysz z tym ze ostroznie z sola bo wiadomo zatrzymuje wode w organizmie.
Jezeli chodzi o gotowanie to niestety ale jesli chcesz przetrwac na tej diecie to musisz kombinowac i troszke poeksperymentowac. Na google jest pelno stron z przepisami dukana jak tylko sobie wpiszesz to pojawia ci sie rozne fora. dziewczyny wymyslaja naprawde cuda.
a rybke przyprawiasz mozesz odrobine skroplic cytryna lub polozyc plasterek zawinac w folie i do piekarnika, na koniec ja zawsze otwieram na 5-10 min zeby sie mocniej przypiekla.

Klaudia dzieki za info - czyli jednak slepa musiałam byc :p
oleju i oliwy do jajecznicy nie stosuje. fakt troszke mi do patelni sie przyklei tego smazonego jajka, no ale mniej kcal :)

kolejne amku: jajka faszerowane : 3 jajka ugotowac na twardo, przekroic na pol, farsz: żoltka z tych jajek + 1 maly korniszon + 10 g serka cottage , herbatka miętowa :)

(od razu odpowiadam - w I fazie nie mozna warzyw, ale coś takiego jak mały korniszon czy surowa cebula sa dozwolone jako dodatek smowy do potraw)

Klaudzia bo w PL skrobia i mąka to dwie różne sprawy:tak: czesto Dukanki stosują make a potem nie ma efektów i się dziwią;-)
Wyjatkowa- tak jak pisze Klaudzia - jak nie bedziesz kombinowac , urozmaicac sobie dań to nici z diety bo predzej czy pózniej sie poddasz jedzac po raz setny jajecznice na sniadanie:eek:

SERNIK (bez skrobii , otrebów- bez ograniczeń;-))
1kg sera zmielonego chudego wymieszać z 6 żółtkami, 3-4 łyzkami słodzika do pieczenia, pół szklanki chudego mleka , do tego ubite na piane bialka z jajka (6). Pieczwmy około 60-80 min. w 180 stopniach;-)jest to mokry serniczek, najlepiej trzyamc go w lodówce ,

anadri mozna oczywiscie :) mozesz nawet jednego dnia cały zjesc :)
w pierwotnym przepisie byly 2 lyzki mazeiny ale jak sie okazało to ona nic nie dawała , bez niej wyglada dokladnie tak samo.
Tyle , ze slodzika troche jest, ja zawsze smakuje czy dosc slodki

reklama
Wiesz co w PL jest wiele rodzajów słodzików. Ja do pieczenia używam słodzika Sussina gold. Z tego co wiem to wazne zeby bylo napisane , ze nadaje sie do pieczenia , bo inaczej moze byc gorzki. Do herbatki uzywam cukru z brzozy- ksylitolu

Do góry