reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Odchudzamy sie... Diety, cwiczenia itp.

BanAna - dietka brzmi nieźle, najgorsze dla mnie by chyba były warzywa... a to można jeść na maxa? Czy 5 posiłków, bo jak ciągle bym podgryzała to może.... bym wytrzymała :-D a i jeszcze brak kawy by mnie chyba zabił:-D
też bez kawy ciężko u mnie...co do warzyw do myśle że jak głód złapie tow tedy zjeść (i te 5 posiłków wyjdzie pewnie)

reklama
jesz ile chcesz.nie jest powiedziane, ile posilkow. mi tez najbardziej brakuje kawy,ale da sie przezyc. kasza jak kasza,ale mozna ryz,a sam ryz dam rade zjesc :-). i uwaga, jestem w szoku, bo sie nie spodziewalam, a po 1 dniu 1,5 kg mniej :-)

jesz ile chcesz.nie jest powiedziane, ile posilkow. mi tez najbardziej brakuje kawy,ale da sie przezyc. kasza jak kasza,ale mozna ryz,a sam ryz dam rade zjesc :-). i uwaga, jestem w szoku, bo sie nie spodziewalam, a po 1 dniu 1,5 kg mniej :-)
a tylko tą dietkę-czyszczającą stosujesz?? czy jakieś ćwiczenia?

z meżem gadałam o tych 5 dniach oczyszczania to on chętnie ze mną sie oczyści :-D

nie wiem czy to mozliwe ale zmierzyłam sie dziś w obwodzie (bo przy ćwiczeniach wagą sie nie nalezy sugerować na początku) i mam 98cm a we wtorek jeszcze miałam 105cm...

dzis sie nie wazylam, bo nie mialam czasu,ale spodnie bardzo luzne.nie wierzylam w to 5kg w 5dni gwarantowane,ale teraz to sie nawet nie zdziwie.
z przykroscia stwierdzam,ze dzis jestem glodna :baffled: a myslalam,ze to bedzie znosny dzien. za to wczorajszy kefir i ser bardzo mnie zaskoczyl,bo glodu wogole nie czulam. teraz nie jestem pewna, czy troche nie zgrzeszylam,bo jadlam serki wiejskie, a tam jest troche soli w skladzie, a mialo byc bez.
jak wyliczylam pierwszego dnia zjadlam ok 1100 kcal, a bylam najedzona, drugiego 1225 kcal, dzis mialam naszykowane na 1200kcal,ale nie zjadlam wszystkiego, zapycha,a za jakis czas jestem godna,ale juz za pozno na jedzenie.
jutro owoce, a pojutrze cycki kurze i ryby. nie moge sie doczekac.

skutkiem ubocznym tego oczyszczania bedzie na pewno czesciowe odstawienie soli, bo w zasadzie po pierwszym dniu wogole mi jej nie brakuje,co mnie dziwi. nie wyeliminuje calkowicie,ale bardzo ogranicze, np w przypadku warzyw gotowanych na parze czy wlasnie kasz.
zastanawia mnie czy dopadnie mnie jojo :confused: nie zamierzam sie od razu rzucic na jedzenie tylko stopniowo wracac do mojej diety czyli zdrowo, duzo arzyw, ograniczenie wegli i slodyczy

sawi,a co cwiczysz?
pola, ty sie tak nie spiesz ;-)

Ostatnia edycja:
BanAna..mnie w tej diecie martwi oprócz kawy, to to, że nie można wody gazowanej, bo nie można, prawda? Czy źle zrozumiałam?..kurcze, ale chyba się pokuszę..od poniedziałku, bo w niedzielę idziemy na urodziny:-D:-D

Ja też bym się skusiła , ale ... nie mam ciurkiem pięciu dni, by tak zakombinować i nie pić kawusi.. ale efekt jak widać jest.;-)Gdyby mi się udało siedzieć w domu, to bym się budziła czym innym,;-)
Po Ducanie to czuję sól w każdym produkcie , który ją posiada:-D, ogólnie to wszystko teraz dla mnie jest za słone:szok:

reklama
maxwell o wodzie gazowanej nic nie bylo, tylko,ze nie wolno kawy i czarnej herbaty
ana, ja sie budze zielona herbata, jak trzeba to podwojnej mocy :-)

dzis znow kilo mniej, czyli 3 dni, 2,5 kg:tak: nie jest zle

Do góry