Elencza
Fanka BB :)
Dzięki za odpowiedź. Niestety, ja już jestem na finiszu, 32 tydzień..Ćwicz dalej, a najlepiej bądź w trakcie ciazy jeśli cię stać pod opieką fizjoterapeuty. Choćbyś miała iść raz w miesiącu po 1 trymestrze, żeby cię przygotował i pokazał jak wzmacniać miesnie dna miednicy. Jeśli boisz się rodzić naturalnie, do lekarza poz po skierowanie do psychologa, powiedz ze boisz się rodzić naturalnie i wolisz cc i w momencie jak będziesz mieć od niego zaświadczenie nie będą mogli ci odmówić a jeśli odmówią zmień szpital. Niestety my kobiety w tym kraju musimy walczyć o swoje albo... Mieć miliony na koncie...
Nie mogłam korzystać z fizjoterapeuty, bo miałam krwawienia I plamienia, potem miękka szyjkę.. Nie powinnam w ogóle ćwiczyć miesni dna miednicy.. Celibat prawie cale 9m.. A od lekarza jakiś czas temu uslyszalam, że za późno na wizytę u psychologa, bo jak się w ciąży zaczyna korzystać z porad to od razu wiadomo, że kobieta "kombinuje"..
Jestem w stanie urodzić siłami natury, jednak wiem, że to wszystko w moim zyciu zmieni.. Już teraz jest trudno dbać o bliskosc w małżeństwie (miałam nawet zakaz podniecania.. ), a jeśli będzie to wieczne.. Nie wyobrażam sobie..