reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Obniżenie narządów po porodzie

Czesc,
Czytam was od paru dni.
Jestem 6 dni po porodzie i czuje ze cos tam na dole jest nie tak.
Powiedzcie mi prosze kiedy zaczelyscie czuc ze cos jest zle i co czulyscie? Ja jak stoje i chodze to mam wrazenie ze jak stoje i chodze to cos cisnie jak tlok na moj dol, glownie na odbyz, jakby mi sie kupe chcialo.
Bede wdzieczna za odpowiedzi.
Ja to zauważyłam po ponad 2 miesiącach, bo nie miałam takich odczuć. To był moj pierwsZy porod i nie wiedziałam ze nie tak to powinno wyglądać. Jeśli masz takie odczucia udaj się do lekarza i fizjoterapeuty ćwiczenia w połogu są najwazniejsZe!! Jeśli masz obnizenie to teraz bardzo waZne żeby odrazu zacząć ćwiczyć

reklama
Biegnij do lekarza bo na forum diagnozy nie dostaniesz raczej.

Jestem dopiero 6 dni po porodzie. Nie bardzo mam jak wyjwc juz z domu. W szpitalu przy wypisue nie stwuerdzono nieprawidlowosci ale tez nikt nue patrzyl pod tym katem. Ale odchodze od zmyslow. Czytalam o waszych zmaganiach i jestem przerazona. Nie potrafie sie cieszYc z niczego, ciagle tylko placze, wyje wrecz i pytam czemu mnie to spotkalo.
A najgorsze jest to ze mialam wybor bo moglam zrobuc cc. Pierwsze dziecko bylo cc, dlatego moglam wybrac. Ale napalilam sie glupia na sn i teraz popsulam sobie zycie. Druga faza trwala 1,5h plus wyciskanue dziecka przez polozna, pekniecie 3go stopnia.
Jestem strzepkiem nerwow.

Jestem dopiero 6 dni po porodzie. Nie bardzo mam jak wyjwc juz z domu. W szpitalu przy wypisue nie stwuerdzono nieprawidlowosci ale tez nikt nue patrzyl pod tym katem. Ale odchodze od zmyslow. Czytalam o waszych zmaganiach i jestem przerazona. Nie potrafie sie cieszYc z niczego, ciagle tylko placze, wyje wrecz i pytam czemu mnie to spotkalo.
A najgorsze jest to ze mialam wybor bo moglam zrobuc cc. Pierwsze dziecko bylo cc, dlatego moglam wybrac. Ale napalilam sie glupia na sn i teraz popsulam sobie zycie. Druga faza trwala 1,5h plus wyciskanue dziecka przez polozna, pekniecie 3go stopnia.
Jestem strzepkiem nerwow.
ja tez wyszłam do lekarza w tydzień po porodzie. Da się to ogarnąć a w takim stanie i niepewności ciężko funkcjonować. A jeśli ten problem Cię dotyczy to musisz działać jak najszybciej. Ale kiedyś czytałam na mamaginekolog ze świeżo po porodzie mogą być takie odczucia ze ci wszystko wypada! Poczytaj na jej blogu. Niestety nie pamietam teraz jaki to artykuł

ja tez wyszłam do lekarza w tydzień po porodzie. Da się to ogarnąć a w takim stanie i niepewności ciężko funkcjonować. A jeśli ten problem Cię dotyczy to musisz działać jak najszybciej. Ale kiedyś czytałam na mamaginekolog ze świeżo po porodzie mogą być takie odczucia ze ci wszystko wypada! Poczytaj na jej blogu. Niestety nie pamietam teraz jaki to artykuł
I zapytaj o to polozna środowiskowa!! Nie każda się na tym zna ale może będziesz mieć szczęście

Ja poczułam że coś jest nie tak ok. 4 tyg po porodzie przy czym położna od razu mówiła że mam wszystko nisko. Nagle z dnia na dzień poczułam się gorzej, jakby cos mi miało wypaść. Ja bym najpierw zapytała położną bo z mojego doświadczenia wiem że lekarze nie są zbyt wrażliwi i skorzy do mówienia w tym temacie.

reklama
Też sobie wyrzucałam że nie zrobiłam CC ale fizjo mówiła mi że to dobrze bo po cc mogłoby być jeszcze gorzej.

Do góry