reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Objawy zapowiadające zbliżający się poród

Ja w szpitalu spotkałam kolezanke z podstawówki i ona miała taki malenki brzuszek a była w 37 tygodniu ciazy. Ja dla porownania taki miałam chyba w 15 tygodniu? A ONA w 16 dowiedziała sie ze jest w ciazy!!!!!!!:szok:

Jej maluszek tez jest taki mały jak twój 2200 wazył , lezała juz tam 8 dzień , miała skurcze porodowe jak trafiła i próbowli powstrzymac poród lekami i im wyszło
Dostawala kroplówki na zatrzymanie skórczy i na szybsze rozwiniecie sie płucek dzidzi.
Ona mowiła za jej dzidzia poprostu wieksza juz nie chce byc wiec co oni od niej chca?:-p

reklama
Hmmm... a może niektóre dzieciaczki już tak mają, że rosną skokowo... na jakiś czas przystają żeby potem ruszyć z miejsca i nabierać ciałka z dwa razy większą prędkościa niż inne dzidzie? Może to Twoje małe tak właśnie ma irtasia? Najpierw nie chciało rosnąć, potem ruszyło i prawie dogoniło moje, teraz znowu stoi... ale ma jeszcze czas, tylko uważaj na siebie żeby za wcześnie akcji nie sprowokować, niech jeszcze posiedzi w brzuszku :)A ja przepisałam sobie USG z przyszłego tygodnia na jutro, więc jutro Wam napiszę ile ma moje w połowie 36 tygodnia :)

No ja też jestem tego ciekawa agusia :tak: Skurczyków już nie masz? Tylko wróć do nas po tej kontroli! :-D

O rrrrrraaany... ale Ty sie bidulko namęczysz :-:)-:)-( przecież to już u Ciebie chyba z tydzień trwa :szok: podziwiam Cię naprawdę... ale już niedługo maluszek wynagrodzi Ci te męki ;-) Trzymaj się!

agusia9915 u mnie jest ten broblem ze moja mala ma za maly brzuszek:-( glowka odpowiednia co do tygodnia a brziszek 3 tygodnie do tylu dlatego lekarze sieja panike a ja w sumie niewiem co takiemu dzidziulkowi grozi.Wczoraj z dzidziulkiem bylo OK ale lekarz powiedzial mi ze on mi nie moze powiedziec co bedzie za godzine lub dwie:-( .
Dzisiaj juz niemam takich skurczy jak wczoraj , mam nadzieje ze odmienilo jej sie i zostanie w brzuszku chociaz 3 tygodnie tak jak lekarz mowil.

moja znajoma urodzila synka, przenoszonego o tydzien i wazyl tylko 2700. niektore dzieci po prostu sa drobne z natury:tak:

a dzis na basenie pani zapytala patrzac na moj brzuch: "to chyba bedzie juz z 6 miesiac??":-D :laugh2: :-D

WSZYSCY ciagle mowia ze malenki mam brzuszek. a dzidzia coraz wiekszy wielkolud:tak:

reklama
Czy ktoras z was wie cos o za malych brzuszkach u dzidzi (nie moim)?????
Ja w necie znalazlam tylko ze jak jest za maly do 2 tygodni to jeszcze nie jest zle ale moja ma juz 3 tygodnie za maly i co mu grozi ?????:-(

Do góry