reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Objawy zapowiadające zbliżający się poród

reklama
susumali: te moje 4,5 miesiąca leżenia przed telewizorkiem i z kompem u boku to wcale nie taki wielki wyczyn ;-) Koleżanka z pracy nie tak dawno opowiedziała mi, że jej znajoma przeleżała CAŁĄ CIĄŻĘ to po pierwsze. Po drugie - w szpitalu!!! A po trzecie - z nogami do góry na wyciągu!!!! Wyobrażacie to sobie :confused: Bo ja nie :no: To dopiero pierdolca mozna dostać!!!! :baffled:

Ja tez we wtorek mam wizyte :) Po aferze ostatniej z nieruszaniem sie malej kazano mi liczyc ruchy plodu. Czy ma ktos skuteczny na to sposob? Nie umiem godzine nic nie robic i tylko wczuwac sie we wnetrze swojego brzucha. Wiem ze przed porodem troszke sie mniej dzidzia rusza.

Ja tez we wtorek mam wizyte :) Po aferze ostatniej z nieruszaniem sie malej kazano mi liczyc ruchy plodu. Czy ma ktos skuteczny na to sposob? Nie umiem godzine nic nie robic i tylko wczuwac sie we wnetrze swojego brzucha. Wiem ze przed porodem troszke sie mniej dzidzia rusza.

Musisz wiedzieć jakie są pory aktywności Twojego maleństwa i w godzinach tej aktywności sprawdzać ile ruchów czujesz. podobno musi byc ich około 10:-) Dzieciątko nie rozpycha sie przecież cały czas i nie musisz cały dzień wczuwać sie we wnętrze swojego brzuchalka;-)
Pozdrawiam wszystkie lutóweczki:cool2:

Lil Kate i co z opuchlizną, zeszła? U mnie to samo. Wczoraj nogi i ręce jak baloniki. Myślałam,że przez noc zejdzie ale nic z tego. Żyły też mam na wierzchu, lekarz kazał lezeć i nogi wyżej, ale to nic nie pomaga. Twarz na szczęście wygląda normalnie.Koleżanka pociesza, ze przejdzie jak urodzę, ale pocieszenie.:wściekła/y:

Miśka 5, niestety ciagle jestem spuchnieta. wszyscy mowia ze niby nie widac ale co oni tam wiedza:baffled:

jeszcze dzis dla pewnosci zmierzylam sobie cisnienie b mam tez bole glowy wiec juz czarna wizja gastozy hehe. ale calkiem niziutkie. i wyniki moczu super. wiec ten bol glowy to chyba przez te moj kaszel paskudny:wściekła/y:

U mnie ciśnienie też w porządku. W aptece kupiłam sobie żel Heparin, może trochę podziała na nóżki. Na szczęście buty włożyłam to mogłam się przejść te kilkanaście metrów.:laugh2:

laseczki nie panikowac przed samym porodem jest to troszke naturalne za organizm magazynuje wode w organizmie do porodu z tad to opuchniecie a po porodzie ja oddaje (schodzi)
jesli mocz okey tzn. brak białka w moczu to wszystko dobrze

mi pani gin powiedziała ze naljepszym rozwiazaniem na ta dolegliwosc i jedyna to PORóD- i sie zaczeła smiac:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D

reklama
Wczoraj na ktg wyszlo ze juz mialam nizlego skurcza chcial mnie skierowac do szpitala ale udalo mi sie wywinac bo w czwartek mam wizyte w klinice i tam zobacze co pani doktor zadecyduje. Moja dzidzia dalej taka malutka 2026 gram . Zobaczymy w czwartek jak to bedzie . Jeszcze bym rodzic nie chciala to jeszcze takie malenstwo.

Do góry