reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Objawy i dolegliwosci

Olu ja wlasnie niedawno o tym gdzies czytalam i az sie zdziwilam ,ze takie cuda sie w ciazy dzieja.Podobno jak zaczyna w nas krazyc nagle duzo wiecej krwi ,nasz organizm przestaje nadazac z wymiana ,wchlanianiem wody z organizmu.gromadzi sie ona min. w plucach ,przez to ciezej sie oddycha jak i w tkankach ,stad u wielu kobiet obrzeki.ja tez zauwazylam ,ze szybciej dostaje zadyszki jak sie mecze Hmm ciekawe co bedzie jak dzidzia urosnie i jeszcze bedzie przepone uciskac ::) bedziemy sapac jak parowozy ;D :laugh:

reklama
ojoj,aż mi się nie chce myśleć!Najgorsze jest to,że z salonu na piętro wchodzę po schodach wolniej,niż babcia mojego męża,która ma 80 lat!

Ola-no właśnie, ja też mam problem z tym wchodzeniem na piętro, jak staruszka! a co dopiero za kilka miesięcy!

Dziewczyny, ja też tak mam, myślałam, że się starzeję ;D Jakoś nie powiązałam tego z ciążą Codziennie w pracy wychodzę na II piętro i mam wrażenie jakby z dnia na dzień schodów przybywało. Chyba zacznę jeździć windą :laugh:

eh , ja sie codziennie na uczelni po schodach nabiegam, za duzo ich jak dla mnie. a pozniej to juz w ogole sobie tego nie wyobrazam ::)

Mam do was pytanko:czy robiłyście już tzw.test potrójny?Badanie krwi na zespół Downa,Edwardsa itp.Bo podobno należy go zrobić pomiędzy 14 a 18 tygodniem

Marthusia-a na USG lekarz nie badał ci jakiejś szczeliny przy kręgosłupie bo u mnie mierzył wymiary bobaska
co do testu potrójnego to przy najbliższej wizycie zapytam swego gina, dzieki za podpowiedź

Ja robilam w 14 tyg i wszystko jest O.K. ;D Dlugo facet szukal tych miejsc do pomiaru bo malec sie wiercil ;D

reklama
Co do objawow to wczoraj poczulam co to znaczy bol glowy ::) :( Obudzilam sie rano wlasnie dlatego, ze bolala mnie glowa.Po moim rytualnym spacerku przeszlo mi moze na pol godziny a dalej juz do wieczora caaly czas, jeszcze naszlo mnie na kakao przed snem i po nim zrobilo mi sie tak niedobrze, ze stwierdzilam ,ze teraz to juz mnie tylko dobic ;).Co chwile myslalam o paracetamolu ale wytrwalam dzielnie do pojscia spac.Na szczescie dzis jest O.K. :)

Do góry