reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Objawy i dolegliwosci

Wczoraj napadla mnie znowu deprecha, bo jak juz siedze w domu to chetnie bym cos porobila, a ja nawet naczyn ze zmywarki nie moge wyjac ( no i nowych wstawic ;)). Poprasowalam troche, nie duzo, ale zajelo mi trzy godziny - jaki wyczyn!
A dzis rano z kolei wstalam nieprzytomna i od razu do lodowki, zapomnialam ze mam brzuch ::) wyjelam sobie jogurti chcialam go otworzyc i nagle caly wyladowal mi na brzuchu, mowie wam, niezle sie zdziwilam patrzac na brzuch...taki blackout na kilka sekund ;D

reklama
nieźle ;D ja z kolei mimo ze cały czs są u nas burze to mam dzis dobre samopoczucie i dużo energii :) raz z górki raz pod górkę...ale cały czas nie opuszcze mnie uczucie,że z czymś nie zdążę ::)

A ja od mniej więcej dwóch dni mam wrażenie, że mi się brzuch obniżył. Myślałam że mi się zdaje ale dzisiaj koleżanka w pracy mówi do mnie....- ale Ty masz już brzuch nisko...ups Może to tylko zbiorowa halucynacja... oby
W ogóle mam strasznie napiętą skórę na brzuchu.... czuję, że rozstępy zbliżają się wielkimi krokami :-[

A ja mam dzisiaj straszne skurcze ledwo przyszłam z córcią z przedszkola ::) mam nadzieję że to tylko chwilowe :(

Kasiek ty pogadaj ze swoim skarbem by na nas püoczekal!!! Przeciez rodzimy w ten sam dzien!!! A tak powaznie to moze idz to skontroluj do lekarza bo chyba ciut za wczesnie na opadniecie brzusia!!!

Kasiu ,troszkę chyba za wcześnie na opadnięcie brzucha ,lepiej uważaj na siebie i rzeczywiście może podejdź do swojego gina ,niech to sprawdzi.

Ja tej nocy prawie nie zmruzyłam oka ,zgaga tak mnie paliła , myśłałam że zwariuje ,całą noc mnie przemęczyła a do tego bolały mnie mięśnie przez wczorajszą pracę przy krzewach ale tego się spodziewałam.

Aniu ,gdzie ci się spieszy? ;Da tak poważnie to też uważaj ,jakby były mocniejsze ,to dzwoń zaraz po pogotowie .Kurcze ,co się dzieje że tak nas prawie wszystkie dopadają skurcze już teraz

K@siek dziewczyny chyba mają rację, że to za wcześnie, upewnij się lepiej u lekarza.
A u mnie ostatnio okropne kłopoty ze spaniem, mam wrażenie że to tylko takie podsypianie, stale się przewracam albo wychodzę na siusiu albo ćwiczę obolałe nóżęta. A w dzień też nie wiem co z sobą zrobić, posiedzę 10 min. to bolą mnie i plecy i brzusio jakiś taki strasznie ciężki mi się wydaje, stoję też źle o leżeniu to ani wspominać nie chcę.
Ale się rozjęczałam :-[

Jutro idę na taką akcję organizowaną przez jeden z krakowskich Szpitali, gdzie będą wykonywać bezpłatne badania USG 4D i będzie też można uzyskać kosultację z lekarzem i położną, więc się dowiem, choć tak jak mówiłam mam nadzieję, że mnie się tylko zdaje, bo brzuchal urósł a koleżanka przesadza :p W poniedziałek idę na USG do swojego lekarza a we wtorek na badanie DOGŁĘBNE, więc będę przebadana na tzw. dziesiątą stronę ;)

MÓwiłam mężusiowi o tej akcji ale po pierwsz to za daleko ,a po drugie adam jedzie z dziećmi na ten pochód i taka trasa też dla mnie odpada a tak chciałam zobaczyć tą paradę smoków ,szczególnie że Kamil będzie przebrany za rycerza .Jednak po ostatnich skurczach przy poczcie wybiłam sobie z głowy wszelkie wycieczki

reklama
Do góry