reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

objawy i boleści-ku pocieszeniu

reklama
nie wiem czy mam panikować ale mały sie cos żadko rusza:no:tak zawsze jest aktywny i przesuwa sie troche kopie a dzisaj cos kiepsko, niw wiem czy poczekać jeszcze czy jechać do szpitala, bo w sumie to jakieś ruchy czuje.Ale jestem troche zmartwiona.

moze poczekaj jeszcze troche albo zadzwon do swojego lekarza niech on oceni. ja tak mialam w srode od rana ale potem maly sie ozywil.

myśle że przyczyną może być też to że dzisiaj dłużej spałam, ale nie wiem. Odczuwam jego przesuwanie ale nie jest to tak często jak zawsze dlatego mam lekkiego stresa.

kicrym może poczekaj jeszcze, napij się słodkiej herbatki to może maleństwo się przebudzi:tak::tak:
ja dziś w nocy miałam dosyc silne skurcze, ale minęły. Trochę szkoda bo myslałam że to może już:-)
Coś cicho dziś się zrobiło, może dziewczyny na porodówce siedzą:-p?

kicrym moje szczęście też mało aktywne dzisiaj ale czasem tak jest, że ma lenia:-)
poczekaj jeszcze, daj mu coś słodkiego to pewnie się rozrusza
grunt, że czujesz ruchy nawet delikatne

no to oczekujemy dalej na wieści
miłęj niedzieli

Kicrym, mała ruchliwość to też jedna z oznak nadchodzącego porodu: dzieciak ma malutko miejsca, łozysko już nie nówka-sztuka, mniej substancji odżywczych przepuszcza, no i generalnie organizm matki zaczyna małemu wysyłać coraz bardziej stanowcze sygnały, że czas na wyprowadzkę:) Tak jak dziewczyny radzą, najpierw porządnie się obudź, potem coś zjedz i dopiero poobserwuj jak z ruchami; moja Florka od dobrego tygodnia rusza się już tylko wtedy, kiedy jesteśmy fest najedzone, albo jak się położę na tym boku, na którym jej nie pasuje:p

chyba już jest ok, pokreciłam sie na pilce i chyba mały sie obudził, bo zacząl sie przeciagać jak zawsze:tak:teraz jem nutelle i czytam co tam u was moze da mu to troche energii:tak:dzieki za wsparcie bo bylam lekko zdenerwowana:zawstydzona/y:

reklama
Do góry