reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Objawy, dolegliwości i różne inne niedogodności

reklama
Ja proponuje, żebyś sobie jeszcze raz odciągnęła pokarm. Ja ze 2 tyg. jeszcze po troszke odciągałam po całkowitym odstawieniu małego. Bo niby gdzieś po tyg. piersi były puste,ale robiły się właśnie zgrubienia, jak np ze 2 dni nie ściągałam i wtedy laktator szedł w ruch i się okazywało że wcale takie puste nie są. Po odciągnięciu zgrubienia znikały. Proponuje zebyś jednak trochę odciągała - wtedy kiedy czujesz dyskomfort. Powoli laktacja i tak całkiem zaniknie, a przynajmniej nie nabawisz się zapalenia jakiegoś.

Ja proponuje, żebyś sobie jeszcze raz odciągnęła pokarm. Ja ze 2 tyg. jeszcze po troszke odciągałam po całkowitym odstawieniu małego. Bo niby gdzieś po tyg. piersi były puste,ale robiły się właśnie zgrubienia, jak np ze 2 dni nie ściągałam i wtedy laktator szedł w ruch i się okazywało że wcale takie puste nie są. Po odciągnięciu zgrubienia znikały. Proponuje zebyś jednak trochę odciągała - wtedy kiedy czujesz dyskomfort. Powoli laktacja i tak całkiem zaniknie, a przynajmniej nie nabawisz się zapalenia jakiegoś.

Dokladnie, a o zapaleniach piersi to ja cos wiem...

ja właśnie nie wiem czy zbyt radykalnie nie odstawiłam, ale w sumie minęły już ze 3 tygodnie i jest OK

Farta mialas. Ja to mam mega schize teraz, jak chce z jednego karmienia zrezygnowac. A rano po wstaniu pedze sie doic, bo mi sie wydaje,ze zaraz mi sie cycki zapchaja :-(
Ja nie wiem, jak to bedzie u mnie z tym odstawieniem.

A mamusie nie karmiące już piersią. Czy czujecie obkurczanie macicy?
Ja nic nie czułam aż dopiero po tej miesiączce czuję znów jakby mały tam w środku był i mnie kopał.

moja się już chyba obkurczyła
onesmile wiesz co, masz rację, powinnam się cieszyć, ale zawsze doszukuję się problemu...

Madlein, ja tez nic nie czułam, czasem zaboli mnie w okolicy rany (cc) ale nie wiem nawet czy to to.

ja z kolei mam juz 2gi okres i ciągnie mi się jakoś... juz 11sty dzień :/ tzn tydzien byl jako normalny okres taki jak miałam zawsze a nawet bardziej obfity a pozniej to sie przeobraziło w jakby jeszcze odchody połogowe (tak się ciągnie - taki śluz z zabarwieniem róż- brąz itp), nie jest tego dużo, najwięcej jak ide siusiu.. czy to normalne??? może jeszcze się "czyszczę" ?

reklama
ja pierwszy okres miałam 10 dni i to normalnie jak z kranu drugi juz był lepszy bo 3 dni. A odkurczanie to ja przezywałam w szpitalu. Ciagneło mnie tak ze szwy przy okazji. Czasem musiałam kłasc mała bo bałam sie ze ja puszcze. To był koszmar.

Do góry