reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Objawy, dolegliwości i różne inne niedogodności

reklama
Ja proponuje, żebyś sobie jeszcze raz odciągnęła pokarm. Ja ze 2 tyg. jeszcze po troszke odciągałam po całkowitym odstawieniu małego. Bo niby gdzieś po tyg. piersi były puste,ale robiły się właśnie zgrubienia, jak np ze 2 dni nie ściągałam i wtedy laktator szedł w ruch i się okazywało że wcale takie puste nie są. Po odciągnięciu zgrubienia znikały. Proponuje zebyś jednak trochę odciągała - wtedy kiedy czujesz dyskomfort. Powoli laktacja i tak całkiem zaniknie, a przynajmniej nie nabawisz się zapalenia jakiegoś.

Ja proponuje, żebyś sobie jeszcze raz odciągnęła pokarm. Ja ze 2 tyg. jeszcze po troszke odciągałam po całkowitym odstawieniu małego. Bo niby gdzieś po tyg. piersi były puste,ale robiły się właśnie zgrubienia, jak np ze 2 dni nie ściągałam i wtedy laktator szedł w ruch i się okazywało że wcale takie puste nie są. Po odciągnięciu zgrubienia znikały. Proponuje zebyś jednak trochę odciągała - wtedy kiedy czujesz dyskomfort. Powoli laktacja i tak całkiem zaniknie, a przynajmniej nie nabawisz się zapalenia jakiegoś.

Dokladnie, a o zapaleniach piersi to ja cos wiem...

ja właśnie nie wiem czy zbyt radykalnie nie odstawiłam, ale w sumie minęły już ze 3 tygodnie i jest OK

Farta mialas. Ja to mam mega schize teraz, jak chce z jednego karmienia zrezygnowac. A rano po wstaniu pedze sie doic, bo mi sie wydaje,ze zaraz mi sie cycki zapchaja :-(
Ja nie wiem, jak to bedzie u mnie z tym odstawieniem.

A mamusie nie karmiące już piersią. Czy czujecie obkurczanie macicy?
Ja nic nie czułam aż dopiero po tej miesiączce czuję znów jakby mały tam w środku był i mnie kopał.

moja się już chyba obkurczyła
onesmile wiesz co, masz rację, powinnam się cieszyć, ale zawsze doszukuję się problemu...

Madlein, ja tez nic nie czułam, czasem zaboli mnie w okolicy rany (cc) ale nie wiem nawet czy to to.

ja z kolei mam juz 2gi okres i ciągnie mi się jakoś... juz 11sty dzień :/ tzn tydzien byl jako normalny okres taki jak miałam zawsze a nawet bardziej obfity a pozniej to sie przeobraziło w jakby jeszcze odchody połogowe (tak się ciągnie - taki śluz z zabarwieniem róż- brąz itp), nie jest tego dużo, najwięcej jak ide siusiu.. czy to normalne??? może jeszcze się "czyszczę" ?

reklama
ja pierwszy okres miałam 10 dni i to normalnie jak z kranu drugi juz był lepszy bo 3 dni. A odkurczanie to ja przezywałam w szpitalu. Ciagneło mnie tak ze szwy przy okazji. Czasem musiałam kłasc mała bo bałam sie ze ja puszcze. To był koszmar.

Do góry