reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Obawy dotyczące niemowląt

Ja Sudocrem na wysypę stanowczo odradzam. Wysypka powoduje wysuszenie skóry, a sudocrem wysusza ją jeszcze bardziej i po takim czyms to maluchowi dopiero niekomfortowo musi być. Ja od alergolog na wysypke dostałam maść Elocom. Ale to mu smarowalam tylko jak mial naprawdę bardzo silną i jak zaczeło schodzić to od razu przestałam bo to bardzo silna maść no i wysypka piecze po posmarowaniu nią. Sama jestem alergikiem i stosowałam tą maść. Wysypka jest zwykle swędząca na początku jak wychodzi. Potem jak już zaczyna schodzić (skóra robi się taka sucha) to już nie swędzi tylko piecze od tego przesuszenia i własnie najlepiej posmarować wtedy łagodnym tłustym kremem (Bambino lub zwykłym granatowym Nivea) - to przynosi ulgę. Piszę to z własnego doświadczenia - mi to bardzo pomaga. Małemu tak robię jak zaczyna sobie trzeć buźkę i też potem się uspokaja.

reklama
czy wychodzicie na spacer przy takiej pogodzie jak dzisiaj (-9 st)?
do ilu st mozna byc na dworze z dzieckiem?

Mi mówili, że do -10 można wyjść, ale mają to być krótkie góra 30min spacerki.
U nas dzisiaj było -5, wyszliśmy na 25min, pierwszy spacer od piątku i po chorobie.

Ja wczoraj jak bylam na kontroli z mala w szpitalu do nam lekarka mowila zeby nie wychodzic jak juz bedzie -10 ! a tak to mozna wychodzic tylko smarowac buzke specjalnym kremem na zime.

Mi mówiła pediatra że do -10 można tylko właśnie na krótko. Ze ogólnie jak jest zimno to lepiej wyjść częściej a na krótko - tak 20-30min. Ja ostatnio w niedziele byłam na spacerze,ale wtedy to było może -3. Może jutro się z nim wybiorę jak trochę poodśnieżają chodniki

moim zdaniem sudokrem to też nie najlepszy pomysł na alergiczne zmiany. my dostaliśmy od lekarza robioną maść i jest BARDZO tłusta, więc tu chyba jednak tłuste specyfiki są właśnie najlepsze

Dziewczyny - ile Wasze dzieciaczki śpią w dzień a ile w ciągu nocy? Bo mój to jakiś straszny śpioch. Juz sama nie wiem czy to normalne. Dzis cały dzień śpi prawie. Wstawał tylko, zjadł i zasypiał... Po ostatnim karmieniu też oczywiście już usypiał ale go rozkręciłam jakoś,zaczęłam zabawiać. No to pogadał ze mną z pół godziny i zaczął marudzić - wzięłam na ręcę a ten zaraz klapnął. Już się zaczynam martwić czy wszystko z nim ok, a może ta senność to oznaka jakiejś choroby?

reklama
Dziewczyny!!!!!!
Czy ktoras szczepila z Was dziecko przeciw rotawir. Szczepilam w czw dzis jest wt. Maly jakis dziwny, jakby problemy z brzuszkiem, ciagle kaszle, odbija (bardzo mocno) ulewa jakims dziwnym sluzem albo slina, nie chce jesc jakby gardlo go bolalo. Nie wiem czy to przeziebienie czy to rotawir, wydalany z org.
????????????????

Do góry