reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Obawy dotyczące niemowląt

Moriam - no przetrawiony to taki serek,ale jak np sie napije herbatki i po jakims czasie pusci hafta to jest taki kleisty płyn. Sama juz nie wiem,moj tak dosc czesto mial wiec myślałam że to normalne. Zobaczymy co Kasiek napisze po wizycie u lekarza.
Nocka ładnie minęła - ostatecznie mały zasnął jakoś koło północy i spał ładnie do 8:10 :)

Madlein - na mój gust to właśnie teraz zaczął robić normalne kupki. Przecież takie musztardowe kupki są właśnie książkowe. U mnie na początku takie łądne robił a teraz jak wprowadziłam Nutramigen to ma zaparcia i robi zielone i plastelinowe i z ustęsknieniem czekam na unormowanie sprawy i musztardową kupkę. Jak czujesz że coś nie tak to spytaj lekarza. Ale mi się wydaje że małemu jelitka zaczęły po prostu lepiej sobie radzić z tym mleczkiem. Madlein a Ty dokarmiasz cos swoim pokarmem, czy tylko mm? No i jak Twój maluszek śpi w nocy? Ile on porcji zjada tego mm i po ile ml mu robisz?

reklama
Pszczylaszczka - to może być uczulenie,ale nie musi. Posmaruj małej to jakimś kremem tłustym (polecam zwykłe bambino) i obserwuj małą czy nie pojawiają się krostki też w innym miejscach - charakterystyczne miejsca dla wysypki od alergii pokarmowej to policzki, skronie, brwi, bródka. W bardziej zaawansowanym stadium też czoło szyja, okolice uszy i w ogóle całe ciało może być obsypane. Teraz nie ma co panikować, jak zmiany skórne się zaczną rozprzestrzeniać to wtedy chyba warto przejść się do lekarza żeby to obejrzał, bo to może być także inna choroba skóry.

moj ma podobnie tyle ze takie rude plamki na brwiach i to chyba taka ciemieniuszka.... we wlosach nie ma tylko na brwiach. a alergiczne wypryski faktycznie u nas tez na policzkach skroniach i uszach sie zaczely, teraz znow nam lekko syplo ale tylko troche krostek bo skusilam sie na kilka ciastek z kremem, ale juz wiecej nie zgrzesze bo pozniej tylko problem. ja polecam lipobaze na luszczenie skory sama stosuje bo mm mega sucha i malego te smaruje

Oj nie do końca z kupkami na nutramigenie jest tak jak piszecie. Właśnie na tym mleku kupki są, a raczej powinne być zielonkawe (tak poinformowano mnie w szpitalu). I faktycznie takie były do soboty gdzieś. No ale byłam pediatrę podpytać, stwierdziła, ze to pewnie jeszcze po antybiotyku tak żołądeczek szaleje. Acidolac BABY dwa razy dziennie i 1/3 łyżeczki smecty do co trzeciego posiłku.

Chyba wystarczy. Przyznam się bez bicia że trochę zaniedbałam tą ciemieniuchę. Pewnie przez to że prawie nie widać. Raz posmarowałam oliwką i tyle. Muszę się za to zabrać ale nie ma kiedy.

reklama
Do góry