reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Obawy dotyczące niemowląt

reklama
A my mamy pleśniawki... a tak pięknie było... i sikania "złowić" nie umiem...

Oj ja wiem co to znaczy "złowić" u dziecka siuśki. A tym bardziej w sterylnych warunkach gdy potrzebujemy oddać mocz na posiew,bo musimy przynajmniej raz w miesiącu badać.
Ja jak czekam na jego siku, bo nie chce używać tych takich woreczków przyklejanych do prącia, bo wtedy obawiam się że wyjdzie dużo bakterii to kładę maluszka na przeznaczonym do posiusiania ręczniku , zdejmuje mu wszystko z dołu i czatuje z kubeczkiem. W między czasie przemywam jego okolice na dole mokrą chusteczką nawilżoną lub taką letniawo- zimną wodą i to często powoduje że idzie siurek :) No i podobno dzieci zaraz po przebudzeniu robią siku.

dziewczyny mam pytanie, tylko się nie śmiejcie ze mnie. czy Wasze dzieci też jak śpią w łóżeczku na plecach to mają głowę tak przekręconą na jeden z boków czy trzymają prosto? bo mnie aż szyja boli jak patrzę na synka

mała_mi88, tez ostatnio musiałam małej mocz zdobyć na badanie, wyszło za 5 podejściem :/ miałam ten taki woreczek przyklejany, badziewie to!odkleja sie... no ale nie wiedziałam jak inaczej to zrobić, bo z poczatku zaklejałam i zakładałam pampersa no i nic nie naleciało, pozniej udało sie jak podtrzymywałam ten woreczek odczas karmienia - jak córa sie najadła to od razu śuśki poszły i naleciało.
natolin, moja przewaznie na prosto ale czasem tez właśnie głowe ma w bok i to jeszcze nawet tak jakby do gory patrzyła, od razu jej przekręcam :p

dziewczyny mam pytanie, tylko się nie śmiejcie ze mnie. czy Wasze dzieci też jak śpią w łóżeczku na plecach to mają głowę tak przekręconą na jeden z boków czy trzymają prosto? bo mnie aż szyja boli jak patrzę na synka

Mój śpi różnie,na prosto na boki,ale jak ma tą głowę tak skręconą w jedną stronę to zawsze się dziwię - jak mu tak wygodnie i czasem mu przestawiam troche,ale i tak sobie tak znowu przekręca.

reklama
u mnie też ma głównie głowę na bok przekręconą, czasem tylko prosto. Ale przyjrzyjcie się jaki kształt ma głowa maluszków - jest z tyłu znacznie bardziej wystająca niż u dorosłego człowieka,więc może dlatego śpią z przekręconą na bok - bo im niewygodnie na takiej wypukłej spać. Tak mi tylko przyszło do głowy jak się przyglądałam małemu ;)

Do góry