reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Obawy dotyczące niemowląt

reklama
Moriam to jak masz cieplo to moze faktycznie o fride chodzi . Moze zmien jak Margarita pore i moze bedzie git.
Moja to chyba inna jest bo uwielbia oczyszczanie nosa i sie smieje podczas :)

Nasz Pawel, dzieki Bogu, lubi sie kapac. Krzywi sie tylko zaraz po wyjeciu z wody. Kapiemy sie codziennie o stalej porze. Potem zanosimy Malego do nagrzanego pokoju opatulonego recznikiem, tam po wytarciu smarujemy Oilatum cale cialo i pupe Sudocremem. Oczka i uszka przemywamy mu w kapieli. Maz zczyszcza mu tez ciemieniuche, jak trzeba. Nosa nie czyscimy, bo nie widze potrzeby, jezyka tez nie.
Generalnie staramy sie jak najszybciej zalatwic te wszystkie smarowania i ubierania,bo Maly za tym nie przepada. No a potem cycek+butla, odbekiwanie i lozeczko :-) Max 21.30 Pawel spi.

Ostatnia edycja:
haahah moj tez sie smieje przy fridowaniu, az sam tak powietrze wciaga i dziasla z radosci pokazuje, pewno sie zlewa, ze ja zaciagam te gile;p a firdowanie przenioslabym na inna pore gdyby maly plakal, mysle, ze kapiel powinien z przyjemnoscia kojarzyc tylko dziec

kathhe ja z Bartoszyc:tak: właśnie i jeszcze koło szpitala mieszkam w sumie na przeciwko IP i tu sobie chwalą tych rehabilitantów ale można tu tylko 2 tygodnie na rehabilitacji być w szpitalu a potem do domu. Moja koleżanka jeździła do Giżycka potem.

no prosze:) super sa ci rehabilitanci, tylko ta od vojty nie za bardzo byla, tzn kompetentna ale taka za twarda jak dla mnie;)

mam jednak nadzieje ze nie bedziemy musieli juz nigdy tam jezdzic

no prosze:) super sa ci rehabilitanci, tylko ta od vojty nie za bardzo byla, tzn kompetentna ale taka za twarda jak dla mnie;)

mam jednak nadzieje ze nie bedziemy musieli juz nigdy tam jezdzic

Ja mam nadzieję,że nie będziemy musieli się rehabilitować,obejrzałam filmik na necie z metodą vojty...poryczałam sie przytulając śpiącego synka...wyć mi się chce jak o tym wszystkim myślę :-((

Zuzia się kąpie codziennie. To taki rytuał po którym zaraz zasypia sama, bo już wie że czas na spanie. My używamy do nosa roztwór wody morskiej w sprayu sterimarbaby.jpg
Jest super. Młoda jak łyknie to mlaska :) Nawilżamy 2xdziennie.

Też używam Sterimar, a co do kąpieli to codziennie ale głowę myję co drugi dzień,chyba że syn śpi między 19 a 22 to wtedy już odpuszczam kąpiel,po szczepieniu też nie kąpałam bo był taki biedny osłabiony,że tylko przytulić i utulić do snu.

Ja mam nadzieję,że nie będziemy musieli się rehabilitować,obejrzałam filmik na necie z metodą vojty...poryczałam sie przytulając śpiącego synka...wyć mi się chce jak o tym wszystkim myślę :-((

oby nie potrzebna byla rehabilitacja, ale powiem ci ze metoda bobathow jest calkiem spoko, taka bardziej przez zabawe, zalecana nawet zdrowym dzieciom

co do vojty to... no masakra jest , lepiej nie ogladaj tych filmikow, chociaz uwierz ze patrzec na obce dzieci a robic to swojemu to roznica:( jak dziecko ci sie patrzy prosto w oczy przerazone z mina dlaczego mi to robisz? ja do teraz slysze jej placz i widze te biedne oczka patrzace prosto w moje!cos strasznego

no i wlasnie rycze!mam strasznie zle wspomnienia z vojty, nie chce nigdy wiecej slyszec o tej metodzie!

reklama
no to mnie teraz nastraszyłyście :-(
bo u nas neurolog powiedziała, że wszystko jest OK i nie kazała nic robić.
pediatra wcześniej stwierdziła, że mały lepiej niech pochodzi na rehabilitację, że nic mu od tego nie będzie, a teraz to się boję :-(

Do góry