reklama
onesmile
Świat według Pafffcia
Nasz Pawel, dzieki Bogu, lubi sie kapac. Krzywi sie tylko zaraz po wyjeciu z wody. Kapiemy sie codziennie o stalej porze. Potem zanosimy Malego do nagrzanego pokoju opatulonego recznikiem, tam po wytarciu smarujemy Oilatum cale cialo i pupe Sudocremem. Oczka i uszka przemywamy mu w kapieli. Maz zczyszcza mu tez ciemieniuche, jak trzeba. Nosa nie czyscimy, bo nie widze potrzeby, jezyka tez nie.
Generalnie staramy sie jak najszybciej zalatwic te wszystkie smarowania i ubierania,bo Maly za tym nie przepada. No a potem cycek+butla, odbekiwanie i lozeczko :-) Max 21.30 Pawel spi.
Generalnie staramy sie jak najszybciej zalatwic te wszystkie smarowania i ubierania,bo Maly za tym nie przepada. No a potem cycek+butla, odbekiwanie i lozeczko :-) Max 21.30 Pawel spi.
Ostatnia edycja:
stripMYmind
Fanka BB :)
haahah moj tez sie smieje przy fridowaniu, az sam tak powietrze wciaga i dziasla z radosci pokazuje, pewno sie zlewa, ze ja zaciagam te gile;p a firdowanie przenioslabym na inna pore gdyby maly plakal, mysle, ze kapiel powinien z przyjemnoscia kojarzyc tylko dziec
kathhe ja z Bartoszyc właśnie i jeszcze koło szpitala mieszkam w sumie na przeciwko IP i tu sobie chwalą tych rehabilitantów ale można tu tylko 2 tygodnie na rehabilitacji być w szpitalu a potem do domu. Moja koleżanka jeździła do Giżycka potem.
no prosze super sa ci rehabilitanci, tylko ta od vojty nie za bardzo byla, tzn kompetentna ale taka za twarda jak dla mnie
mam jednak nadzieje ze nie bedziemy musieli juz nigdy tam jezdzic
czarodziejkaM
no prosze super sa ci rehabilitanci, tylko ta od vojty nie za bardzo byla, tzn kompetentna ale taka za twarda jak dla mnie
mam jednak nadzieje ze nie bedziemy musieli juz nigdy tam jezdzic
Ja mam nadzieję,że nie będziemy musieli się rehabilitować,obejrzałam filmik na necie z metodą vojty...poryczałam sie przytulając śpiącego synka...wyć mi się chce jak o tym wszystkim myślę :-((
czarodziejkaM
Też używam Sterimar, a co do kąpieli to codziennie ale głowę myję co drugi dzień,chyba że syn śpi między 19 a 22 to wtedy już odpuszczam kąpiel,po szczepieniu też nie kąpałam bo był taki biedny osłabiony,że tylko przytulić i utulić do snu.
Ja mam nadzieję,że nie będziemy musieli się rehabilitować,obejrzałam filmik na necie z metodą vojty...poryczałam sie przytulając śpiącego synka...wyć mi się chce jak o tym wszystkim myślę :-((
oby nie potrzebna byla rehabilitacja, ale powiem ci ze metoda bobathow jest calkiem spoko, taka bardziej przez zabawe, zalecana nawet zdrowym dzieciom
co do vojty to... no masakra jest , lepiej nie ogladaj tych filmikow, chociaz uwierz ze patrzec na obce dzieci a robic to swojemu to roznica jak dziecko ci sie patrzy prosto w oczy przerazone z mina dlaczego mi to robisz? ja do teraz slysze jej placz i widze te biedne oczka patrzace prosto w moje!cos strasznego
no i wlasnie rycze!mam strasznie zle wspomnienia z vojty, nie chce nigdy wiecej slyszec o tej metodzie!
reklama
natolin
no to mnie teraz nastraszyłyście :-(
bo u nas neurolog powiedziała, że wszystko jest OK i nie kazała nic robić.
pediatra wcześniej stwierdziła, że mały lepiej niech pochodzi na rehabilitację, że nic mu od tego nie będzie, a teraz to się boję :-(
bo u nas neurolog powiedziała, że wszystko jest OK i nie kazała nic robić.
pediatra wcześniej stwierdziła, że mały lepiej niech pochodzi na rehabilitację, że nic mu od tego nie będzie, a teraz to się boję :-(
Podziel się: