reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Obawy dotyczące niemowląt

Pod oczkami dzisiaj się zrobiło takie zaczerwienie i na górnej powiece też troszkę. Przemywam rumiankiem.
Zadzwoniłam z samego rana do przychodni i chciałam umówić się na wizytę na dzieci zdrowe na dzisiaj ale nie ma już miejsc, tak więc dopiero jutro:-(. Po 10 będę jeszcze kontaktować się z naszą dr prywatną może ona coś jeszcze poradzi zanim dotrwamy do jutrzejszej wizyty.

Myślicie że to może jakoś szczypać, boleć? Nigdy nie miałam z tym do czynienia.

alicja Łukasz nie lubi jak się mu coś przy oczach robi:-( tak więc mordękę przy tym mamy.

reklama
Mała_mi a Łukasz ma katar???
Pytam dlatego, że Oliwii też się ostatnio coś takiego robiło ale miała katar duży.
Przemywałam rumiankiem, a potem herbatą zwykłą (poleciła mi Happy).

Mała mi dziewczyny napisały juz wszystko lepiej pójść z tym do lekarza bo tak jak pisała ida ropa z oka jest objawem chyba jakiejs infekcji póki co przemywaj rumiankiem i herbata powodzenia trzymam kciuki zeby wszystko było dobrze

mała mi, biedny Łukaszek, mam nadzieje, że to nic poważnego :sorry: Napisz jutro po lekarzu koniecznie! A z brakiem numerków do lekarza doskonale cie rozumiem, my też dzisiaj chcieliśmy pójść, od 7 są zapisy a 7:17 już nie było żadnego wolnego lekarza :szok:

kania, jak Oliwka się czuje ? cały czas tak kiepsko czy jest jakaś poprawa ?

U nas w sumie nadal katar i kaszel podczas snu i nad ranem, a tak poza tym chyba ok, ale spróbuje się umówić do lekarza żeby chociaż go osłuchał, u takich maluszków to nigdy nie wiadomo :zawstydzona/y:

kania, kurcze kolejny dzień u was kiepsko ? A jak teraz Oliwka ? Byliście jeszcze u lekarza ? Zdrówka dla niej :*

My byliśmy dzisiaj z Ptyśkiem, tak jak pisałam wcześniej, na wszelki wypadek żeby lekarz go osłuchał i naszczęście wszystko ok :-) Gardło delikatnie zainfekowane ale to głównie przez ten katar, który bardzo prawdopodobne że właśnie od zębów jest :tak:

Roxannka nie byliśmy już u żadnego bo wyczerpał się limit "normalnych" lekarzy. Oliwia dziś popołudnie lepiej. Po drzemce miała temp. ok 38,8, dostała czopka, spadła i do 18 było ok. Potem zaczęło się marudztwo i płacze bo chce spać. Poszła więc spać na głodniaka, bo mleka nie chciała. Teraz co chwilę popłakuje, kaszle.
Cieszę się, że u Patryka w miarę wszystko ok, o oby dr miał rację że to gardełko od ząbków.

reklama
Roxi to dobre wieści :-) i niech gardelko i katar szybko odpuszczą
Kania biedna malutka. Pewnie popłakuje bo głodna, a może ją boli ehh...szkoda, że człowiek nie może choroby na siebie wziąść :-(

Do góry