reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Obawy dotyczące niemowląt

reklama
kania trzymam kciuki za wizytę, mam nadzieje że coś sensownego Wam powiedzą i pomogą Oliwci :*

ragna dzięki za info! ja o tym sopelku też nie słyszałam, muszę poszukać ;-)

U Łukasza pojawiła się taka gęsta konsystencja ( nie wiem czy to ropka, bo nigdy nie miałam z tym do czynienia) o kolorze żółtozielonkawej. Szczególnie w kąciku oczka albo na dolnych powiekach. Dość często się mu pojawia i to w sumie tak od 3 dni. Miałyście z tym do czynienia? Ropka z oka świadczy o zapaleniu spojówek? Udać się lepiej do lekarza i niech to obejrzy?

mała mi, ja osobiście wole iść do lekarza jak coś się dzieje niepokojącego. przemywasz mu oczka rumiankiem czy czymś innym czy tak po prostu wodą?
ropa chyba z reguły swiadczy o jakimś zapaleniu czy stanie bakteryjnym, ale mi do speca daleko więc...

kania, byłyście u lekarza???
ragna, chlebkiem odkurzacz karmiła?:-D:-D:-DEJ!!! to niegłupie!!! jakby tak mojej pokazać takie cuś to moze przestałaby sie bać?! jak to zadziała to masz u mnie drina:tak::-)

mała mi mógł zatrzeć oczko brudnymi łapkami, o infekcje oczek wcale nie trudno. Może to być też zatkany kanalik łzowy - wtedy polecam masaż palcem takiego kanalika (Iś miała takie problemy jako maluszek i dzieki temu szybko sobie poradziłysmy). Opuszek palca serdecznego kładzie się tuż nad kącikiem wewntrznym oczka i delikatnie uciskając przesuwasz w dół - jesli wyjdzie więcej ropki - to prawie na pewno zatkany kanalik. Ja tak miałam masowac jak najcześciej i ropkę ścierać wacikiem zamoczonym w rumianku.

alicja dzięki za te wskazówki, przed chwilą zrobiliśmy to o czym pisałaś i z jednego oczka nam więcej ropki wyszło a z drugiej nic. Spróbuję jeszcze rano. Jeśli nic się nie zmieni to pójdziemy do lekarza żeby to oglądnął.
ida tak masz rację ropa świadczy o jakiejś infekcji bakteryjnej tak więc pewnie poprzecierał brudnymi rączkami oczka. A przemywam mu solą fizjologiczną i rumiankiem.

Slońce im częściej będziesz mu przemywać tym lepiej dla niego bo i ropka sie zbierac nie bedzie i sie rzęski nie skleją. jeszcze przed snem, go przytul do siebie, pomasuj mu te kąciki, i wytrzyj ciepłym wacikiem. mam nadzieje ze to tylko jakaś drobnostka i już jutro bedzie lepiej :*

reklama
Do góry